Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:28
missa1
Abone

Kurban Kesen Müslümanların Yapması Gereken Ibadetler

Kurban Kesen Müslümanların Yapması Gereken Ibadetler

Kayıtsız Üye
Kurban Kesiyoruz Ama Hangi Ibadetleri Yapacağımızı Bilmiyorum Değişik Seyler Duyuyoruzama Doğrusunu öğrenmek Istiyoruz Kurban Kesenlerin Yapması Gerekenler Nelerdir Ve Ne Zaman Başlamalıdır


Cevap: Kurban Kesen Müslümanların Yapması Gereken Ibadetler

yüzbin
Kurban Kesen Müslümanların Yapması Gereken şeyler

Okudunuz mu?  Dileklerin kabul olacağından emin olmak mümkün mü

Bismillâhi Allahü ekber.
Allahümme hâzâ minke ve ileyke ve tekabbel minnî. İnnî veccehtü vechiye lillezi fetares-semâvati vel erda hanîfen ve mâ ene mine’l-müşrikîn.
İnne salâtî ve nüsükî ve mahyaye ve memâtî lillâhi rabbil âlemîn. Lâ şerîke lehu ve bir zalike ümirtü ve ene evvelül müslimîn.
Allahümme tekabbel minnî kema tekabbelte min İbrahîme halîlike ve bir Muhammedin aleyhissalâtu ve’s-selâm, denir ve sonra tekbir getirilir:
Allahü ekber. Allahü ekber.
Lâ ilâhe illâllahü vallâhü ekber.
Allahü ekber ve lillâhil hamd. ve
Bismillâhi Allahü ekber denilerek Kurban kesilir.
Anlamı:
Allahım bu sendendir ve sanadır. Bunu ( kurbanı) benden kabul eyle.Yüzümü gökleri ve yeri yaratan Allah’a, O’nun birliğine inanarak çevirdim. Ben müşriklerden değilim. (el-En’âm,6/79)
Namazım, ibadetim (kurbanım), hayatım ve ölümüm hep alemlerin rabbi olan Allah içindir. O’nun ortağı yoktur. Bana böyle emrolundu ve ben Allah’a teslim olanların ilkiyim ( el-En’âm 6/162-163)
Allah’ım tıpkı Peygamberim Muhammed (A.S) ile (halilin)İbrahim (A.S) ‘ın kurbanlarını kabul eylediğin gibi bunu benden kabul et.(AMİN)

Okudunuz mu?  Mesajla boşama olur mu

Cevap: Kurban Kesen Müslümanların Yapması Gereken Ibadetler

NuN
kurban kesenin yapması gereken ibadetler, Dua etmek, Keserken besmele çekmek ve kestikten sonra iki rekat şükür namazı kılmaktır.
Ama bunlar şart değildir.


kurban kesenin yapması gerekenler, kurban kesecek kişinin yapması gerekenler, kurban kesenlerin yapması gerekenler

Bu kategoride yer alan Ezan okunurken sigara içmenin bir mahzuru varmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kurban Kesen Müslümanların Yapması Gereken Ibadetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.