Anasayfa
19 Nisan 2023, 8:46
Sizden
Yönetici

Bu dünyadan tamamen vazgeçip tam anlamıyla ahirete yönelmek doğrumudur?

Bu dünyadan tamamen vazgeçip tam anlamıyla ahirete yönelmek doğrumudur?

Ferhat1991
Selamun Aleyküm Kardeşlerim Abilerim Ablalarım Bu Dünyadan Tamamen Vazgeçip Kendimizi Ahiret Hayatına Adapta Etmek Doğrumudur Tabikide Bu Dünya Ahirete Hazırlık Yeri Ama Bugün Aldığım Islam Ilmihali Kitabında Peygamber Efendimiz (s.a.v) In Böyle Yapmadığı Yazılıydı Dinlenme Ve Ibadet Saatleri Bellidir Bu Dünyadan Tamamen Vazgeçmeyi Sevmez Yazıyordu. Bu Doğrumudur Açıklarımısınız?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken burun tıkalıysa ne yapacağız ?

Cevap: bu dünyadan tamamen vazgeçip tam anlamıyla ahirete yönelmek doğrumudur?

islami17
Ahiret bilinci başta gelir tabiki ama yaşadığın müddetçe kendinin ve ailenin geçimini sağlama sorumluluğun vardır. Allah yalnızca dünyayı düşünenleri, dünya arzusuyla yananları mükafatlandırmayacaktır. Ancak hem dünya hem de ahiret için çalışanın mükafatı da farklıdır.:)

Mesala Peygamber Efendimiz(s.a.v) hem kendi ve ümmetinin ahireti için çalışmış hem de bu dünya için çalışmıştır. Ticaretle uğraşmış, savaşlara girmiş, sahabeleriyle sohbetler yapmış, ailesine bakmış, tüm bunlar dünyalık işlerdir ve Allah katında hayırlı olan dünyalık işlerin de ayrı bir mükafatı vardır..
Sevgili Peygamberimiz ibadetlerin yanında helal kazanmak ve rahat yaşayabilmek için bu dünya için de çalışmamızı şu hadisinde açıklamıştır;” “Hiç ölmeyeceğini zanneden kişi gibi (dünya için) çalış, yarın öleceğinden korkan kimse gibi de (dünyaya bağlanmaktan)
kaçın.”

Okudunuz mu?  Korsan Oyun kullanmak caiz mi?

Yanıt: bu dünyadan tamamen vazgeçip tam anlamıyla ahirete yönelmek doğrumudur?

Ferhat1991
Allah (c.c) Razı Olsun Cevaplar Için Eve Geçince Bakıcam InşAllah


menekse23
< Ahiret bilinci başta gelir tabiki ama yaşadığın müddetçe kendinin ve ailenin geçimini sağlama sorumluluğun vardır. >
Evet! Nasil ki yasamimiz boyunca Ruhumuz ve Bedenimiz birse. Dünya ve Ahiret arasinda da bir Kopus olmamalidir. Tipki elimizin bir üst tarafi oldugu gibi (Dünya), cevirdigimiz zaman birde elimizin alt tarafi var (avuc ici) => Ahiret.
Ama arada kopus yok!

Bu kategoride yer alan Ne zaman dua ederiz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bu dünyadan tamamen vazgeçip tam anlamıyla ahirete yönelmek doğrumudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.