Anasayfa
21 Mart 2022, 5:31
sizden92
Abone

Gusül abdesti alırken burun tıkalıysa ne yapacağız ?

Gusül abdesti alırken burun tıkalıysa ne yapacağız ?

ziya3400
Hayırlı günler. Gusül abdesti alırken genelde burnumun deliklerinden biri tıkalı oluyor. O tarafa su ya çok az ya da hiç çekemiyorum. Böyle durumlarda ne yapmak lazım ? Çok huzursuz oluyorum. Banyodan çıktıktan sonra ya da 2-3 saat sonra burnumun deliği açılabiliyor. Bu durumda yükümlülüğüm var mı ? Delik açılınca tekrar mı yıkanmam lazım ya da yeniden su mu vermem lazım saatler sonra olsa bile ? Bana siz burnunuz tıkalıyken nasıl gusül alıyorsunuz bu durumu bir açıklayabilir misiniz.

Okudunuz mu?  Kedi öldürdükten sonra başımıza gelenler

Cevap: Gusül abdesti alırken burun tıkalıysa ne yapacağız ?

ziya3400
Bir kişi cevap vermemiş ya


Cevap: Gusül abdesti alırken burun tıkalıysa ne yapacağız ?

mümini78
Allahım seni beni tüm müslümanları şeytanın şerrinden ve vesvesesinden muhafaza eylesin. Kalbini ferah tut. Gerekli önemi gösterip yıkandıktan sonra sadece Allah’a ibadedinin kabulu için dua et.
sana bir soru: a-Amelleirni harfi harfine yapıp ve bundan emin olup olmayı mı dilersin
b-Amellerin kusurluda olsa ( amellerden kasıt ibadetler örnek: namaz abdest vb) Allahın senin bu amellerini kusurlarınla beraber kabul etmesini mi dilersin.

Okudunuz mu?  Bize İnternetten Zarar Verene Bizde Zarar Versek Caiz Olur Mu?

İnşAllah Allah amellerimizi yapacağımız dualarla eksiklerimizi tamamlayarak kabul buyuracak. Bunun için sadece gerekli eğemniyeti vermen yeterli. Burnun tıkalı ise parmağınla burnunu temizle (parmağının erişebildiği yere kadar.) Allahım bizi bağışlar inşAllah. ( Bu görüşlerin tamamı bana aittir. Ayetten ya da sünnetten delil göstermek istemiyorum çünkü bu polimiğe yol açabiliyor.Tartışma konusu olabiliyor eğer bir de vesveseya kapılırsanız iyice üzülüp harap olabilirsiniz. Yine de bu konuda ayet ya da sünnet üzerine delil isterseniz size bunları da yazabilirim. )

Okudunuz mu?  Bu tağut devlete asker olunurmu ?

burun tıkalıyken gusül abdesti alınır mı, burun tıkalıyken gusül abdesti, abdest alırken burun tıkalıysa

Bu kategoride yer alan Evlerinize kapısından giriniz ayeti ne demek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti alırken burun tıkalıysa ne yapacağız ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.