Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:15
missa07
Abone

Kuran-ı Kerim’in Önemi hakkında hadis-i şerif ve ayet

Kuran-ı Kerim’in Önemi hakkında hadis-i şerif ve ayet

Kayıtsız Üye
Kuran-ı Kerim’in Önemi hakkında hadis-i şerif ve ayetler istiyorum bana Kuran-ı Kerim’in Önemi ile ilgili hadis-i şerif ve ayet bulmak istiyorum


Yorum: Kuran-ı Kerim’in Önemi hakkında hadis-i şerif ve ayet

arifselim
Kuranı kerim tüm insanlığa bir yol gösterici, bir kurtuluş ve sonsuz saadete ileten bir kitaptır. Kuranı kerimi bizlere en iyi anlatan ve adeta yaşayan bir canlı kuran olan Hz. Muhammed aleyhisselamdır peygamberimizdir. Onun hayatına ve sözlerine bakarak aynı zamanda kuranı kerimi de hakkıyla anlamış oluruz.

Okudunuz mu?  Tahmidiye duası nedir kaç defa okunması gerekir?

Kuranı kerimin önemi hakkında ayeti kerimeler:

– O kitap (Kur’ân); onda asla şüphe yoktur. O, müttakîler (sakınanlar ve arınmak isteyenler) için bir yol göstericidir. (Bakara 2)

– Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’ân’ın indirildiği aydır. (Bakara 185)

Okudunuz mu?  Sekine duası günde bir defa 19 gün mü okunmalıdır?

– Ey insanlar! Şüphesiz size Rabbinizden kesin bir delil geldi ve size apaçık bir nur indirdik. (Nisâ 174)

– Gerçekten size Allah’tan bir nur, apaçık bir kitap geldi. Rızasını arayanı Allah onunla kurtuluş yollarına götürür ve onları iradesiyle karanlıklardan aydınlığa çıkarır, dosdoğru bir yola iletir. (Mâide 15, 16)

Okudunuz mu?  Dizilerde haram işleyen insanları görmek bize günah kazandır mı?

Kuranı kerimin önemi hakkında hadisi şerifler:

– Hz. Ebu Ümame (R.A), ben Rasûlullah (S.A.V)’i: Kur’an okuyunuz, çünkü Kur’an kıyamet gününde kendisini okuyanlara şefaatçi olarak gelecektir buyururken işittim demiştir. (Müslim, Müsafirin 253)

– Hz. Nevvas ibni Sem’an (R.A) şöyle demiştir: Ben Rasûlullah (S.A.V)’i: Kur’an ve hayatlarını Kur’ana göre ayarlayanlar kıyamet günü mahşer yerine getirilirler. Bu sırada Bakara ve Al-i İmran sureleri kendilerini okuyup amel eden kimseler hakkında hayırlı şehadette bulunup savunabilmek için mücadele ederek o kimselerin önlerine gelirler buyururken işittim. (Müslim, Müsafirin 253)

Okudunuz mu?  Lale ağacı nedir? ne zaman çiçek açar

– Hz. Osman ibni Affan (R.A)’dan rivayet edildiğine göre Rasûlullah (S.A.V) şöyle buyurdu: Sizin en hayırlınız Kur’anı öğrenen ve öğretendir. (Buhari, Fezailül Kur’an 21)

– Hz. Aişe (R.Anhu)’dan rivayet edildiğine göre Rasûlullah (S.A.V) şöyle buyurdu: Kur’anı gereği gibi güzel okuyan kimse Allah’in peygamberlerine gönderilen elçi itaatkar meleklerle beraberdir. Kur’anı kekeleyerek zorlukla okuyan kimseye de iki kat sevap vardır. (Buhari, Tevhid 52, Müslim, Müsafirin 243)

Okudunuz mu?  Rabbenağfirli duası hangi surede kaçıncı ayette?

– Hz. Ebu Musa el-Eş’ari (R.A)’dan rivayet edildiğine göre Rasûlullah (S.A.V) şöyle buyurdu: Kur’an okuyan mümin turunçgiller gibidir. Kokusu hoş, tadı güzeldir. Kur’an okumayan mümin hurma gibidir. Kokusu yoktur, tadı güzeldir. Kur’an okuyan münafık reyhan (fesleğen) gibidir. Kokusu hoş fakat tadı acıdır. Kur’an okumayan münafık Ebu Cehil karpuzu gibidir, kokusu yoktur ve tadı da acıdır. (Buhari, Et’ıme 30, Müslim, Müsafirin 243)

Okudunuz mu?  Harici kime denir?

– Hz. Ömer ibni Hattab (R.A)’dan rivayet edildiğine göre Rasûlullah (S.A.V) şöyle buyurdu: Allah şu Kur’an’la amel edip hayatlarını onunla ayarlayan toplumları yükseltir. Onun izinden gitmeyip onu arkalarına atanları da alçaltır. (Müslim, Müsafirin 269)


kuranın önemi ile ilgili ayetler, kuranın önemi ile ilgili hadisler, kuranı kerimin önemi ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Allahın Dünyayı Altı Günde Yaratmasının Hikmeti Nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran-ı Kerim’in Önemi hakkında hadis-i şerif ve ayet Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.