Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:16
sizden3
Abone

Ölenlerin Ruhuna Fatiha Neden Okunur?

Cevap: Ölenlerin Ruhuna Fatiha Neden Okunur?

Kayıtsız Üye
Yalnız arkadaşın sorduğu soruya cevap vermemişsiniz size soruyor ki neden fatiha okunur?
Siz hadiste yasinden bahsetmiş hatta konuyu bir nevi dağıtıp sevap aynı miktarda gelir demişsiniz soru o değil

Soru: Neden fatiha okunur ? (Hadiste yasin geçiyor)


Cevap: Ölenlerin Ruhuna Fatiha Neden Okunur?

@hmet
< Soru: Neden fatiha okunur ? >
Hadislerde fatiha okuyun geçmez ama okumayın da geçmez. Ümmet arasında fatiha okumak adet olmuş.
Fatihanın sevabını ölüye bağışlamak için okunur.


Cevap: Ölenlerin Ruhuna Fatiha Neden Okunur?

Kayıtsız Üye
Fatiha başlangıç demektir ve bu yüzden ilk suredir. Türkçe içeriğinde ise sapkınlıklara sapmayınız der ki tamda günümüze uyar. Aslında canlılar içindir. Ölülere bir faydası yoktur.

Okudunuz mu?  Oturuşlarda kıbleye çevrilen ayak.

Cevap: Ölenlerin Ruhuna Fatiha Neden Okunur?

Kayıtsız Üye
ölülere Fatihanokunmaz.Haşr suresi 10 . ayette olduğu gibi bizi ve bizden önceki inanan müslümanları bağışla Allahım diye dua edilir.Fatihanın bir Türkçe mealini bir okuyun bakalım hiç ölüden bahsediyormu? hatta çoğu yobaz türbelere gidip Fatiha okuyup ev araba iş dilemekte!! bilmiyorki fatiha okuduğunda Allahım yanlız sana kulluk eder sadece senden yardım dilerim dediğini!! işte biz bu kadar müslümanız.


Kayıtsız Üye
Aynen katılıyorum ćünkü fatihanın anlamı ölüm veya ölmüşten bahsetmiyor

Okudunuz mu?  Allah Lafzı nasıl okunur

Kayıtsız Üye
Kuranın sırrı fatihada fatihanın sırrı besmelede besmelenin sırrı be harfindedir bir Fatiha 3/ ihlası şerif okuyan kurani kerimi okumuş gibi sevap kazanır onun için ölüye diriye herşeye her yerde okunur


Kayıtsız Üye
Ev araba iş için yalniz sana kulluk eder ve ancak senden yardim dileriz diye dua ediyorlar ne alaka dediniz ya.Çok alaka çünkü biz diyoruz ki Ya Rabbii ben senin kulunum , her istediğim şey konusunda senden yalnızca senden yardım dilerim. Bunun neresi abes?


Kayıtsız Üye
Fatiha suresi Allah’a tamamen inanış ve bağlılıktır. Ölü gördüğümüzde okuduğumuz Fatiha ölü için değil bizim içindir. Ölümü görüp taa başa dönüp Allah’a olan bağlılık sözümüzü tekrarlamak, ona olan inancı tazelemektir.

Okudunuz mu?  Maliki Mezhebi'ni Gusül Abdesti'nde taklit

mehmet eser
Fatiha suresinde ölü lafı geçmiyor diye ölüye okunmamalıdır mı yani .Lütfen bir şeyle ilgili yorum yapmadan önce o konuyla ilgili iyice araştırma yapıp iyice öğrenip sonra yorum yapın! Eğer sizin yaptığınız yorum yanlış ise ve biri sizin dediğinize uyarsa vebalini nasıl üstleneceksiniz !!!!!! Lütfen bu dediğimi dikkate alın.


Kayıtsız Üye
ölen için bir anlami yoksa sadece diriler e faydasi varsa bile o ölen kisinin vesilesiyle okunuyorsa bence ölen kişi içinde sevabi vardir

Okudunuz mu?  Cehennemden sonra Cennete girme çelişkisi

md0000
@hmet "Hadislerde fatiha okuyun geçmez ama okumayın da geçmez.
Ümmet arasında fatiha okumak adet olmuş "

demiş,

bir topluluk çıkıp her namazdan sonra takla atmayı adet edinse ve şari’ namazlardan sonra takla atmayın demedi diye bu işi yapsa meşru olurmu?

kardeşler ibadetler ( ki dua ibadetin zirvesidir) kabul görmesi için bazı şartlara uygun olmalıdır.
– o ibadet talep edilmiş bir fiil olmalıdır. mesela namaz oruç hac zekat gibi emredilen işler.
– tavsiye edilen fiiller. farzların dışında kişinin kendi gücü ve isteği ile farzların benzerini fazladan yapması gibi
– kişinin hakkında yasaklayıcı bir karine olmadığı halde kendi isteği ile iyi niyetle yaptığı işler. mesela yolda giderken gördüğü bir taşı başka birine zarar verebilir diye kaldırması gibi. kendine veya bir başka Müslümana fayda sağlayan işler.
-tüm bunların en önemlisi ibadet kasdıyla yapılan her işin sünnete uygun olması şarttır. hiç kimse ben namazı 3 secde ile kılmak istiyorum diyemez ve böyle yaparsa da o ibadet sayılmaz.

Okudunuz mu?  Sarık sarmak için ne yapmalı?

çünkü Allah azze ve celle peygamberi bize ibadetleri öğretmek ve örnek ibadetleri sergilemek için göderdi bizimde ibadetleri ondan öğrenmemiz gerekir.

şimdi Allahın bir kulu bana söylesin 23 yıl peygamberlik yapan Abdullah oğlu Muhammed aleyhisselatu vesselam kendi ebeveynleri için veya başka ölüler için kaç defa fatiha okudu. bana bunun sünnete uygunluğunu ispatlasın da bende bundan sonra bu iş sünnettir diye yapayım.

Okudunuz mu?  Hint kınası Dövme yaptırmak


Kayıtsız Üye
Yalnız sana kulluk eder ve senden yardım dilerim derken ölüden medet umulmıyacağının anımsanması amaçlanmış


Kayıtsız Üye
bu da güzel bir bakis acisi olulere fatiha okumak için 🙂 yine de fatiha bir kuran suresidir ve Allah’in kelamidir. Allah’in kelaminin okundugu her yer ferah olur, güzel olur. Ne güzel bir oluye kurandan bir sure okumak. bu sekilde de bakmak lazim

Okudunuz mu?  Cinsel sapkınlıktan kurtulmak :(

Kayıtsız Üye
Kuran’ı Kerim’de ölen kişilere Fatiha suresinin okunacağına dair bir şey yok ayrıca Fatiha suresinin Türkçe mealinde ölülerle ilgili hiç bir şey yok sadece Fatiha’yı okuyan yani yaşayan kişiler içindir aynı şey daha öncede sorulmuş Fatiha’nın niye ölen kişilere okunuyor diye adet olmuş diye cevap verilmiş


Kayıtsız Üye
Kuran bir cihetle dua kitabı dır (1.şua bk.) Öncelikle haşir surasi 10.ayette ne buyuruyor bir okuyun..ve AllahRasulü kabirlere gidip onlara selam verip dua etmiştir onlara istigfar etmiştir..siz araştırın bunu….bu ve birçok ayeti açıkca fatiha okuyun demese bile ayete ışık tutan hadisler fatiha ve ayetel kürsü muzaveteyn surelerinin okunmasını müstehab oldugunu açıklar.. harici ve mütezile degilseniz anlarsınız…

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre yumurta kabuğu yemeğe veya yumurtaya düşse necis olur mu?

Kayıtsız Üye
Tabiki de ölüye dua okunur.Peygamberimiz kabirlere gidip dua ederdi bununla birlikte HAŞR -10 . ayet ölüye dua okumaktan bahseder kuranı anlayarak okuyanlar ölünün duaya ihtiyacı olduğunu bilir ayrıca ölüye dua eden kişiye yanındaki meleklerde dua eder dua etmekten korkmayın ölmezsiniz


Kayıtsız Üye
Mirac’da, Fatiha suresinin faziletleri diğer ümmetlerden bizi net ve kutlu bir şekilde ayıran bir hediye olduğu müjdelenmiştir. İlk akla gelen fikirlerden çok daha derin değere sahiptir.

Okudunuz mu?  Şeytan guslüme ve abdestime vesvese veriyor

Diyarbakır
İçinizden birisi öldüğü zaman, onu durdurmayınız ve onu kabrine koyma hususunda acele ediniz. (Sizden birisi de) Ölünün başucunda Fatiha suresini, ayakucunda da Bakara suresinin sonunu okusun (Taberani, el-Mu’cemu’l-Kebir, XII 340, Beyhaki, Şu’abu’l-İman, VII, 16 H. NO: 9294)
Ölülerinize Yasin Suresi’ni okuyunuz (Ebu Davud Cenaiz, 24; İbni Mace cenaiz, 4; Nesai)
Ahmed b. Hanbel de şöyle demiştir:

Kabristana girdiğinizde Ayet’l-Kürsi ve üç defa ihlas suresini okuyarak şöyle dua ediniz: Allahım! Onun ecrini şu kabir halkına ulaştır (ibn Kudame)

Herkes kuran i bilmiyor yada yasini şerifi ama herkes fatihayı bilir birde fatiha kurandan bir süre bir ayettir.kuranin başidir.o mahiyette kurandan bişey okunuyor ölü üzerine. sıkıntı yok bence. Ameller niyetlere göredir der peygamber efendimiz.

Okudunuz mu?  Kendimi sürekli cenabet hissediyorum ve boy abdesti aldıktan sonra lavaboya gidiyorum

Kayıtsız Üye
Güzel bir yorum olmuş, tebrikler.


ölülere neden fatiha okunur, ölülerin arkasından neden fatiha okunur, ölüye neden fatiha okunur

Bu kategoride yer alan Ezan sesi duyuyorum, nedeni nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölenlerin Ruhuna Fatiha Neden Okunur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.