Anasayfa
1 Ocak 2022, 17:22
missa08
Abone

Ölüm ve ölümden sonrası için korkuyorum ne yapmam lazım?

Ölüm ve ölümden sonrası için korkuyorum ne yapmam lazım?

gunahlarim
oncelikle simdiden teşekkür ederim,,,son bikac aydir bende acayip olum korkusu var,,,
ne biliyim,mesala tirnagimi keserken biraz derine indim acidi,icimden diyorum buna dayanamiyom,ya obur tarafta napicam,banyo yapiyorum,su yuzume gelince nefesiz kaldigimda ,diyorum ya obur tarafta ne yapicam,,,genc yasta olen oldumu,,kurtulmus iste diyorum icimden,daha fazla gunah sahibi olmadan,,,gunler gectikce beni bir korku aliyo,bende olucem,bende olucem diye,,,daha bunun gibi neler neler,ama aklimdan bir an bile cikmiyo,,,obur tarafta ne yapicam diye,,,gece bebegimi yedrmek için kalkiyorum,onu yedirirken bile aklimda hep bu dusunceler,ne yapmaliyim,,,??


Yanıt: Ölüm ve ölümden sonrası için korkuyorum ne yapmam lazım?

Star
Rabbim demiştirki : ”Her canlı bir gün ölümü tadacaktır”

Okudunuz mu?  Kişi seferi oldğu halde farz namazlarını 4 rekat kılarsa dinen sakıncası var mı?

Herkez ölecek,Allah dışında.O ölümsüzdür ve o herşeyin yaratıcısıdır 🙂

Allah,ölümden ne kadar çok korktuğunu biliyo.Allah’ın rızası için çok çalışırsan,namazını kılıp diğer ibadetlerini güzel birşekilde yaparsan Allah ölüm anını kolaylaştırır ve öbür tarafta sorgu sualin kolay olur.

Birde şöyle düşün: Aslında ölmüyorsun sadece sonsuz bir yolculuğa çıkıyorsun.Her geçen günde yaptığın ameller,işlediğin sevablar,kıldığın namazlarla kendini hazırlıyorsun 🙂


Yanıt: Ölüm ve ölümden sonrası için korkuyorum ne yapmam lazım?

tekturk
En son yazdiklarini okumadan anladim sizin bir anne oldugunuzu..bence siz bilinc alti olmekten degilde ben oldukten sonra cocuguma ne olacak korkusundasiniz…
Imaninizi kuvvetli tutun, Cocugunuzda hickimseye değil Allah’a emanet olur.. Olum haktir herkesin eninde sonunda tadacagi bir sondur, siz onu degilde ahiretde cennetlikler safinda olmak için caba gosterin..namaza baslayin ve imanin gerektirdigi sartlara uyun içinizdeki korkununda kaybolacagini goreceksiniz, cunku muminler olmekten korkmaz..

Okudunuz mu?  Cinsel düşüncelerden kurtulmanın yolları

Cevap: Ölüm ve ölümden sonrası için korkuyorum ne yapmam lazım?

korkan
Ya ben de çok korkuyorum ölümden bir kadın olarak örtunmem gerekiyo ama hep bir taraftan korkup hem de nefsime hakim olamamam beni çok zorluyo offf her zaman hazırlıksız hissediyorum ölüme karşı namaz kılıp oruç tutuyorum ve gıybete de tövbe ettim gıybet edenleri de bir müslman olarak uyarıyorum ama yine de örtünmemem sanki çok büyük bir günah ve sanki diğer ibadetlerim çok sevap değilmiş gibi hissetiriyor.

Okudunuz mu?  Osmanlılar zamanında kullanılan renk isimleri

Kayıtsız Üye
Ben küçüklukten beri ölümden çok korkuyorum. Hep kendimı sorguluyorum madem bu yaşantı bıtıcek sevdiğim insanları goremıcem neden başladık bu hayata diye. Çok üzülüyorum bunları düşündükçe. etrafımda kı şeyleri goremıcegım için çok korkuyorum. Kısaca ölümden çok korkuyorum. Ne yapmalıyım?


arifselim
Merhaba kardeşim. Ölüm evet sevilmeyebilir ancak bizim inancımız gereği ölüm bir son değildir. Ölüm yeni ve sonsuz bir hayatın başlangıcıdır. Tıpkı dünyaya doğan biri gibi insan ölümle birlikte yeniden doğar. Bu noktada ahiret inancı hakkında iyi bir bilgiye sahip olmak, Allah ile bağını kuvvetlendirmek ve ibadetlerine sarılmakla insan gerçek huzuru bulabilir.

Okudunuz mu?  Hz. Adem ve Hz. Havvanın nikahları nasıl oldu?

Kayıtsız Üye
Ölmekten çok korkuyorum her zaman aklıma geliyor şarkı dinlerken felan ama rada sırada da en çok sevdim kişilerin ve özellikle "Ailemden " birisinin olmesinden çok korkuyorum ve yaslanmaktan çok korkuyorum ne yapmalıyım???


Tevbe
İbadetlerimizi arttırırsak bu korku içimizden gidecektir inşaAllah. Ahiret inancımızı kuvvetlendirelim ve allah-ü Teala’ya layık bir kul olmaya çalışalım.

Okudunuz mu?  Mucize yaşamak için bir dua sure esma önerirmisiniz ?

Kayıtsız Üye
Bende 2 aydir hep korkuyorum bulgaristanda yaşiyorum ve burda birisi oldukten sonra nekrolog adiyla bishey asiyorlar ve onda kishinin ismi fotorafi dogum tarihi ve ölum tarihi yaziyor onari gördukçe içime bir korku giriyor her an öluçeni saniyorum yada kaza yapacaim diye korkuyorum beni öldurucekler diye korkuyorum artik ne yapicami bilmiyorum..


Kayıtsız Üye
Değerli kardeşlerim bende ölümden çok korkuyorum. Hatta bir kaç kişi yazmış geceleri gözüme uyku girmiyor diye. Aynı sorun bendede var. Muhtemelen bu durum ibadetimizi sorgulamanın gerektiğini işaret ediyor, hem Azrailin bile öleceği alemde bizim ölmememiz abest olurdu. Bazen böle iyi şeyler düşünüyorum. Bazende şimdi öldük bedenimizi Morgta veya başka bir yerde görmek nasıl bir duygu olur diye. Ama kardeşlerim her ne olursa olsun Allah In emri ve asla buna karşı gelemeyiz. Ruhumuzu yaratan o, dünyalık işlerimizi yapmamız için bedenimizi yaratan o bizden sadece bana kulluk edin diyor. Bu süreci iyi değerlendirirsek sonsuz alemde sonsuz huzur bizi bekliyorki Allah bizi onlardan kılsın, ama Allah’a kulluk edemez ve ölürsek sonsuz azapta Allahın izin verdiği kadar azap çekecez ebedi cehennemlik hemen kötü bişey. Yani arkadaşlar 70 yıllık fragmandayız. Asıl dizi dünya öncesi ruhlar alemi ve dünya sonrası ahiret. Hem biz Allah’a bir adım atabilsek biliyoruz ki o bize 10 adım gelecek Allah bize o adımları attıranlardan nasip etsin. Böyle kötü düşenceleride aklımızdan silsin…

Okudunuz mu?  Vaaz kürsüsü ne demektir?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bende çok korkuyorum ölümden elime ayağıma etrafima bakıyorum lan bunları bidaha goremiycem mezarın o çukurun içine giricem toprak atacaklar üstüme sevdiklerim ve çocuklarım arkalarına bakmadan gidicekler belki 1 gün belki 2 gün gelip bidaha hiç gelmicekler seni hatırlayan ve tanıyan en son kişide öldüğü zaman hiç doğmamış olacam
Aslında hayatı sorgulamaya başladım
Bu düşünme sevme özleme gibi işlevleri yaptıran beynimiz yani biz öldükten sonra beynimizde ölmüş oluyor haliyle ruhumuzda ölüyor bunu edebi bir sonsuz uyuma diyebiliriz
Ortada ruh falan yok herşey beyinde saklı ruh aslında beyin beyin ölünce ruhda ölmüş oluyor
Yani öldükten sonra ruh bedenden esrarengiz bir şekilde çıkmıyor
Korkmamak için kendinizi böyle teselli edin
Mesela daha evlenicem çocuğum olucak isim arabam vs iyi günler

Okudunuz mu?  Eşim bana psikolojik baskı yapıyor

bbgbbg
İşte bu noktalarda kendimizi ahirete hazırlamamız gerekir.Nefsimiz bize ahiret yerine ölümden korkma hissi veriyor.Halbuki bir düşün cehenneme girmek ölümle kıyasla ne kadar büyük bir acı.


heartless
ruhun ölümlü olduğunu da nerden çıkartıyorsun? sen ruhun varlığını yok sayıyorsun oysa Kur’an-da ölüm anın da ruhun aşama aşama bedenden çekildiğini son olarak boğaza kadar geldiğini söylüyor Allah. İnsan ölmekden değil Allah’a vereceği hesaptan korkmalı. Allahü teâlâ insanlara ruh hakkında kâfi bilgi vermemiştir. İsra suresinin (Sana ruh hakkında sorarlar, de ki, "Ruh Rabbimin işlerindendir, size az bir bilgi verilmiştir") mealindeki 85. âyet-i kerimesi de ruhun mahiyetini bilmenin imkansız olduğunu bildiriyor. İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Allahü teâlâ, insanın ruhunu bilinemez şekilde yarattı. Ruh, madde değildir, belli bir yeri yoktur. Ruh, bedenin ne içinde, ne dışındadır, ne bitişik, ne ayrıdır. Yalnız onu varlıkta durdurmaktadır. Bedenin her zerresini diri tutan ruhtur. Bunun gibi, âlemi varlıkta durduran Allahü teâlâdır. Allahü teâlâ, bedeni ruh vasıtası ile diri tutmaktadır. (Mektubat Tercemesi)

Okudunuz mu?  Borsa caiz mi?

olumden çok korkuyorum, ölümden korkuyorum, ölümden çok korkuyorum

Bu kategoride yer alan La ilahe illAllah, Muhammeden Resulullah, Aliyyen veliyyullah demek caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölüm ve ölümden sonrası için korkuyorum ne yapmam lazım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.