Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
sizden93
Abone

Allah şeytanı niçin yarattı şeytanın kaderimi bu?

Allah şeytanı niçin yarattı şeytanın kaderimi bu?

yaso-123
Allah(c.c) şeytanı bizim sınavımızın bir parçası olması için yarattı diye biliyorum yani bizi denemek için ona layık olup olmadığımızı görmek için önümüze engeller koydu şeytanda bu engellerin bir parçası peki bu şeytanın mı seçimi oluyor yani Allah onları bu sebeble yaratmışsa şeytan sadece kaderini yaşamış olmaz mı ?

Okudunuz mu?  Namaz kılarken sonraki vaktin ezanının okunması hakkında

Yanıt: Allah şeytanı niçin yarattı ?

ehli-sunnet
Şeytan Niçin Yaratıldı ?

Bu sorunun iki yönü var. Birisi şeytanın yaratılış gayesi, diğeri ise yaratılış hikmeti. Önce gaye üzerinde kısaca duralım. Bilindiği gibi şeytan cin türünden bir varlıktır. Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım ayetine göre cinlerin yaratılış gayesi de, insanlarda olduğu gibi, Allah’a inanmak, ona ibadet ve onu tanıma yolunda terakki etmektir. İnsanlar içerisinde bu imtihanı kaybeden küfür ehli insanlar bulunduğu gibi cinlerde de bulunuyor. İşte şeytan bu ikinci kısım cinlerdendir. Kendisi Hz.Ademe (as.) secde etmediği için İlahi rahmetten kovulmuş ve kendi arzusu üzerine bir İlahî hikmet olarak, kendisine kıyamete kadar insanlara musallat olma, onları yoldan çıkarmak için çalışma izni verilmiştir.

Okudunuz mu?  Hafız el Bicermi kimdir

Bu iznin verilme hikmeti ise bir değil yüzlercedir. Bunlardan en önemlileri şu iki hikmettir. Cenab-ı Hak, şeytan vesvesesi olmaksızın da insanları imtihan edebilir, şeytanın görevini de insan nefsine yükleyebilirdi. Ama böyle yapmakla, şeytanın o çirkin arzusunu, yani kıyamete kadar insanları hak yoldan saptırma arzusunu kabul etmekle şeytanın cehennemde çekeceği azabı milyarlarca kat artırmış oldu. Zira, Sebep olan işleyen gibidir. hadis-i şerifine göre, insanların şeytan vesvesesine uyarak işledikleri günahların bir katı da şeytana yazılıyor ve böylece onun azabı attıkça artıyordu.

Okudunuz mu?  Çok değişik rüyalar görüyorum?

Diğer hikmet ise, insanların nefis ve şeytan ile bir imtihan geçirmeleri ve bu imtihanı kazanan müminlerin meleklerden daha ileri derecelere yükselmeleridir. Eğer, insan nefsine kötülüğü emretme özelliği verilmemiş olsaydı ve insanlara şeytan musallat olmasaydı insanların dereceleri de meleklerde olduğu gibi sabit kalacaktı.

Okudunuz mu?  Hızlı abdest

Yanıt: Allah şeytanı niçin yarattı ?

yaso-123
Allah razı olsun biraz aydınlandım 🙂

Peki şeytanın tövbe edebilme şansı varmı yada şeytanlar ürer mi yani onlarda doğma var mıdır eğer öyleyse şeytan olarak yaratılan bir varlık tövbe edemez mi yani diğer şeytanların seçimleri yüzünden cezalandırılmak zorundamıdır ?

Okudunuz mu?  Oyun ile ilgili soru

Yorum: Yanıt: Allah şeytanı niçin yarattı ?

vel Fecr
< Allah razı olsun biraz aydınlandım 🙂

Peki şeytanın tövbe edebilme şansı varmı yada şeytanlar ürer mi yani onlarda doğma var mıdır eğer öyleyse şeytan olarak yaratılan bir varlık tövbe edemez mi yani diğer şeytanların seçimleri yüzünden cezalandırılmak zorundamıdır ? >
şeytan aslında cindir.
cinlerinde müslüman ve kafir olanları var
onlarda doğurur yaşar ölür.

Okudunuz mu?  Şartlanmalarımdan Nefret Ediyorum

Allah dilediğini dilediği gibi yaratır dilediği kadar ömür verir.
nuh a.s. 950 yıl yaşamıştır.

olaya böyle bakabilirsin.


şeytan ahirette nasıl cezalandırılır, Allah şeytanı neden ateşten yarattı, Allah seytani neden çirkin yaratti

Bu kategoride yer alan Ehl-i Sünnet Kitaplar yada yayıncılar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah şeytanı niçin yarattı şeytanın kaderimi bu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.