Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:43
missa92
Abone

Habibim sen olmasaydın alemleri yaratmazdım hadisinin kaynağı nedir?

Habibim sen olmasaydın alemleri yaratmazdım hadisinin kaynağı nedir?

Kayıtsız Üye
habibm sen olmasaydın alemleri yaratmazdım hadisi nerede geçiyor kaynağını göster


Cevap: Habibim sen olmasaydın alemleri yaratmazdım hadisinin kaynağı nedir?

Muhasibi
Bu hadis en meşhur uydurma hadistir. Genel olarak tartışma hadisin uydurma olup olmamasında değil de manasının doğru olup olmadığı konusunda düğümleniyor. Günümüzde birçok kaynak eserde bu söz bir hadis olarak sıkça zikredildiği için çoğu grup tamam bu bir hadis olmasa da manası doğrudur tezini savunurlar.

Okudunuz mu?  Kız kaçırarak evlenmek

Kaynakları birçok yerden araştırabilirsin, kaynak diye gösterilen eserlerin Hadis Kitabı olup olmadığına dikkat etmelisin. Hadis alimlerinin görüşlerini dikkate almalısın çünkü Hadis İlmi dünyada eşi benzeri olmayan ilim ve bilim dalıdır!

Bilinen en mütevatir hadis şudur: "Kim bilerek bana yalan isnad ederse Cehennem’deki yerine hazırlansın"

Okudunuz mu?  İslâm Ve Batı Hukukunda İnsan Haklarının Tarihî Gelişimi

yani hangi şeyh hangi üstad bu sözü hadis olarak kullandıysa kullansın biz artık bunun aslını öğrendiğimizde şeyhimiz bunu kullanıyor diye arkasında durmamamız lazım. Her insan her kaynağa ulaşamaz, o öyle öğrenmiştir öyle anlatmıştır, bunu daha fazla hadis olarak her sohbette anlatmanın manası yok, yukarıdaki mütevatir hadis bizi bu noktada çok dikkatli olmaya davet ediyor.

Okudunuz mu?  Akciğer kanseri hastalığı geçiren oldu mu aranızda ?

manasının doğru olup olmadığı konusu tartışılabilir bir konu, fakat direk Allah’ın hitabı ile cümle kurulu olduğundan neye dayanarak tartışacaksınız ona da siz karar verin.


habibim ne demek, habibim sen olmasaydın alemleri yaratmazdım, habibim sen olmasaydın kainatı yaratmazdım

Bu kategoride yer alan Zina etmek neden yasaklanmıştır? Hikmeti nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Habibim sen olmasaydın alemleri yaratmazdım hadisinin kaynağı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.