Anasayfa
15 Eylül 2022, 13:40
missa02
Abone

Meleklere iman etmenin davranışlar üzerindeki etkisi

Meleklere iman etmenin davranışlar üzerindeki etkisi

Kayıtsız Üye
Meleklere inanmanın davranışlar üzerindeki etkisinin ne olduğu hakkında bilgiler verir misiniz ?


Yanıt: Meleklere iman etmenin davranışlar üzerindeki etkisi

Muhasibi
Meleklerin varlığına inanan insan, yüce ve gizli kuvvetlerin gözetimi altında olduğunu, Kiramen Katibin adı verilen meleklerin, yaptığı her işi kaydettiklerini ve yazdıklarını bilir. Bu düşünceyle sürekli iyi ve güzel işleri yapmaya yönelir. Melekleri kendisine örnek alan kişi, onlar gibi olmaya gayret ederek, Allah katındaki derecesini yükseltmeye çalışır. Melekleşmeye çaba harcar. Meleklere inanan kişi, kendisini iyiliğe çağıran sese kulak verir. Çünkü bu ses meleğin sesidir. Şeytan ise insanı kötülüğe çağırır. Müslüman, şeytanın şüphe ve kuruntularından kurtulup meleğin sesine kulak vermekle sorumludur.

Okudunuz mu?  Kitap okuma sırası

Peygamberimiz bir hadis-i şeriflerinde; Şeytan da melek de insanoğluna sokularak, onun kalbine bir takım şeyler getirirler. Şeytanın işi kötülükle korkutup, hakkı yalanlamaktır. Meleğin işi ise iyiyi tavsiye edip, hakkı tasdik etmesidir. İçinde böyle bir şey bulunan kişi onun Allah’tan olduğunu bilsin ve Allah’a hamdetsin. Şeytanınkini bulan kişi ise, şeytandan korunması için Allah’a sığınsın buyurmuşlardır.

Okudunuz mu?  İbni sinanın yaptığı en önemli buluşu nedir?

Meleklere inanan kimse, meleklerin darlık ve sıkıntılı anlarda mü’minlerin yardımına yetişeceğini bildiğinden bu gibi durumlarda ümidini kaybetmez. Melekler gibi manevi varlıklara inanan insanın sorumluluk duygusu gelişir. Böylece insan kendisini iyi ve hayırlı işlere yöneltir. Yaptıklarının mutlaka karşılığını göreceği inancı ile kendini her türlü kötü duygudan uzak tutar. Kötü davranışlardan uzak durarak ahlakını güzelleştirir. Başkalarıyla olan ilişkilerinde ölçülü davranır ve kimsenin malına, canına zarar vermez. Allah’a karşı görevlerini yerine getirmeye, haramlardan kaçınmaya çalışır. Böyle bireylerden oluşan toplumda güven, huzur, sevgi, saygı, yardımlaşma, doğruluk ve dürüstlük egemen olur. (Anlatım: Dr. Mustafa Akman)

Okudunuz mu?  Gündüzün şerri, gecenin hayrından daha iyidir, anlamına gelen bir hadis var mıdır? Musibetler neden genelde geceleri olur

Yanıt: Meleklere iman etmenin davranışlar üzerindeki etkisi

toprakd
davranışa etkisi olduğu için bilimsel bir yaklaşım yapacağım

inanma eğilimi beyin yapısının bir yan ürünüdür. (izah etmemi isteyenler mesaj ata bilir bu konu ile alakalı olmadığı için açıklama yapmayacağım)

yani insanlar öyle ya da böyle inanma isteği hissediyorlar.
neden .. çünkü savunmasız hissediyoruz. ve birşeylerin dünyayı kontrol ettiğini bilmek bizi iyi hissettiriyor. bu da piskolojik olareak optimist bir yapıya dönüşüyor.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebine Göre Seferilik

olay şu ki.. mevzu bahis burada sadece inanmak. bu Allah olur melek olur, zeus olur ya da ra.. hiç önemli değil.


Cevap: Meleklere iman etmenin davranışlar üzerindeki etkisi

Kayıtsız Üye
sagolun
çok teşekkür ederim


Kayıtsız Üye
elinize sağlık harika olmuş teşekkürler .

Okudunuz mu?  Zinadan doğan çocuğun durumu ne olur cennete giremeyeceğine dair söylentiler var

Kayıtsız Üye
On numara olmuş


Kayıtsız Üye
Evet din hocasıda anlattı


asadasadas
insan kötülük yapınca Allah Tan uzaklasır ve ıcınde Kötü bir his oluşur bu yuzden daha çok kotulu kyapar


Kayıtsız Üye
çok teşekkürler çok güzel olmuş bu yapacağım en güzel araştırma oldu

Okudunuz mu?  Babadan gizli para aldım?

Kayıtsız Üye
helal olsun çok güzel bir site yapanların beyinlerine sağlık din kültürü sınavı için çook lazımdı


meleklere imanın insan davranışları üzerindeki etkisi, meleklere iman etmenin insan davranışlarına olumlu etkisi, meleklere iman etmenin davranışlarımıza etkisi

Bu kategoride yer alan Yasinden sonra okunacak dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meleklere iman etmenin davranışlar üzerindeki etkisi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.