Anasayfa
4 Temmuz 2023, 15:04
Risale
Yönetici

Risale’i Nur’un hiçbir faydası yok,boşuna okumayın Şeyh Nazım Kıbrısi (Ne Düşünüyorsunuz?)

Risale’i Nur’un hiçbir faydası yok,boşuna okumayın Şeyh Nazım Kıbrısi (Ne Düşünüyorsunuz?)

Ferhat1991
Selamün Aleyküm Kardeşlerim Bu Konu Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Şeyh Nazım Kıbrısi, internette yayınlanan sohbetinde Risale-i Nur, Said Nursi ve Fethullah Gülen hakkında çok tartışılacak açıklamalar yaptı.

Nazım Kıbrısi olarak bilinen Nakşibendi şeyhi, islami kesimde kutuplaşmanın habercisi olacak bir açıklamada bulundu. Nazım Kıbrısi ınternet sitesinden yayınladığı sohbetinde, “Risale-i Nur okuma zamanı geçti. Bunların kimseye faydası yok” dedi.

‘RİSALELER MİLLETİ UYUTUYOR’

Kıbrısi, 8 Kasım 2007 tarihli konuşmasında, “Risale-i Nur okumanın zamanı geçti. Risale-i Nur’un kimseye faydası yok. Yukardan şiddetli bir talimat geldi bana. Risaleler, bir miktar gençlerimize bir miktar fayda etti, ama ondan öteye geçemedi. Okudukları onlara ne fayda veriyor. Hiçbir faydası yok. Bulduklarından ne fayda umuyorlar. Meclis’te oturup Risale okuyup uyuklama ne fayda verir.” sözleriyle yeni bir tartışma başlattı.

Said-i Nursi’ye yönelik sert eleştirilerin yer aldığı söyleşide Kıbrısi, risalelerde laiklik ile ilgili hiçbir şey yazılmamasını eleştirerek, “İçinde bulunduğumuz hal, iyi midir değil midir? Bunu bilecek, dinleyecek çok kimse var şimdi. Hadisi Şerif okumaktan da fayda yok onlara. Bu vartaya nasıl düştük. Bu millet aldatıldı mı, aldatılmadı mı?Kütüphanende isterse bin tane Risale-i Nur olsun. Bir faydası yok. Onları al Said-i Nursi’nin mezarının başına götür “Sen oku” de. Laiklik bir vartadır. Risase’de laiklik geçmiyorsa bundan ne anladık. Risaleler milleti uyutuyor. Risaleleri müzeye koymalı.
Said Nursi’nin yazdığı kitapları 5 defa yazdım. O Amerika’daki Fettullah Gülen’den de bize bir şey gelmiyor. Bu gençliğe ondan bir şey yok.” diye konuşuyor.

Şeyh Nazım Kıbrısi kimdir?

Kıbrıs’ın Larnaka şehrinde 25 Nisan 1922 (1 Ramazan 1340) Cuma günü doğan Nakşibendi şeyhi.

Anne tarafından Mevlevi tarikatı kurucusu Mevlana Celaleddin Rumi’den, baba tarafıdan Kadiri tarikatı kurucusu Abdülkadir Geylani’den gelir. Hem Şerif yani Haşanı, hem de Seyyid yani Husseyinidir. 1940`larda İstanbul’da Kimya Fakültesini okudu. Oradan Şam’a gidip orada Nakşibendi tarikatın şeyhi olan Abdullah Dağıstanı ile tanıştı. 1941’de Hacı Emine Hanım ile evlendi ve 4 çocuk sahibi oldular. Abdullah Dağıstanı’nın manevi terbiyesine girdi. Onun emri ile tasavufu insanlara öğretmeye başladı. 1972’de Şeyh’inin ölümü ile onun yerine geçti. Bütün Dünya’da, özelikle Avrupa ve Amerika’da İslamiyet ve Nakşibendiliği yaymak ile uğraşmaktadır.


Yanıt: “Risale’i Nur’un hiçbir faydası yok,boşuna okumayın” Şeyh Nazım Kıbrısi (Ne Düşünüyorsunuz?)

MelihEyüp
Said nursi hazretlerini ayrıntılı hiç araştırmadım ama Kur’an dan çok okuyosan bir kitabı sende bir sorun vardır Kur’an dan (haşa) üstün görüyosan vah haline bende var sözler risalesi ama hiç bir şey anlamıyorum yani osmanlıca herhalde pek anlamıyorum.Ama bazı sözleri çok hoşuma gider Mesela Dost istersen Allah yeter.Mesela şöyle söze başlaması da benim sevdiğim sözlerindendir Ey kendini Akıllı Sanan akılsız insan Ama Fethullah gülen in ne suçu vardır anlamıyorum adam ne yapıyorda nefret ediliyor hadislerimi inkar ediyor kuran’ımı inkar ediyor e yok peki nedir bu hocamızın suçu:(

Okudunuz mu?  Deccâl Nedir? Deccâlin Özellikleri

Yanıt: “Risale’i Nur’un hiçbir faydası yok,boşuna okumayın” Şeyh Nazım Kıbrısi (Ne Düşünüyorsunuz?)

ehli-sünnet
Şeyh k.s Neyin okunmasını tavsiye ediyor acaba kardeşim o kadar yanlış sözleri varki Geçen gön gene Ntv’de Spikere canlı yayında yanlış sözler sarfetti Şeyh’in kini Bediüzzaman’ın r.a “Zaman tarikat zamanı değil zaman iman kurtarma zamanı dediği için” bu Sözleri içindir
Kardeşi Şeyh Abdülkerim Kıbrısi’nin youtubede Videoları var Sohpet boyunca Bediüzzaman ve Fethullah Güleni eleştirdi

Abdülkadir Badıllı’nın Şeyh Nazım’ın k.s bu sözleri özerine reddiyeleri vardır.


Yanıt: “Risale’i Nur’un hiçbir faydası yok,boşuna okumayın” Şeyh Nazım Kıbrısi (Ne Düşünüyorsunuz?)

saabe
Gerçekten aklı zihni yerinde bir konuşma yaptıysa,soyuda Geylani hazretlerine Mevlana hazretlerine dayanıyor.Doğru konuşmuş olabilir.


güleda
risale okunan meclislerde özellikle zorla oraya getirileen gençlerin uyukladığını biliyorum..
bu konuyu doğru söylemiş…


Emir sultancı
katılmıyorum.Bediüzzaman hazretleri her sözüyle beni etkiliyor.


Ferhat1991
başlamayı düşünüyorumda danışmak istedim bakalım ilerki yorumlara göre cevaplar için ALLAH (C.C) RAZI OLSUN


Salawat
Şeyh Nazım’ in söylediklerine katılıyorum…


dr.mustafa
< Gerçekten aklı zihni yerinde bir konuşma yaptıysa,soyuda Geylani hazretlerine Mevlana hazretlerine dayanıyörDöğrü konuşmuş olabilir
risale okunan meclislerde özellikle zorla oraya getirileen gençlerin uyukladığını biliyorum
bu konuyu doğru söylemiş >

Kardeşler ben ve hiç kimse Said Nursi hazretlerine bişey diyemez ama anlatılmaya çalışılan konu farklı yani… arkadaş diyorum hadi Kur’an okuyalım ben bilmiyorum ama Risale okuyo. Olur mu yaa. Tamam çok önemli hususlara dikkat çekiliyo olabilir ama olmaz ki ilk önce Kur’an-ı Azimussân sonra da geliştir kendini risale ile…


hanne_65
siz eğerki bir kitabı okumak istiyorsanır yorumları almadan kendiniz okuyun. ve siz fikir vermeye başlayacaksınız risalenin zamanı geçmedi her konuda fikirler vermeyede devam ediyor size içinde ne geçiyor hiç bir fikir vermem tek bir tavsiyem var bu kitaplar mükkemler örtünmeme sebep olan bu kitaplar oldu. şimdi kendin oku bana hak vereceksin. ne olur arkadaşlar bir kitabı okumak istiyorsniz okuyun danışmadan başka başka kitaplarda okuyun her konuda her alanda kitaplar okuyun ki hangisi yanlış hangisi doğru fikirler veriyor öyle anlarsınız.her zaman doğru kitaplar okunursa ve aynı şekilde her zaman yanlış kitaplar okunursa sizde düşünce özgürlüğü olamaz kimseyle tartışmaya giremezsiniz.ve sizin tercihiniz yine kardeşim risalei nur doğru kitapların en üstü. saygıyla kardeşim.

Okudunuz mu?  Ölümü hatırlamak, ömrü uzatır, çok yaşama arzusu ömrü kısaltır

ehli-sünnet
Doktor Hocam Allah Aşkına Kaç sefer Nur cemaatine gittin kaç sefer Nur Talebeleri ile oturdun Kaç sefe Nurcu dergahına gittin Kulaktan dolma bilgiler ile Allahü alem iftiradasınız bu Yazdıklarınız tamamen iftiradan başka bir şey değildir Neymiş Kardeşim Kur’anı bırak Risale okuyalım eL-İnşâf Fethullah Gülen ve Risale-i Nur ve Şeyh Nazım ve Bediüzzaman hakkında yazan kardeşler ne biliyorsunuz bir kere dahil Risaleyi elinize alıp okudunuzmu ?

herhangi bir kitabı Hâsa Kur’an-ı Kerim’den Allahın Kelamından üstün tutan dinden çıkmıştır Bu Nurcu Nakşi Kadiri Şii Sünni Alevi vs vs vs Kim olursa olsun..

Ama şimdi çıkıp ooo Nurcular Kur’anı Bırakmış Sadece Risale-nur okuyor (Din düşmanlarının internette yazılarını okumuşlar Kulaktan dolma yane) Demek İftiradan Giybetten Hıyanetten başka bir şey değildir

Her bid’at sapıklıktır,her sapıklık Ateştir

Zalimler için yaşasın Cehennem Bediüzzaman


hanne_65
risalei nur kuranın tefsiri gibidir. hiç bir kitap kuran gibi değildir ve üstünde olamaz. risaleyi nur bir tefsir gibidir. ben cemaatları savunmuyorum hem sadece nur cemaati risale okuyor diye de bir şey yoktur. bunu anlamanız gerekir.


dr.mustafa
< işalei nur doğru kitapların en üstü >
Risale-i nur kitapların en üstü olmaktan uzaktır. Tamam risale vesile olmuş olabilir kapanmana ama kaynağını Kur’ân-i Kerim’den alır. Risaleyi risale yapan Kur’an-ı Kerim’dir. Rabbim mahşer günü İKRA YA ABDî buyurduğunda risale okumıçaksın KUR’ÂN-İ AZİMUSSÂN okuyacaksın… Okudukça yükseleceksin… Ezberinde olanlarla yükseleceksin… Lütfen sözlerimize dikkat edelim… En büyük 3 kitap bunlar buyrun;

1-Kur’ân-i Kerim
2-Kutub-ü Sitte ve hadis-i şerif kitapları
3-Mektubât-i Rabbân
ı

Okudunuz mu?  Esmaül Hüsna hikayelerle

VanLı

haklısın bazıları abartıyor olabilir.Gözünle görmedikçede inanma çünkü biz risale okurken risale-i nur talebesi yanımızda Kur-an okuyordu o ara.

Risale okuyanın imanı kuvvetlenir imanı kuvvetlenide tahmin edersiniz Kur-ana daha yakın olur ve okur.


münih
bende katılıyorum şeyh nazıma. ilerde arşivden nurculuk anayasasını ekleyeceğim. Bazı maddeleri islama ters bir nur sitesinden arşivlemiştim. Risale-i nurdan alıntılar var.

Risale-i nur hiç kur’an tevşiri olurmu? Yarısı anlaşılmayan kelimelerle dolu.

Risale-i Nur’u BOŞUNA OKUMAYIN(Şeyh Nazım Kıbrısi)-Seyh Nazim Kibrisı, internette yayinlanan sohbetinde Risale-i Nur, Said Nursi ve Fethullah Gülen hakkinda çok tartişilacak açiklamalar yapti.
20 Aralik 2007 / 23:10

Nazim Kibrisı olarak bilinen Naksibendi seyhi, islami kesimde kutuplasmanin habercisi olacak bir açiklamada bulundu. Nazim Kibrisı ınternet sitesinden yayinladigi sohbetinde, “Risale-i Nur okuma zamani geçti. Bunlarin kimseye faydaşi yök” dedi.

‘RİSALELER MİLLETİ UYUTUYOR’

Kibrisi, 8 Kaşim 2007 tarihli konusmasinda, “Risale-i Nur okumanin zamani geçti. Risale-i Nur’un kimseye faydaşi yök. Yukardan siddetli bir talimat geldi bana. Risaleler, bir miktar gençlerimize bir miktar fayda etti, ama ondan öteye geçemedi. Okuduklari onlara ne fayda veriyor. Hiçbir faydaşi yök. Bulduklarindan ne fayda umuyorlar. Meclis’te oturup Risale okuyup uyuklama ne fayda verir.” sözleriyle yeni bir tartişma baslatti.

Said-i Nursi’ye yönelik sert elestirilerin yer aldigi şöyleside Kibrisı, risalelerde laiklik ile ilgili hiçbir sey yazilmamasini elestirerek, “İçinde bulundugumuz hal, iyi midir değil midir? Bunu bilecek, dinleyecek çok kimse var simdi. Hadisi Serif okumaktan da fayda yok onlara. Bu vartaya nasıl dustük. Bu millet aldatildi mi, aldatilmadi mi? Kütüphanende isterse bin tane Risale-i Nur olsun. Bir faydaşi yök. Onlari al Said-i Nursi’nin mezarinin basına götür “Sen oku” de. Laiklik bir vartadir. Risase’de laiklik geçmiyorsa bundan ne anladik. Risaleler milleti uyutuyor. Risaleleri müzeye koymali.
Said Nursi’nin yazdigi kitaplari 5 defa yazdim. O Amerika’daki Fettullah Gülen’den de bize bir sey gelmiyor. Bu gençlige ondan bir sey yok.” diye konusuyor.Seyh Nazim Kibrisı kimdir?

Okudunuz mu?  Fitre ve fidye arasındaki fark nedir?

Kibris’in Larnaka sehrinde 25 Nisan 1922 (1 Ramazan 1340) Cuma günü dogan Naksibendi seyhi.

Anne tarafindan Mevlevi tarikati kurucusu Mevlana Celaleddin Rumi’den, baba tarafidan Kadiri tarikati kurucusu Abdülkadir Geylani’den gelir. Hem Serif yani Haşanı, hem de Seyyid yani Husseyinidir. 1940`larda İstanbul’da Kimya Fakültesini okudu. Oradan Sam’a gidip orada Naksibendi tarikatin seyhi olan Abdullah Dagistanı ile tanişti. 1941’de Haci Emine Hanim ile evlendi ve 4 çocuk sahibi oldular. Abdullah Dagistanı’nın manevi terbiyesine girdi. Onun emri ile tasavufu insanlara ogretmeye basladi. 1972’de Seyh’inin ölümü ile onun yerine geçti. Bütün Dünya’da, özelikle Avrupa ve Amerika’da İslamiyet ve Naksibendiligi yaymak ile ügrasmaktadir.

Vatan

İnternette dolasırken gördüm sizinle paylasayim dedim.


dr.mustafa

herhangi bir kitabı Hâsa Kur’an-ı Kerim’den Allahın Kelamından üstün tutan dinden çıkmıştır Bu Nurcu Nakşi Kadiri Şii Sünni Alevi vs vs vs Kim olursa olsun

Ama şimdi çıkıp ooo Nurcular Kur’anı Bırakmış Sadece Risale-nur okuyor (Din düşmanlarının internette yazılarını okumuşlar Kulaktan dolma yane) Demek İftiradan Giybetten Hıyanetten başka bir şey değildir

Her bid’at sapıklıktır,her sapıklık Ateştir

Zalimler için yaşasın Cehennem Bediüzzaman >
Ben internette yazılanları falan okumadım tamam mı? Yargısız infaz. Allah Allah! evet aldım elime okudum, aldım elime okudum… Ben hiç bir zaman risaleyi küçümsemedim hocam dikkat edin sadece arkadaşımın ben Kur’an okumayı bilmiyorum biz risale okuyoruz dediğine dayanarak söyledim… Ne cuma namazına geliyodu ne vakit namazlarına. Neden BİLMİYORUM HOCAM dedi BİLMİYORUM dedi yaaa. Yanlış bişey yazdıysam affola kollarım titriyo sınırden…


hanne_65
benimyazdıklerimin hepsini okuduysanız yanlış bir şey yazmadığımı bilirsiniz ben risalei nur doğru kitapların üstü okunması gereken kitaplar ben ilahi kitapları kastetmedim ve bunu belirttim yazımda. risaleyi nur kuranın tefsiri demek kurani açıklayıcı kitap demektir kardeşim yanlış bir şey kullanmadım.

Ben internette yazılanları falan okumadım tamam mı? Yargısız infaz. Allah Allah! evet aldım elime okudum, aldım elime okudum… Ben hiç bir zaman risaleyi küçümsemedim hocam dikkat edin sadece arkadaşımın ben Kur’an okumayı bilmiyorum biz risale okuyoruz dediğine dayanarak söyledim… Ne cuma namazına geliyodu ne vakit namazlarına. Neden BİLMİYORUM HOCAM dedi BİLMİYORUM dedi yaaa. Yanlış bişey yazdıysam affola kollarım titriyo sınırden

Okudunuz mu?  Toruna fitre verilir mi?

bu yazınızda sadece birinin düşünceleri ile yola çıkarak açıklama yapıyorsunuznormal bir kitapta bile bir eleştiriciye göre gidilmez genel olmak gerekir kardeşim birinin demesi ile bu düşüncede olamazsınız.


Hoca
< Nazım Kıbrısi olarak bilinen Nakşibendi şeyhi, islami kesimde kutuplaşmanın habercisi olacak bir açıklamada bulundu. Nazım Kıbrısi ınternet sitesinden yayınladığı sohbetinde, “Risale-i Nur okuma zamanı geçti. Bunların kimseye faydası yok” dedi. >
Daha öncede eski amerikan başkanına mektup yollayıp “islam âlemine tasavvufu benimsetin rahat edersiniz kimse size karşı çıkmaz” demişti.
Müslümanları bir firavuna şikayet edenden herşey beklenir!

not: Birilerinin müslümalarla uğraştığını gördüğünüzde babanız bile olsa engel olun.


ehli-sünnet
inşAllah tansiyonunuz yoktur Kardeşim
Kur’an bilmiyorsa zorlamı öğreteceksin kardeşim Şuan burdaki kardeşlerimin belki çoğu bilmiyor Öğrenmesi gerekli iken am Okumadğimiz kitap yok Biz burda o Kitapları Kur’andan üstünmü görüyoruz..
Kitabı anlamak için okumak lazım Yoksa sırf Okumak için okumamak lazım ..
Yane diyorsunuzki o arkadaş Risale okuyup namaz kılmıyor öyleyse bütün Nurcular öylemi yapıyor benmi yanlış anladım
Her Risale okuyan namaz kılaca diye bir zorlama yoktur Alım geçinen Kur’an tefsiri yapan kişilerin namaz kılmadığını biliyoruz..
Biz boşverelim kim ne zaman nerde kiminle ne okuyor.. fazla uzatmaya Lüzum yok Görüşlerinizi saygı duyuyorum Bediüzzamanın sözü ile bitirelim
“….Zaman iman kurtarma zamanı.”

Not: Biz bütün islam alimlerini sevelim işimize yaraynı alalım yaramayanı boşverelim 😉


dr.mustafa
< Zaman iman kurtarma zamanı” >

EN DOĞRU OLANI BU


hallimsib
Selamün Aleyküm

Arkadaşlar ben bir Nur Talebesiyim. Arkadaşlar Risale Nur kesinlikle Kur’an’dan üstün değildir bunu iyi bilin. Ve Nur cemaatte kişiler ilk önce Kur’an okur sonra risale okur. Eğer diyorsanız Risale’nin zamanı geçti diye bu yanlış çünkü Risale Nur bir zamanlar Üniversitede ders kitabı olarak okutulmak isteniyordu. Fakat bazı insanlar yüzünden olmadı. Bir düşünün buraya kadar gelmiş olan bir kitap hiç gereksiz olabilir mi? Eğer inanmıyorsanız ”Düzçeli Mehmet” (yazarı : Halit ERTUĞRUL) okuyun bak nasıl ispat ediyor.
ŞUNU İYİ BİLİN Kİ RİSALE NUR KESİNLİKLE KUR’AN’DAN ÜSTÜN BİR KİTAP DEĞİLDİR. Risale Nur Türkçe geldi dönemlerde yazılmıştı. ve insanlar yeni yeni alıştığı için herkes o zamanda tam türkçe konuşmuyordu. Bu yüzden Risale Nur hem Türkçe hem Osmanlıca hemde Farsça karışık yazılmıştır. Eğer Risale Nur’u anlamıyorsanız ya onun sadecestirilmiş yada sözlüklü okumalısınız. ve Bediüzzaman’ın hayatını bilmeden bir şeyler söylenmemelidir. Bediüzzaman her zaman elinde sadece bir kitapla dolaşırmış o kitapta KUR’AN DI.

Okudunuz mu?  El Esmaul Husna: El-Hasib

Hakkınızı helal edin, Allah’a emanet olun


Yetim
< Selamün Aleyküm

Arkadaşlar ben bir Nur Talebesiyim. Arkadaşlar Risale Nur kesinlikle Kur’an’dan üstün değildir bunu iyi bilin. Ve Nur cemaatte kişiler ilk önce Kur’an okur sonra risale okur. Eğer diyorsanız Risale’nin zamanı geçti diye bu yanlış çünkü Risale Nur bir zamanlar Üniversitede ders kitabı olarak okutulmak isteniyordu. Fakat bazı insanlar yüzünden olmadı. Bir düşünün buraya kadar gelmiş olan bir kitap hiç gereksiz olabilir mi? Eğer inanmıyorsanız ”Düzçeli Mehmet” (yazarı : Halit ERTUĞRUL) okuyun bak nasıl ispat ediyor.
ŞUNU İYİ BİLİN Kİ RİSALE NUR KESİNLİKLE KUR’AN’DAN ÜSTÜN BİR KİTAP DEĞİLDİR. Risale Nur Türkçe geldi dönemlerde yazılmıştı. ve insanlar yeni yeni alıştığı için herkes o zamanda tam türkçe konuşmuyordu. Bu yüzden Risale Nur hem Türkçe hem Osmanlıca hemde Farsça karışık yazılmıştır. Eğer Risale Nur’u anlamıyorsanız ya onun sadecestirilmiş yada sözlüklü okumalısınız. ve Bediüzzaman’ın hayatını bilmeden bir şeyler söylenmemelidir. Bediüzzaman her zaman elinde sadece bir kitapla dolaşırmış o kitapta KUR’AN DI. >
Kesinlikle doğru… Eğer eleştiren kişiler risaleyi okumadıysa bir açıp incelesinler. Zaten Üstad şözlerinin çoğunluğunu Kur’an’ın ayetlerinden esinlenerek almış. okumadan içeriğini bilmeden eleştiri yapmamak gerekir. Şahsen ben bazı sözlerini okurken imanım bir kat daha arttı. Tabiki risaleyle yetinmemek gerek. Bunun yanı sıra diğer alimlerin kaynakları da okunması lazım. Her bir alım bir cevherdir. Hangisine giderseniz gidin sizleri ve bizleri aydınlatırlar.
Allah hepsinden razı olsun…


meftunnn
Zaten gidilen yer “Bir”(cc) değilmidir? Neden bu şekilde demeçler verilir ,neden hep karalanmaya çalışılır…Bi müslüman ‘in En büyük yol gösterici kitabı tabiki Kur’an_ı Kerimdir bunu tartışmaya gerek mi var…??? Yanın da ne okunur neler okunur herkes bir şekilde bulur zaten…Ayrıca bu alım zatlarında veya başka alım kişilerinde bunun aksi bir söylem içinde olmaları imkansızdır..Daha doğrusu olmamaları gerekir…Biz bu halimizle bunları düşünebiliyorsak bırakında O insanlar da bunun ehemmiyetini bilsinler öyle değil mi? Risale okumak(anlamak) ne kaybettirir..?Aksine çok şeyler kazandırır…(Anlayana tabiki)Öğrenmek neden boş olsun??? Naçizane fikrim okumak” tabii gerçek manada birşeyler kazanılacak kaynakları okumak” insana çok şeyler katar…Rabbim idrak edebilenleren hayatına geçirebilenlerden eylesin cümlemizi…Şeyh Nazım da bu sözlerinin vebalini nasıl öder Allah yardımcısı olsun…Bir kişinin bile aklının karışmasına yol açmak- alıkoymak Allah muhafaza bu ve bunun gibi insanları bu söylemlerinin karşılığının ne olacağını çok iyi biliyor olması lazımdır…Ahir zamanda bu tarz fitnelerin ardı arkası kesilmez daha neler neler çıkacak kimbilir bizlere düşen Efendimiz(sav) gibi,Mübarek Sahabelerimiz gibi sağlam dimdik bunların karşısında durabilmektir…Rahman yardımcımız olsun her daim..Selam ve duayla..


MaxiMilyan
Bir gün gelecek, sizin bu kaptaki yemek üzerine üşüştüğünüz gibi ümmetimin düşmanları da onların üzerine üşüşecekler” buyurdu. Ashaptan birisi sordu; “Ya RasuAllah, o zaman Ümmetin sayısı az mı olacak?” Peygamberimiz; “Hayır, az olmayacak. Ama onlar şu üzerinde yüzen saman çöpleri gibi dağınık olacaklar

Okudunuz mu?  Kıyamet gününün isimleri

Şu Üzerinde Bulunduğumuz Zamanda Bunu Gösteriyor Şimdi Müslümanlar Düşmanlarını Bırakıp Birbilerini Çekiştiriyorlar…. sizin en hayırliniz insanlara faydalı olanınızdır.. Rasullullah İnsanlara Faydalı Olanların En Hayırlı İnsan Olduğunu Söylediğine Göre, Biz Birbirimizi Çekiştirmeyi Bırakıp hatalarımızı Düzeltmeye Gayret Etmeli.. Esselamünaleyküm…


imam
Bu Mesaj Size Mümsema islam Arşivi aracılığı ile, Sayın Nevevi tarafından gönderilmiştir.
——————————–
Selamün Aleyküm Hocam
Forumunuzda bulunan bir konu beni oldukça rahatsız etti.

Bürüda bulunan konuda Şeyh Nazım Kıbrısi El Hakkanı Hz’lerinin Risale-i Nur hakkında söylemiş olduğu sözler İslam cemaatlerinin arasında ayrışma yaratmakta ve okuyan insanların bilinç altlarında şüphe oluşturmaktır.
Birlik ve beraberlik biz Müslümanlar için şu günlerde şart.İslam cemaatlerini hedef alan bütün yazılara karşı savaş açmalıyız.
Rahman bizi bölünmeye karşı muhafaza eylesin inşAllah.
Sizden ricamız bu tür haberlere yer vermemenizdir.Silerseniz bizi ihya edersiniz.
Peygamberlerin ve meleklerin dualarına nail olasınız.Amin
Selam ve Saygılarımla…
Dua ile…

Okudunuz mu?  Adetliyken Risale-i Nur tefsiri okunur mu?

usul-din
wa aleyküm selam wa rahmetullah.

Dünyevi faydalar şunlardır:
1. Rizikta bereket.
2. Kalbde rahat ve sürur.
3. Maişette şuhûlet.
4. İşlerinde muvaffakiyet.
5. Talebelik faziletini almakla bütün Risale-i Nur talebelerinin has dualarına hissedar olmaktır.

Uhrevi faydalar ise şunlardır:
1. En mühim bir mücahede olan ehl-i dalâlete karşı mânen mücahede etmektir.
2. Üstad’ına nesr-ı hakikat cihetinde yardım suretiyle hizmet etmektir.
3. Müslümanlara iman cihetinde hizmet etmektir.
4. Kalemle ilmi tahsil etmektir.
5. Bazan bir saati bir sene ibadet hükmüne geçen, tefekkürî olan bir ibadeti yapmaktır.

Selam ve dua ile…


Kayıtsız Üye
bu adam bediüzzaman hazretlerinin tırnağının tırnağı bile olamaz. daha iki lafı yan yana getirip konuşamazken bediüzzaman gibi metafizik ve deha bir zata dil uzatıyor. maalesef bu zat bunamış…


KerimF
Nazım kıbrısi (hz.) bir bildiği vardır elbet ama doğru mu söylüyor söylemiyor bilemeyiz eğer bir nurculara bakarsanız maşAllah adamların yüzleri nur gibi parlıyor ha yok risale-i nuru okumak istemiyorum diyorsanız özaman imamir-rabbani(k.s) hazretlrinin mektubatını okuyun inşAllah


DieHard
Geçtiğimiz günlerde Ulus/Ankara da bir sempozyum düzenlendi., Milletler Arası Bediüzzaman we Risale-i Nur Sempozyumu.. Eğerki orada bulunupda Yurtdışından gelen Prof. ,Dekan, Ülke müftüsü ws. kişilerin konuşmalarını dinleyen bir kişi Risale-i Nurun faidelerini çok iyi anlardı.. İnşAllah en kısa zamanda konuşmaların wideoları çıktığında burada paylaşmak istiyorum..

Etkilendiğim bir kesiti paylaşmak istiyorum.. Filistin Müftüsü “Ey Hilafetin Torunları., Ümmeti tekrar idare edin.!”


kibrit
Risale-i nurun gerçek şakirtlerinin yazılarını okuyorum. İşte ne güzel İslam diyorum (tek problem o kaynağa çok bağlanmış olup başka kaynaklara vakit ayırmıyorlar bu da bazı sorunlar ortaya çıkartıyor)

Diğer taraftan Siyonist Abd büyükelçisi de risale-i nur diyor… aman aman uzak durmak lazım diyorum. Dinler arası diyalog, 2023 ve büyük Türkiye, yeni osmanlı torunları… sakin deyim bu palavralara inanmayın. Siyonizm bir başka faza geçmese neden kendi eski adamlarını kendi yeni adamları ile değiştirsin?

Okudunuz mu?  Hz. Ömer'in Müslüman oluşu

Bu cihetten, risale-i nurları kimden öğrendiğinize dikkat edin. Zaten azınlıktalar…


Kayıtsız Üye
sizler önce yalanı bırakın.MÜSLÜMAN KESİNLİKLE YALAN SÖYLEMEZ.DARBECİLERİN MÜSLÜMANLARA EZİYET ETTİĞİ ZAMAN GÜLEN EFENDİ YÜKSEK OKULLARA GİDERKEN BAŞINIZI AÇIN DIŞARIDA KAPATIN DİYE BEYANAT VEREREK.DARBECİLERİN KAPALI MÜSLÜMANLARA BASKIŞIN ARTIRMASINA SEBEB OLDU.KAPALILARA BAK GÜLEN MODERİN MÜSLÜMAN SİZ GERİCİSİNİZ DEDİLER.AYNI GÜLEN,İN BİR SOHBETİNDE ÜNİVERSİTELERE BAŞINIZ AÇIK GİRİN DİYE SÖYLEYEMEM DEDİĞİNİ DİNLEDİM.BU NE PEHRİZ BU NE LAHANA TUŞUSU.SENDE YALAN Söylüyorsun benim tanıdıklarımdan da Risale,i Nura gösterdikleri ehemniyeti KURANİ KERİME göstermiyorlar.YALANI BIRAKIN.


arkadaş
askeride bir harita var, gözlükleri de bulunur…gözlükle bakınca dağlar dereler yükseklikler ve denizler ormanlıklar canlı gözüküyor, sanki arazidesin….gözlüğü çıkarınca normal harita gibioluyor…işte Kuran Allah kelamı olan sırlı bir kitap ve o haritadir…risale-i nur ise bir gözlüktür…ilhamen yazdırılmış bir kitap…Kurani diğer mezhepler de okuyor, ama malesef ehl-i bidatler…ben bir askerim ve TC vatandaşı değilim, dilinizi iyi bilmiyorum kusura bakmayın, fakat rasulAllah bana rüyamda risaleleri okumama izin vermiş….Onu rüyada gören hayatta görmüş gibidir…tüm gerçek şeyhlerin ellerinden öperim, saygılarla…


Kayıtsız Üye
fethullah hocanızın suçu,

1-devlet içinde devlet çıkarmak, benim anlamadığım bir islam alımının devletin bir başı emir-ül mümin’i var iken, ve o kadar hadis-i şerifde ”devlet büyüklerinize biat edin” buyurulmuşken, neye dayanarak isyan ediyor? üstelik devlete biat ehli sünnete göre vacipken.

2- ”yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin, her kim onları dost edinirse bilsinki oda onlardandır” ayeti kerimesi var iken, yahudiler üzeyir a.s ma, nasaralar da isa a.ş haşa ve kella Allahın oğlu diyerek Allah’a eksiklik yakıştırdılar, s.urfada bir yahudi bir adamla müslüman bir kadını evlendirmedilermi? bu sözde törene cematın başları katılmadımı? sözde bir sırat köprüsü yapıp üzeinden hoca papaz haham geçmedimi? artık bu millet aptal değil, herşeyi görüyor, herşeye dokunun ama bu milletin dinine dokunmayın! şimdi 15 yıldır bekliyoruz ki fethullah hoca bir açıklama yapsın, tüm herkes cemaatin baş kesişimleri, yahudi ve hristiyan cennete girecektir diyor ama fethullah hoca’dan çıt yok, o kadar hoca efendiler çıksın artık desin diye 15 yıl çağrı yaptılar ama yine ses yok, sessizlik kabul etmekdir diye düşünüyorum şahsen. bu millet artık size kanmaz!!!!

Okudunuz mu?  Yemin kefareti ne zamana kadar verilebilir

Fatih 1453
firavuna hoca demek bir mümine yakışmaz hem nazım kıbrısi gibi büyük bir zatta beni şaşırtmıştır savunduğu tezinde risalelerde laiklikle alakalı tek bir siz bile yoktur diyerek karalama yapmaya çalışması beni hayrete düşürmüştür din bir yönetim şeklidir kendi ama yasası olan muazzam ilahi bir sistemdir peygamber s.a.v in hayatı incelenirse ne için mücadele ettiği açıktır seyyit kutup un yoldaki işaretler kitabını okumanız size ışık tutacaktır kitap 236 sayfadır ayrıca kurani kerimi incelemenizi ve hadis okumanızı ısrarla tavsiye ederim laiklik dinimiz islamın neresinde tabi laiklik anlayışa görede değişir erbakan hocamızın anlattığı şekilde kalıplaştitirsak o kesinlikle kabul edilebilir fakat laiklik fikir olarak seküralizmin uzantısından doğma bir felsefedir bu akımları incelemeniz teraziye kıymanız çinde kesinlikle Muhammed Kutup un çağdaş fikir akımları kitabını tavsiye ederim tabiki araştırma dünyasına dalarsanız karşımıza bir çok doğru ve bir çok yalnış çıkacaktır bazen yalnışları doğru olarak savunacak doğruları yalnış olarak anlatacaksınız fakat araştırma denizinde yüzmeye devam ettikçe eğerki saplantılı değilseniz ve amacınız sürekli kendi ekseninizde kürek çekmek değilse kıyı ya ulaşmayı amaçlıyorsanız doğrunun kumsallarına doğru yol alacağınız bilgilere muhakkak ulaşacaksınız bu yol çok karmaşıktır tuzağı çoktur sözü ustat ibn Arabi nin deyişiyle tamamlayalım”Aramakla bulunmaz ama ,bulanlar sadece arayanlardır” yolunuz açık gazanız mübarek olsun …


Gavsisever
Risale-i Nur nefsi terbiye etmez. Etseydi Kurani kerim ederdi. Ama iman ınkısaflarını ortaya çıkarır. Risaleler sadece itikadi kitaplardır. İlmihal yoktur mesela. Bunun için ayriyeten ilmihal okumakta gerekir.


düzgünömer


şeyh nazım kıbrısi fethullah gülen, şeyh nazım kıbrısi fethullah gülen, şeyh nazım kıbrısi hazretleri hakkında ne düşünüyorsunuz

Bu kategoride yer alan Birçok defa duâ ediyoruz Dualarımız neden kabul olmuyor ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Risale’i Nur’un hiçbir faydası yok,boşuna okumayın Şeyh Nazım Kıbrısi (Ne Düşünüyorsunuz?) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.