Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:45
missa92
Abone

Kulun konuşmalarında inşaAllah demesi, imanının mükemmelliğindendir.

Kulun konuşmalarında inşaAllah demesi, imanının mükemmelliğindendir.

Kayıtsız Üye
Kulun konuşmalarında inşaAllah demesi, imanının mükemmelliğindendir.
[Hadis (Taberani).]


Cevap: Kulun konuşmalarında inşaAllah demesi, imanının mükemmelliğindendir.

NuN
Kişinin konuşmalarında -İnşallah- demesi imanının mükemmelliğindendir, hadisini nasıl anlamalıyız?

Evet, Kişinin ‘İnşAllah’ demesi imanın kemalindendir. (Suyuti, Camiu’s-sağir, 2/ 50) anlamına gelen bir hadis rivayeti bulunmaktadır.

Okudunuz mu?  Cennette Anne Babamızı Yanımıza Alabilecek Miyiz?

Bu sözde Allahın her şeye muttali olduğunu o dilemezse hiç bir işin vücuda gelemeyeceğine iman etmek vardır. Böyle bir inanç sahibi imanın kemal mertebelerine çıkmıştır.

Allahü teâlâ dilerse olur manasına bütün işlerini Allahü teâlânın dilemesine havale etmek için söylenen sözdür.

Allahü teâlânın huzurunda itaat edenlerden olmak için, her işte inşaAllah demelidir! Hadis-i şerifte, (İnsanlar için, inşaAllah demekten daha faziletli itaat edicilik yoktur) buyuruldu.

Okudunuz mu?  Geçici nikah kıymak caiz mi? Süreli nikah geçerli mi?

(Şunu yapacağım) veya (Yarın şuraya gideceğim) denince de (İnşaAllah) demelidir!

Bir kimse ile bir şey kararlaştırırken inşaAllah denirse, sonradan o iş yerine getirilmezse, yalancı olunmaz. (Miftah-ül cenne)

Kesin işlerde de inşaAllah denir. Mescid-i harama girileceğini Allahü teâlâ bildirdiği halde, inşaAllah denmesini öğretmek için, (Mescid-i harama inşaAllah gireceksiniz) buyurdu. (Feth 27)

Okudunuz mu?  Cuma günü ölüler bizi görür mü?

İsmail aleyhisselamın, (Babacığım, sana emredilen ne ise, onu yap! İnşaAllah beni sabredicilerden bulursun) dediği de Kur’an-ı kerimde bildirilmektedir. (Saffat 102)

Peygamber efendimiz de, mezarlığa uğrayınca, ölüm muhakkak olduğu halde, ilâhi terbiye gereği olarak, (İnşaAllah biz de size kavuşacağız) buyurdu. (Müslim)

Okudunuz mu?  Kocam beni zinaya zorluyor kabul etmeyince evden kovuyor ,kendiside yoldan çıkmış durumda ben ne yapacağım yardım edin?

kulun konuşmalarında inşaAllah demesi imanının mükemmelliğindendir, Kulun konuşmalarında inşâAllah demesi imanının mükemmelliğindendir., bir kimsenin sözlerinde inşaAllah demesi hadis

Bu kategoride yer alan İslamda edep ve haya başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kulun konuşmalarında inşaAllah demesi, imanının mükemmelliğindendir. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.