Anasayfa
2 Ekim 2023, 4:43
sizden8
Abone

Kulun emeği Allah katında boşa çıkar mı?

Kulun emeği Allah katında boşa çıkar mı?

hokucu
Selamunaleyküm değerli kardeşlerim.

Şu bir kaç gündür kafama takılan bir soru var. işyeri ile ilgili bir durum beni bu soruyu sorar hale getirdi.emeğimizin karşığını tam olarak alamadığımızda yada başka bir deyişle başka insanlarla çifte standarda maruz bırakıldığımızda, diğerine göre karşılığı eksik verilmiş olan bu emeğimizin karşılığını yüce mevla ecir yani sevap olarak veriyormu yada hasene olarak veriyor mu? yoksa bu emeğimiz karşılığı tam olmadan, Allah katında da değer görmeden kaybolup gidiyor mu?

Okudunuz mu?  Kuranın anlaşılmayan ayetleri ile ilgili

kusuruma bakmayın.hakkınız helal edin ne olur.. bu satırları yazarken ağlayarak yazıyorum. bu çalışma koşulundaki adaletsizlik haksızlığı beni o kadar üzdü ve yıprattı ki.bir de yaşadığıma kul hakkı değil o sen kendi kendine gelin güvey oluyorsun yorumları olunca kendimi iyice yanlız ve aciz ve Allah katında değeri olmayan bir varlık gibi hissettim.

Okudunuz mu?  Muska ve Cevşen Takmak

elbet ki inanıyorum.Allah en adaletlidir. Kulu, yine insan yapısı kanundan mağdur oldu diye onu yüzüstü bırakacak değildir. Ama moralim çok bouk ve yaşama inancım kalmadı..şu anda en çok istediğim şey Azrail A.S.’ın gelip canımı alması. bu dünyada yaşamayı beceremedim ve hep pasifize kaldım. yaşadığım her haksızlık Allah katında makbul dediler ve hep ben mağdur oldum,emeğim çiğnendi,hakkım ezildi. bu dünya bana hep acı verdi..:((

Okudunuz mu?  Uyanınca çamaşırdaki iz

Cevap: Kulun emeği Allah katında boşa çıkar mı?

Şem’a
Allah katında hiç bir emek boşa gitmez. Zerre kadar hakkın yenmiş ise Allah mutlaka onun hesabını sorar ve ahrette onların sevabı alını sana verilir.


Cevap: Kulun emeği Allah katında boşa çıkar mı?

hokucu
Allah sizden razı olsun sayın Şem’a..aslında forumda bir konu hakkında bir yazı yazmıştım. kusuruma bakmayın forumda da yazı kalabalığı yaptım siz müslüman kardeşlerimin gözlerini de yordum aslında bu da bir hak ve sizlerden helallik diliyorum lütfen helal ediniz.

Okudunuz mu?  İmanın Gitmesi ?

devlettin koyduğu kanunlar nedeniyle oluşan maaş adaletsizliği yaşıyorum(ben ve benim gibi mahalli idareler dışındaki memurlar).yani benimle tıpatıp aynı özellikte insanlar,sadece devletin farklı bir biriminde çalışıyorlar diye benim 1.5-2 katım maaş ve çok güzel imkanlarda çalışıyorlar. ve bende (tabi diğer memur arkadaşlarla) aynı işi yapıyoruz onlarla.yan gelip yatmıyoruz. bu konu hakkında çevreme sorduğumda bunun kul hakkı olmadığını ve kanuna razı olduğum için bu işten herhangi bir hakkımın olamayacağını yazdılar. bunun alışveriş mantığıyla düşünülmesi gerektiğini ve "alan razı veren razı" gibi bir durumula benzerlik teşkil ettiğini yazdılar.

Okudunuz mu?  Hep yalnız yaşayanın evlenmesi

bu beni çok üzdü.çünkü beşerin kanunu nasıl olurda adalet timsali yüce dinimiz İslamın kanunlarının önüne geçer. yani sadece birkaç kişinin yazdığı kanunla yapılan haksızlık adaletsizlik nasıl olur da Allah’ın katında makbul olurdu?işte bu beni hem üzmüş, hemde aklıma hiç yatmamıştı.

Okudunuz mu?  Şiiler de kaç çeşit kol vardır ? mezhepleri nelerdir?

Allah razı olsun ki sizden. beni bu konuda rahatlattınız. yoksa gerçekten Allah’ın katında ben ve benim gibilerin hiç değerinin olmadığını düşünüp bunalıma girmiştim. bir de ramazan da olunca oruçla beraber çok zor bir durum oluyordu.

Selamlar. Allah ramazanınızı ve oruçlarınızı makbul eylesin inşAllah.

Okudunuz mu?  Evlenilecek kişiden geçmişteki günah gizlenilmeli mi

Alah katinda emek, Allah katinda emek, emeğinin karşılığını

Bu kategoride yer alan Namazda otururken ayaklarım ağrıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kulun emeği Allah katında boşa çıkar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.