Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:32
missa0
Abone

Abdestli kalamıyorum ne yapmalıyım?

Abdestli kalamıyorum ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
benim bir sorunum var..Namaz kilmayi o kadar çok istiyorumki birakmak istemiyorum ama benim sorunum var abdestimi tutamiyorum..bilmem kaç defa abdest aliyorum sürekli kactigi için ve o kadar sinir oluyorumki muslugun basindan bir türlü ayrilamiyorum bu gercekten çok üzücü bir durum..abdestimde olsa bile tutmakta zorlaniyorum namazımı cabuk cabuk kiliyorum abdestim kacmasin diye bu benim hiç hosuma gitmiyor..ben namazımı güzel bir sekilde abdestim kacmadan ve acele acele etmeden namazımı kilmak istiyorum…ne yapabilirim bana lütfen yardim edin namazımı birakmak istemiyorum…bazen sanki namaz sirasinda kaciyor gibi oluyor bu durumda cook iyi biliyorumki abdestim kacti ve namazim kabul olmadi ama olmuyor iste tutamiyorum…ne namaz kilmada nede kuran okumada acele etmek istemiyorum acele ettigim zaman ne namazdan bisey anliyorum nede kuran okumamdan…ne yapmaliyim lütfen yardim edin

Okudunuz mu?  Anı ile gezi yazısı arasındaki benzer yönler

Cevap: Abdestli kalamıyorum ne yapmalıyım?

Muhasibi
Sürekli devam eden abdest bozucu hallere özür denir. Meselâ, idrarını tutamama, devamlı gaz çıkarma, sık sık burnu kanama, yarasından devamlı su akma gibi haller, birer özür hâlidir. Kendisinde bu gibi abdest bozucu bir özür bulunan kimseye ise, sâhib-i özür (özür sâhibi) veya ma’zur (özürlü) denir.
Kişinin özürlü sayılabilmesi için, abdest bozucu bir hâlin, tam bir namaz vakti
boyunca devam etmesi, yani, abdest alıp namaz kılacak kadar kısa bir süre dahi
olsun kesilmemesi şarttır. (Bu özrün başlamasının şartıdır.) Bundan sonra da,
her namaz vaktinde, en az bir kere aynı hâl ortaya çıkmalıdır. (Bu da özrün
devamının şartıdır.)


Cevap: Abdestli kalamıyorum ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Bende de aynı durum var önce doktora görünmeniz gerekiyo o zamana kadar her vakit abdest tazelemeniz gerekiyor

Okudunuz mu?  İslami psikolog

Cevap: Abdestli kalamıyorum ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Bende de buna benzer bir sorun var. Çoğu zaman abdest alıyorum hiçbir sorun olmadan namazımı kiliyorum ama bazı zamanlar abdest tutamıyorum yani sürekli olan bir sey değil ama hep olan bir şey! Anladınız mi bilemiyorum ama demek istediğim bazen 5-6 kez abdest alıp namaz kiliyorum, bazen tek abdestle. Ama birden fazla abdest alma durumu çok oluyor. Ne yapmam lazım? Birçoğunda vesvese geldiğini anlıyorum ama dayanamıyor ve yine aliyorum ya bozulduysa diye. Lütfen yardım edin ne yapmalıyım?


mum
abdestimi tutamıyorum ne yapmalıyım
< Birçoğunda vesvese geldiğini anlıyorum ama dayanamıyor ve yine aliyorum ya bozulduysa diye >
Durum mazret sahibi olmak ise, Vakit girdiğinde Abdest alın ve akıntı olsa bile namazı kılın. geçerlidir.

Okudunuz mu?  Kibirlenene karşı kibirlenmek bir sadakadır söz hadis midir?

Durum vesvese ise, Abdesti bir kaç defa kendinizi zorlayarak tekrar etmeyin sadece bir defa alın ve her ne kadar şeytan içinize abdestin olmadı dese bile alma geçer inşAllah


Kayıtsız Üye
Bende de buna benzer bir sorun var. Çoğu zaman abdest alıyorum hiçbir sorun olmadan namazımı kiliyorum ama bazı zamanlar abdest tutamıyorum yani sürekli olan bir sey değil ama hep olan bir şey! Anladınız mi bilemiyorum ama demek istediğim bazen 5-6 kez abdest alıp namaz kiliyorum, bazen tek abdestle. Ama birden fazla abdest alma durumu çok oluyor. Ne yapmam lazım? Birçoğunda vesvese geldiğini anlıyorum ama dayanamıyor ve yine aliyorum ya bozulduysa diye. Lütfen yardım edin ne yapmalıyım?

Aynı sorun bende de var. her vakit bir şekilde namazımı kılabiliyorum lakin bu sorun benim camii de namaz kılmama engel.camiye varıncaya kadar abdestim bozuluyor.orada abdest alınca da tekrardan problem yaşıyorum.işin aslı namaza değil ama cemaatle namaza engel oluyor.lütfen biri bu problemle ilgili bizi aydınlatacak bir şeyler yazsın..

Okudunuz mu?  Hastayken dua okunurmu

Şema
< işin aslı namaza değil ama cemaatle namaza engel oluyor. >
Özür sahibi sayılırsınız abdest bozma olayı olsa da namaz kılmaya devam edin.


Kayıtsız Üye
Yaa of bende öyleyim hele sabah daha yeni 4 kere abdest aldım. .ama annem dediği böyle bir durum varsa mesela abdest aldın bozuldu bida ha aldın bozuldu 3 uncude abdestli sayiliyor annem öyle dedi yani 3 kere abdestin bozulursa artık abdestli sayiliyor musun


arifselim
Her vakitte ve sürekli sende bu problem devam ediyorsa o zaman sende özür sahibi sayılırsın. Bir abdest aldıktan sonra artık tekrar etmene gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Özgüveni arttıran yollar nelerdir

Kayıtsız Üye
Benim her an olmuyor abdest aldığımda tam namz kılacağım abdestim bozluyor ve bu yineleniyor yine özür sayılir mi???


arifselim
Bu bir vesvesedir. Bu özür sayılmaz. Kesin bir şekilde koku veya ses işitmediğin sürece abdest bozulmuş olmaz. Bu şekilde hareket edersen kısa bir sürede bu vesvese seni terkedecektir.


Kayıtsız Üye
Ciktimi cikmadimi.diye tereddut ediyorsan emin degilsen o vesvrsedir kardesim.Vesvese olmamasi için cok.hisseymen.lazim kesijlikle yellendim demen.lazim bnde szn gini cesmenin.basindan ayrilmiyodum simdi.hic kalmadi.vesveseymis hatta doktora bile gidecektm.


Kayıtsız Üye
Bendede çoook oluyor bir namazı 4 kere abdest aldığım oluyor Rabbim kabul etsin bazen devam ediyorum kuran okurkede.Bazı arkadaşlarım bir abdestle üç öğün kalıyorlar.


Kayıtsız Üye
Bende de aynı sorun var abdest alıyorum daha namaz kılmadan abdestim bozuluyor ama benimki vesvese değil hissediyorum abdestim bozuluyor ve gerçekten sinirlerim çok bozuluyor bazen ağlayacak gibi oluyorum ama yinede bu bir özür sayılırmı lütfen cevaplayın cevaplarınıza çok ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Peygamberimizin güvenilirliği ile ilgili örnekler

arifselim
Bir namazı bile kılamayacak kadar abdestli kalamayan birisi özür sahibi olur. Bunun vesvese olmadığından emin olmalısın ve bir namazı kılabilecek kadar sana fırsat vermemelidir.


Kayıtsız Üye
Her namaz kılmaya başladığımda abdestimi bozasım geliyor [gaz şeklinde] bir daha bir daha abdest almam lazımmış gibi geliyor bunun üstesinden nasıl gelebilirim? Bu rahatsızlığınız vesvese ile ilgilidir. Şeytan insanı ibadetten uzaklaştırmak için, dübürüne üfürür. insan da "yellendim ve abdetim bozuldu" deyip, abdestini tekrar almaya çalışır. oysa abdesti bozulmamıştır. işte bu duruma mani olmak için hadiste " sesini veya kokusunu almadığınız şeylerden dolayı abdest almayınız" buyurulmuştur. fakat kesin bir şekilde yellendiğini bildiği halde, "sesini ve kokusunu almadım" deyip, abdest almamak ta tehlikelidir.

Okudunuz mu?  Kocam ve ailem

Kayıtsız Üye
Ben abdest tutamiyorum.abdest aldiktan sonra abdestim bozuluyor yeni bile değil bes yildir var.namazımı kilmak istiyorum bazdn bozuluyo abdestim kiliyom bazende nazi birakiyorum.bazen de buyuk tuvaletimi yapamiyorum bu iki sorun ben de var acaba ne yapmaliyim…


mumsema
Vakt girince abdest al ve bozulma olsa bile özürlü sayıldığın için namazını kıl
Büyük abdest yapamamam konusunda bir dahiliye uzmanına git muayene ol


Eflatun Saçlı
Ben de de şöyle bir durum var : Abdest almaya başladığımda bile sorunların başladığı oldu. Önceki günlerle ilgili pek bir şey söyleyemeyeceğim ama mesela bugün,niyet tazelediğim,baştan başladığım,bir iki kere üst üste almaya çalıştığım oldu. Namaz sırasında abdestin bozulmasına gelince…. Kılmaya başlıyorum,bir ya da birkaç rekattan sonra tekrar abdest almaya gidiyorum. Abdest alırken de sorun çıktı. Ardından yeniden namaza dönüyorum,yine bir şeyler oluyor… N’apmalıyım? Namaz dışında da yaşıyor muyum bunları,ona pek dikkat etmedim ama namaz sırasında yaşıyorum.

Okudunuz mu?  Kabir Ziyaretinde Kabirdeki ölü Bizi Görüp Duyarmı?

Hoca
Eflatun kardeş derdini anlatmışsın ama nedeni yok
Neden abdest bozuluyor sorun nedir


Eflatun Saçlı
Yellenme sorunu Hocam, vesvese mi bilemiyorum çünkü gerçekten hissettiğim oluyor. Bu konu hakkında araştırmalar yaptım ama kafam karışıyor. Ses ve koku gelmediğinde dikkate alınmaması gerektiğini biliyorum ama hepsinde ses ve koku olmuyor,yani ses ve koku çıkmıyor siz hissediyorsunuz bende de bu oluyor.


Kayıtsız Üye
Ben abdestimi çoğu zaman tutamiyorum.hep abdest ten sonra gaz çikıyor.bu sorunla başka ibadetleri nasıl yapmaliyim.ses ve koku yok.ama yellenmeden emin oluyorum.bazen kuran okudugum zaman oluyor ve beni çok rahatsız ediyor.

Okudunuz mu?  Kuru Kahve yemenin zararların

mum
Siz özürlüsünüz her vakit abdest alacaksınız ve gaz çıksa da ibadet edeceksiniz.
Özürlü durumunu araştırın


fth123
Gidin üzerlik otu tohumunu çektirin, her sabah bal ile karıştırıp bir tatlı kaşığı tüketin. Bu kadar basit.


Kayıtsız Üye
Bende de sürekli olur her vakit istisnasız abdest alıyorum kesinlikle kalmıyo abdestim tutamıyorum bir türlü üstüne bide namazda vesvese geliyor cogu zaman özellikle kısın sık sık hasta oluyorum


Kayıtsız Üye
Özür sahibi kişi her vakitte abdest almak zorunda mı?yada o vakit içerisinde o abdestle namaz kılıp kuran okuyabilirmi yoksa namazdan sonra kuran okumak için tekrar mi almak zorunda


duzgunomer
Abdest bozucu bir şey olmadığı sürece 1 abdest yeterlidir.
Özürlü kişinin abdesti, namaz vaktinin bitmesiyle biter.


mum
< o abdestle namaz kılıp kuran okuyabilirmi yoksa >
Her vakit abdest al, aldığın abdestle farzını kıl sonra dilediğin kadar sünnet kıl ve okuran oku.

Okudunuz mu?  Kuranı kerimde harflerin bitiştiğinde yazılışları ve okunuşları

Kayıtsız Üye
Ya bende de aynı durum oluyor hiçbir namazımı gönlüme göre kılamıyorum bu yüzden hızlı hızlı namazımı kılıyorum bir sürü kaza namazım var farzdan sonra kılayım diyorum ama bir türlü olmuyor abdestim durmuyor acaba umreye falan gitsem nasıl olur diye düşünüyorum bu halde abdest tazeleme gerekiyor sürekli


abdest tutamamak, abdestim çabuk bozuluyor, abdest tutamama

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz ile ilgili şiirler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestli kalamıyorum ne yapmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.