Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:21
misa00
Abone

Kızlarla arkadaşlık kurmak caiz midir?

Kızlarla arkadaşlık kurmak caiz midir?

Kayıtsız Üye
Kızlarla arkadaşlık kurmak caiz midir? yardımcı olursaniz sevinirim


Yanıt: Kızlarla arkadaşlık kurmak caiz midir?

Galus
Bir Müslümanın başka Müslüman kardeşleriyle ister karşılıklı isterse sanal ortamda olsun konuşup dertleşmesi güzel bir şeydir. Ancak bu aynı cins olanlar içindir. Bir erkeğin bir kadınla konuşması ise bazı yönlerden dikkat etmeyi gerektirir.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre cemaat en az kaç kişiden oluşur?

Örneğin aşk, sevgi, gıybet, yalan ve şehevi hisleri uyandıran şeylerden olursa bu kesinlikle doğru değildir. Bu konuda kişinin evli veya bekar olması fark etmez. Evli birinin günahı ise daha fazla olur.

Fakat dini konularda Allah’ı, ölümü, ahireti ve dini duygu ve düşünceleri hatırlatan konuşmalar olursa elbette bunlar yasak olmadığı gibi sevabı da vardır. Ölçünüz bu olmalıdır. Bu ölçülerle hareket ettiğiniz zaman günaha girmeyeceğinizi ve kendinizi koruyacağınızı söyleyebiliriz. Ayrıca yaptığınız işi bir de vicdanınıza sormanızı tavsiye ederiz. Vicdanınız rahat değilse o işten vazgeçiniz.

Okudunuz mu?  İnşirah suresini arapça yazılışı ile birlikte mümkünse ekleye bilrmisiniz?

İleride evlenecek iki çiftin, sadece yanlarında akrabalarından birer kişi bulunmak şartıyla bir yerde oturup yalnız konuşmaları caizdir, hatta sünnettir. Fakat flört tarzı ilişkilerde kadın ve erkeğin yanlarında akrabaları bulunsa bile konuşmaları caiz değildir. Dinimiz zinayı yasakladığı ve haram saydığı gibi zinaya götüren yolları da tıkamış ve haram saymıştır.

Okudunuz mu?  Gazve ve Seriyye arasındaki fark nedir?

Yanıt: Kızlarla arkadaşlık kurmak caiz midir?

aziz83
< Fakat dini konularda Allah’ı, ölümü, ahireti ve dini duygu ve düşünceleri hatırlatan konuşmalar olursa elbette bunlar yasak olmadığı gibi sevabı da vardır. >
Bu görüş şüpheli kardeşim..Çünkü erkeğin yabancı kadına emr-i bil ma’ruf nehyi anil münker yapması farz değildir..Bir kadın dini kounları öğrenmek istiyorsa bir hoca hanımdan yardım istemelidir öncelikle..tutupta normal erkeklerle arkadaşım diye dini konuları konuşmak sevaptır, mahzur yoktur gibi bir düşünce ile muhabbetler yanlıştır…

Okudunuz mu?  Geçmişe ait zekat borcu olan kimse bunu nasıl hesaplamalıdır ?

Yanıt: Kızlarla arkadaşlık kurmak caiz midir?

zeynep_im
s.a aziz kardeşime katılıorum.unutmyalım kadının sesi, gülüşü, erkek karşısında yiyip içmesi vs…bunlar namahrem olan karşı cinse haramdır. kadınla erkeğin islamda arkadaşlığı die bişi yoktur..dua ile

Bu kategoride yer alan Kuranda hem mekki hemde medeni olan bir sure varmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kızlarla arkadaşlık kurmak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.