Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:29
sizden95
Abone

Sunniler kimlerdir. Ben sunnimiyim yoksa hanefimiyim

Sunniler kimlerdir. Ben sunnimiyim yoksa hanefimiyim

Aliaksandr
selamın aleyküm öncelikle benim normal hayatta soru sorma özürlülüğüm var tüm acaip soruları size soruyorum çünkü tepkilerden korkarım çok fazla…Neyse sorum şu babama yıllardır sorarım mezhebimi sünni der normal hayatta ben bunu duymadum caferi var şaafi var hanefi var başka da var hatırlamadım neyse sünni bunlardan hangi yoksa sünni bunların üst grubu bunlar sünninin altında ayrılmışlarmı ama 5 vakit namazımı kılarım herşeyimi hanefi mezhebine göre yaparım babamda aynı hanefi gibi kılar babama sormaya çekindim açıklar mısınız ha bide ben hanefi başladım öyle devam etsem olur dimi


Yanıt: Sunniler kimlerdir. Ben sunnimiyim yoksa hanefimiyim

ehli-sunnet
Aleykumusselam verahmetullah.

Okudunuz mu?  Cehenneme her mümin girecek mi?

Kardeşim Şafiî Hanefî Malikî Hanbelî bu 4 mezhebin toplamı Sünni demektir Ehl-i Sünnet’de deniliyor.

Hanefi mezhebinden devam edebilirsiniz bu 4 mezheb arasında bir fark yok Caferi Mezhebi sünni değildir oda Şia mezhebinin alt kollarıdr Yane Hak OLan Sünniliktir Şia ve caferi mezhebi hak değildir Yanlış yoldalar aklınıza takılan bir şey olursa lütfen sorun selamlar..


Yanıt: Sunniler kimlerdir. Ben sunnimiyim yoksa hanefimiyim

bahadır emin
Şu an ders kitaplarına Alevilik konusu alınıyor. (hak mezhep diye yutturularak)

Hükümet her şeyi sattı sıra imanımıza geldi.


Yanıt: Sunniler kimlerdir. Ben sunnimiyim yoksa hanefimiyim

farukyazici
< Aleykumusselam verahmetullah.

Kardeşim Şafiî Hanefî Malikî Hanbelî bu 4 mezhebin toplamı Sünni demek Ehl-i Sünnet’de deniliyor Hnefi mezhebinden devam edebilirsiniz bu 4 mezheb arasında bir fark yok Caferi Mezhebi sünni değildir oda Şia mezhebinin alt kollarıdr Yane Hak OLan Sünniliktir Şia ve caferi mezhebi hak değildir Yanlış yoldalar aklınıza takılan bir şey olursa lütfen sorun selamlar.. >
Kimin doğru kimin yanlış yolda olduğu şaşmaz bir kaynakda mı yazıyor? Yoksa sizin mensubu olduğunuz taraf mı doğru yolda oluyor? Kusura bakmayın ama bu yazı hiç olmamış.

Okudunuz mu?  Oruç ve Ağrı kesici

Mesajım yanlış anlaşılmasın. Ben ne Hanefiyim, ne de Şia’yım. Geçen gün biri Vahhabi dedi. Anlamını bilmiyorum ama o da değilim. Ben sadece ve sadece Müslümanım. Mezheplerin fetvalarından da yararlanırım ama kesinlikle bir mezhebin, grubun veya cemaatin adını almam.

Kimseye Müslüman değilsin demeye çalışmıyorum. Sadece Müslüman sıfatının üstüne başka isimler alarak fırkalara ayrılmaya karşıyım.

Okudunuz mu?  Arkaya su kaçması orucu bozar mı

< "Allah uğrunda gereği gibi cihad edin . O, sizi geçmiş, babanız ibrahim’in yolu olan dinde sizin için bir zorluk kılmamıştır. Daha önce ve kur’an’da Peygamberin size şahid olması, sizinde insanlara şahid olmanız için size müslüman adını veren O’dur. Artık, namaz kılın zekat verin, Allah’a sarılın. O sizin sahibinizidir. Ne güzel sahip ve ne güzel yardımcıdır. (Hacc, 78) >


bahadır emin
mezhep olmasa neye göre namaz kılcaksın oruç tutcaksın. mezhepler (tabi burda mezhepten kasıt peygamberimizin sünneti üzre olan bildiğimiz meşhur dört mezhep, diğer şii, caferi şu bu sünnetten sapmıştır) mezhepler teşbihte hata olmazssa kullanma kılavuzu gibi, kılavuzun olmadan bu gemi yürümez. ahir zamandayız artık mezheplerimizi bile unutturyorlar bize. işin kolayına kaçarak. bunda da tv hocalarının ilahiyatçılarının payı büyük.

Okudunuz mu?  Gayri Müslimler Cennete Girecek mi?

farukyazici
Acaba ben mezhepler gereksizdir, fetvaları çöpe atalım mı dedim? Ben sadece tek bir mezhebe bağlı kalıp fırkalara ayrılmaya karşıyım.

Mezhep dediğiniz şey fetva külliyatıdır. Buna farklı anlamlar yüklemeye çalışmayınız.


bahadır emin
zaten mezhepler yani bildiğimiz manada mezhepler birbirlerine üstünlük taslamazlar.

siz mezhebe bağlı değilim deyince farklı manalar çıkıyor sanki mezhepler gereksizmiş gibi.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre besmelenin hükmüşafii mezhebine göre besmelenin hükmü

farukyazici
Mezheplerin gerekliliği benim görüşlerime mi bağlı? 😀

Mezhepler verdikleri fetvalar bakımından hayati önem taşımaktadır. Bunu duymak istediniz, ben de söylüyorum. Mezheplerin fetvaları elbette önemlidir. Ancak mezhepler ümmeti fırkalara ayırmak için kullanılıyorsa buna karşıyım.

Tekrar söylüyorum: Benim için mezhep demek fetva külliyatı demektir. Bunun dışında sadece bir mezhebe uymak, mezhep imamı ne söylüyorsa ona teslim olmak gibi kavramlar kabul etmediğim şeylerdir.

Umarım anlatabilmişimdir.


VanLi
< Şu an ders kitaplarına Alevilik konusu alınıyor. (hak mezhep diye yutturularak)

Hükümet her şeyi sattı sıra imanımıza geldi. >

Bu kaçıncı sınıfta oluyor.Müfredatta alevilik hak mezhep olarak alınmıyor.Yanlışın vardır.

Okudunuz mu?  Şahmeran duası

ehli-sunnet
farukyazıcı.. kimsin kimlerdesin hangi meshebe hangi cemaate hangi tarikata bağlısın veya değisin bu beni ilgindirmez ve bu benim umrumda değil.. ama forum Ehl-i sünnet sünni sitesi her mesajın altında saçma yorumlar yapmak yerine sükut buyurmakta edeptir Şia’nın veya Vehhabi’lerin hak olduğuna inanıyorsun git onların sitelerinde bu saçma mesajları yaz forum kurallarını okuduysan Kur’an ve sünnette muhalif paylaşımılar yasak diyor Mezheplerin fetvalarına uyar uymazzın buda beni ilgilendirmez ama sorulan sorulara kendi kafanıza ve kendi görüşünüze göre cevap verip durmayın..


Kayıtsız Üye
selamınaleyküm arkadaşlar kusura bakmayın nolur bir sorum olucak size şimdi ben sünnimiyim yoksa hanefemiyim pek anlayamadımda yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  Salavat nasıl getirilir ? örnek bir salavat yazar mısınız?

Şem’a
< ben sünnimiyim yoksa hanefemiyim pek anlayamadımda >
Sen inançta sünni, amelde hanefisin.
Sünnilik inanç mezhebidir, yani bir Müslüman nasıl inanmalı onu konu edinir.
Hanefilik ise diğer üç mezhep gibi bir Müslümanın nasıl amel edeceğini nasıl ibadet edeceğini konu edinir


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm ben sünniyim aklıma takılan konu ise biz hz ali soyundan gelen ehli beyt taraftarımı Muaviye taraftarımıyız?


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Biz müslümanlar hem Hz. Ali’yi hemde Muaviye’yi ayırmayız. Üzücü olaylar olmuş olabilir ama o ihtilafları bugün gereksiz yere müslümanlar arasına bir fitne gibi almıyoruz ve asla kabul etmiyoruz. Ayrıca İslam dininde sadece müslüman vardır. Sünni ve Alevi terimi doğru değildir. Biz, kurana, sünnete ve ehli sünnet alimleri denilen alimlerin yolu ile müçtehit imamlarımızın yoluna tabiyiz.

Okudunuz mu?  Namazda Dikkatin Dağılması

Kayıtsız Üye
Anlayamadiğım konu şu niye maliki hanbeli hanefi mezhepleri hakkta şii caferi hak değil,bir kere din insanısınızsa ayrım yapmayın cevabınız şöyle olcaktıkı hak müslümanlıktır diye mezheplerle insanların kafasını karıştırmayın ayrıca caferiyim bununlada qurur duyuyorum peyqamber torununun yolundan gidenlere haksız diyemezsinız


afsarbeyi
Peygamberin torunları onun yolu üzerine yaşamalı. onun yoluda onun sünnetidir. bu dört mezhepte onun sünnetinin dışında bir şey bulamazsın. o yüzden bu dört mezhebe hak mezhep deriz.


Kayıtsız Üye
Herkese selam kardeslerim ben azeriyim ve namaza başlamak istiyorum lakin sunni namazımı yoksa sii namazımı kılmam gerekiyor bunu bilmiyorum hangisi dogrudur cevaplarsaniz sevinirim simdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  İncil Kaç Yılında Değiştirildi?

mum
Sünnilik dediğiniz islamın kendisidir. Hanefi fıkıh kitabını alın okuyun ve amel edin.


Kayıtsız Üye
Iyi gunler,kardesh,sen yalnish anlamishsin.Burda firkalar ayirimi yok.takib etdiyin bir ust cavabda da kardeshimiz bunu iyice anlatmish.Henefi mezhebi Sunne mezhebinin alt grupudur.Yani shoyle soyleyim nasıl ki ingilis dili alman dilleri ailesin ait oldugu gibi.Shimdi biz burda ingilis dili alman dilleri ailesine aid oldugu için yokdan sayamayiz.Aynen burda da Hanefi de Sunne mezhebinden kaynaklanmish bir alt grup.Yani bir farki yok onlardan.Hepimiz musulmaniz sonuchta Allahin izni ile.Hakk neden Sunne mezhebinde doğru bulunuyor sorusuna geldiginde.Bu mezheb peygemberlerimiz gibi yashamamimizi oneriyor.Yani ibadetde(dua etdigimiz zamanda) yalniz Allahi cagirmak,bendesini ezmemek,hakkini yememek,elchilerini(peygemberleri,imamlari)sevmek, onlari unutmamak.Burda bunu da sunne mezhebi soylemiyor,bunlarin hepsi mukaddas kitapda yazilmish.Sunne mezhebi bunlari tarayip ve musulmanlara oyretiyor ,kardesh.Umarim shimdi anladin?!

Okudunuz mu?  Üç kereden fazla anal ilişki

Sünniler kimlerdir, sünniler kimdir, kimler hanefi mezhebindendir

Bu kategoride yer alan İmanımızı nasıl kuvvetlendiririz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sunniler kimlerdir. Ben sunnimiyim yoksa hanefimiyim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.