Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:37
missa05
Abone

Rüyalar ve gayb?

Rüyalar ve gayb?

Kayıtsız Üye
Öncelikle bu mesajımı okuyacak ve beni yönlendirecek herkese şimdiden teşekkür ederim.Üye değilim ve aramakda olduğum bir çok dini bilgiyi burda buldum ve üyelik olmadan soru sorabilacağımı görünce hemen yazmak istedim.

Soracağım soruyu gerçekden bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim ve eksik bilgilerim olduğunu belirtmek isterim.

Biraz önce bir başlıkta gaybın tanımını ve önemini gördüm ve bir örnekle Cinlerin nasıl dünya ile iletişme geçmesinden tutunda içindeki çini öldürmeye kadar birkaç hikaye vardı.

Okudunuz mu?  Musafaha nasıl yapılır ve hükmü nedir?

Benim sorum Çocukluğumdan beri kabus ve korku içinde rüyalar görüyordum başlarda nefes alamamek kaçırılmak yanlız kalmak gibi korku dolu rüyalar görüyordum ve yaş ilerledikçe rüyalarım daha gerçekçi olmaya başladı ve biliyorum ki bu tür rüyalar anlatılmaz herhangi bir örnek vermek istemiyorum ve Peygamber efendimizin şeytanın sizin rüyalarınıza girdiğinde yaşadıklarınızı kimseye anlatmayın demiştir.,sizden tek istediğim ben rüyalarım artık gelecekte olacakları görüyorum.her zaman kabus görüyorum artık ve gördüklerimin bazıları gerçekleşiyor çoğunu hatırlamıyorum uyandığımda ama hatırladıklarım gerçekleşiyor mesala X kışın öleceğini görmek hayatıma girecek Y kişisini önceden görmek gibi Cinler geleceği ve geçmişi göremediğine göre benim gördüklerim Allah’ın gaybından onun izniyle nasiplenmek mi oluyor yoksa Cinler o anki olayları mesela X kişinin öldüğü zamanı bana fısıldıyor ve ben sanki daha önce rüyamda gördüm hissine mi kapılıyorum? Bu tür olayların hikayesini biraz önce bu sitede okudum cevap yazan arkadaş insanların içine Cinlerin girebileceğini anlık yaşanan olayları aktarabileceğinden bahsetmiş ve bunu Nisbi gayb olarak açıklamış peki benim rüyalarda olacakları görmemin cinlerle bir bağlantısı olabilir mi.

Okudunuz mu?  Komşuluk ilişkileri ile ilgili ayet ve hadisler

Aslında okunduğunda çok saçma ve anlamsız gibi görünsede gerçekten araştırmak ve bilgilenmek istediğim bir konu.Rahatsız olmaya başladım bu durumdan ve yapman gerekenleri bilmiyorum.Sunuda belirtmek istedim Kabus görmediğim gün yok artık ve Rüyadan ruhun bedene dönmesi kadar içimi titreten ve korkutan bir şey yok.Eğer gerçekden benle aynı şeyleri yaşamakta olan ve açıklayabilenler varsa yorumlarınızı bekliyorum sürekli takip edeceğim.

Okudunuz mu?  Kıyafet İsrafı

Rüyalar,Gayb ve Cinlerin insanlarla iletişimi hakkında bilgi verirseniz sevinirim.


Yorum: Rüyalar ve gayb?

vel Fecr
noktalamalara biraz daha özen gösterebilirseniz hoş olur.
Gaybı yalnız ve yalnızca Allah teala bilir. ayetler ile sabittir.
Cinler vardır onlarda kulluk için yaratılmıştır ancak Allah dilemedikçe insanlara temas edemezler.
rüyalar ile ilgili net bilgilerim yok, o yüzden girmiyorum

Okudunuz mu?  Mezarlıkta nasıl selam verilir?

Yorum: Rüyalar ve gayb?

arifselim
Selamun aleykum. Gaybı bilen sadece Allah’tır. Bu kesin bir bilgidir ve kuranı kerimde açıkça belirtilmiştir. Rüyalarda gelecekle ilgili bir şeyler görmek çok normal bir şeydir ama yinede bunlar kesinlik ifade etmez. Sadece tahmini bir şekilde yorumlanabilir. Bazen rüyaların çoğu olduğu gibi çıkabilir ve buda Allah’ın bir vergisi sayılır. Aynı zamanda bu sana bir imtihandır. Fazla kimseye anlatmadan ve aynı zamanda çok da önemsemeden Allah’a havale et ve Allah’a sığın. Uyumadan önce 7 defa ayetel kürsi ile 3’er kez felak ve nas surelerini okuyarak uyursan Allah’ın izniyle rahat edeceksin.

Okudunuz mu?  Filmin aktörünü beğenmek

Yorum: Rüyalar ve gayb?

Göksel Bakkal
Allah’ın elçilerinin aramızda bedenlerde yaşadığına inanıyorum ve onların bazıları ile konuşma fırsatı buluyorum. Aynı zamanda Şeytan kabilesi de aramızda bedenlerde yaşıyor. Doğru yolda gitmek isteyen salih kullar ile uğraşıyor. Allahü Teâlâ Hazretleri de gaybi bilgi yani bilinmeyen bölümleri daha çok rüyada göstererek kulun bilgisini arttırıyor. Ben de rüyalar vasıtasıyla bazı bilgiler öğrendim. Allah’ın ilmi dahilinde bedene tekrar gelenler olduğuna inanıyorum. Öncelikle ilk kaynağın yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim olsun ki seni şeytan yoldan çıkaramasın. Elmalılı Hamdi Yazır orjinal meali oku. Diğer meallerde anlam biraz karmaşık olabilir.

Okudunuz mu?  Diyanet islam ansiklopedisi aşk maddesi

"Hepiniz hesap vermek üzere O’nun huzuruna götürüleceksiniz. Bu Allah’ın kesinlikle gerçekleştireceği bir va’didir. O mahlûkâtı ilk önce yoktan var ediyor, Yaratmaya aralıksız devam ediyor.
Sonra, iman edenleri, sosyal adâleti, sosyal güvenliği temin etmek, refah payını artırarak toplumda dengeyi sağlamak maksadıyla, hâlis niyet ve amaçlarla, islâm esaslarını, islâmî düzeni hayata geçirenleri, iş barışı içinde bilinçli, planlı, mükemmel, meşrû, faydalı, verimli çalışarak nimetin-ürünün bollaşmasını sağlayanları, yerinde, haklı çıkışlar yaparak, düzelmeye, iyiliğe, iyileştirmeye ön ayak olanları, cârî-kalıcı hayırlar-sâlih ameller işleyenleri âdil bir şekilde mükâfatlandırmak için yeniden diriltiyor.
Kulluk sözleşmesindeki ortak taahhütlerini, Allah’a iman, kulluk ve sorumluluk bilincini şuur altına iterek örtbas edip inkârda ısrar edenlere, kâfirlere, inkâr etmekte oldukları şeyler sebebiyle kaynar sudan bir içecek ve can yakıp inleten müthiş bir azap vardır."
(Yunus Suresi/4. Ayet)

Okudunuz mu?  İmama uymak

"Dediler ki rüya dediğin "edgâsü ahlâm" demet demet hayalâttır, biz ise hayalâtın tevilini bilmiyoruz."
(Yûsuf Sûresi/44. Ayet)

"Rüyayı gerçek tasdik eyledin, biz böyle mükâfat ederiz işte muhsinlere."
(Sâffât Sûresi/105. Ayet)

"Bizim uğurumuzda mücahede edenlere gelince elbette biz onlara yollarımızı gösteririz ve şüphesiz ki Allah her halde muhsinlerle beraberdir."
(Ankebût Sûresi/69. Ayet)

Okudunuz mu?  Berrak Zevk Suyu Gelince Gusul Almak Gerekirmi?

rüyamda olacakları görüyorum

Bu kategoride yer alan Hz Muhammedin Soy Ağacı Şeması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyalar ve gayb? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.