Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
missa0
Abone

Erkek Bulüğ Çağına Ne zaman Kaç Yaşta Girer?

Erkek Bulüğ Çağına Ne zaman Kaç Yaşta Girer?

Kayıtsız Üye
Erkek bulug çağına kaç yaşında girer konu hakkında bir açılama yapar mısınız ?


Yanıt: Erkek Bulüğ Çağına Ne zaman Kaç Yaşta Girer?

ehli-sunnet
Fizyolojik belirtilerde gecikme olursa, erginlik, takdir yoluyla belirlenir. İslâm hukukçularının çoğunluğuna göre erginlik çağının başlangıcı, erkek çocuklarda 12, kız çocuklarında 9 yaş; sonu ise, her iki cins için 15 yaştır.

Okudunuz mu?  Turkuaz taşı çeşitleri nelerdir?

Ebû Hânîfe, erginlik çağının sonunu erkek çocukları için 18, kız çocukları için 17 yaş olarak kabul eder. Ebû Yusuf, İmam Muhammed ve İmam Şafiî’ye göre ise fizyolojik belirtiler gecikse de her iki cins 15 yaşına girince hükmen ergin sayılırlar (el-Kâsânî, Bedâyiu’s-Sanâyi’, Mısır 1327/1909, VII, 172; el-Cezîrî, el-Fıkh alel-Mezâhibil-Erbaa, Kahire 1392, II, 350 vd.; Hamdi Döndüren, Delilleriyle İslâm Hukuku, İstanbul 1983, s. 125, 126).

Okudunuz mu?  Doktorlar olmasaydı hayatımızda ne tür zorluklar olurdu

Yanıt: Erkek Bulüğ Çağına Ne zaman Kaç Yaşta Girer?

VanLi
ortalama 15 yaşlarında.Tabi iklim ve coğrafi durumlara göre değişiklik gösterebilir.


Yorum: Erkek Bulüğ Çağına Ne zaman Kaç Yaşta Girer?

Kızıl elma
İyi akşamlar arkadaşlar. Buluğa ermiş sayılmak için, meni’nin illaki kendi kendine mi gelmesi gerekir. Mesela(affızına sığınarak) mastürbasyon yoluyla gelen ilk meni ile de, buluğa ermiş sayılır mıyız?

Okudunuz mu?  Eşler arasını düzeltmek için muska takmak caizmi?

arifselim
Hayırlı günler. Ergenliğe girmenin bir alameti meninin çıkmasıdır. Bunun ihtilam yoluyla yada mastürbasyon yaparak çıkmasıyla arasında bir fark yoktur. Önemli olan kişinin ergenlik dönemine ulaşmış olmasıdır.


erkekler buluğ çağına nasıl girer, erkekler kaç yaşında buluğ çağına girer, erkekler buluğ çağına ne zaman girer

Bu kategoride yer alan Muşta taşımak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkek Bulüğ Çağına Ne zaman Kaç Yaşta Girer? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.