Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:12
missa07
Abone

Hanefi ve Şafii mezheplerine göre seferilik müddeti ne kadardır?

Hanefi ve Şafii mezheplerine göre seferilik müddeti ne kadardır?

Kayıtsız Üye
Hanefi ve Şafii mezheplerine göre seferilik süresi ne kadardır?

Allah razı olsun çok güzel olmus


Yanıt: Hanefi ve Şafii mezheplerine göre seferilik müddeti ne kadardır?

Muhasibi
1- Mesafeyi esas alanlar. Bu anlayışa göre 90 km kadar bir yolculuğa çıkılırsa seferi sayılacağından namazlarını kısaltır.

Okudunuz mu?  Ölüler ne zaman eve gelir?

2- Zamanı esas alanlar. Bunlara göre 3 gün yolculuk yapmak kişiyi seferi yapar. Ancak bu durumda namazlarını kısaltır, yoksa kısaltamazlar.

Hanefilere göre seferi olan birisinin dört rakatlı namazları 2 kılması gerekir. Ancak 4 olarak da kılsa namazı geçerlidir. Şafilerde ise yolcu bile olsa tam kılmak daha faydalıdır. Farz edelim ki gerçekten seferi olduğumuz halde namazı tam kılsak bile, namazımız geçerlidir. Eğer gerçekten seferi değilsek bu durumda iki kılmak namazımızı bozar. O halde ihtiyaten de dört kılmanın daha isabetli olacağını düşünüyoruz. Bununla beraber bir anlayışı esas alıp ona göre hareket etmek, diğer anlayış sahiplerini de kötülememek gerekir

Okudunuz mu?  Farz Namazında İmamla Dua Okunurmu

Cevap: Hanefi ve Şafii mezheplerine göre seferilik müddeti ne kadardır?

Kayıtsız Üye
Hanefilerde kisaltmak vacipdir..kafaya göre vacibin ihmal edilmesi uygun değildir..


şafilerde seferilik süresi, şafilerde seferilik, Seferilik müddeti

Bu kategoride yer alan Üzerinde haç işareti bulunan gitar almak bulundurmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi ve Şafii mezheplerine göre seferilik müddeti ne kadardır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.