Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:14
sizden96
Abone

Elmacık kemiğindeki sakal ve kaşlarla ilgili.

Elmacık kemiğindeki sakal ve kaşlarla ilgili.

istanbul2688
2 sorum var. Öncelikle söyleyeyim bu 2 soru için mumsema.com’da da diğer sitelerde de epeyce okudum ancak sorumun cevabını bulamadım. Yani bana link vererek yönlendirmeyin; cevabınız bana özel olsun. Şimdiden Allah razı olsun.

1-) Benim 2 kaşımın ortasında kıllar çıkıyor ve güzel görünmüyor. İstanbulda bir üniversite öğrencisiyim. Kaş inceltmeden vs. bahsetmiyorum. Bu güzel görünmeme durumu için 2 kaşımın ortasındaki kılları ve ters çıkan kaşlarımı almamda bir sakınca var mı ?

2-) Sakalla ilgili göz torbalarımın altında elmacık kemiğimin üstünde yani normalin üzerinde çıkan sakallarım var. Sakal uzatırken tabiri caizse mağara adamı gibi görünmemek için bunları almamda bir sakınca var mı ? Normal sakalımdan bahsetmiyorum. Yalnızca bu fazla görünen kısımdan bahsediyorum.

Benim durumuma özel bir cevap verirseniz sevinirim…


Yanıt: Elmacık kemiğindeki sakal ve kaşlarla ilgili.

Hamza Yusuf
Guzel veya temiz gorunmek için fazladan killari alabilirsin. Maalesef herseyi haram kilmaya kalkisan Muslumanlar var, bu çok yanlis.


Yanıt: Elmacık kemiğindeki sakal ve kaşlarla ilgili.

HAMMADUN
Eğer tüm insanların kaşları, ortada birbirleriyle bitişik durumda olsaydı, siz onlardan ayrı olarak kaşlarınızı alıp daha güzel görüneceğiniz zannına kapılırmıydınız. Oradaki üç beş tane kılın sizi rahatsız etmesi, sizin kendinizle olan barışık halinizin, yok olmasına mı sebebiyet veriyor. Siz kendinizi öyle daha çirkin olarakmı tasavvur ediyorsunuz. Peki o kaşların o bölgede çıkmasının size özel olan vücudunuz için bir başka ehemmiyet arz ettiği veya etmediği hususunda herhangi bir bilgiyemi sahipsiniz. Ama yıllar yılı seninle birlikte, senin olmuş bir şeyi eğer kaldırıp atmak gibi bir niyet içerisindeysen ve kendini eğer böyle daha rahat hissedeceksen ve o görüntü benden bişeyler aldı götürdü demiyeceğine de eminsen eğer. Yol kökünden yolabildiğin kadar.

Okudunuz mu?  Euzu besmelesiz gusül olur mu?

Sakal için aynısını söyleyemeyeceğim. Sakalını islami kıstaslar muvacehesinde istediğin ölçüde biçimlendirmekte serbestsin. Kökü sende yine çıkar. Ama kaş mevzuunda biraz temkinli ve ölçülü olmakta fayda var diye mütalaa etmekteyim. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


Yanıt: Elmacık kemiğindeki sakal ve kaşlarla ilgili.

istanbul2688
< Guzel veya temiz gorunmek için fazladan killari alabilirsin. Maalesef herseyi haram kilmaya kalkisan Muslumanlar var, bu çok yanlis. >
Kardeşim yanlış anlama ama kaynak dayanaklı yazarsan daha makbul olur. Allah razı olsun.


istanbul2688
< Eğer tüm insanların kaşları, ortada birbirleriyle bitişik durumda olsaydı, siz onlardan ayrı olarak kaşlarınızı alıp daha güzel görüneceğiniz zannına kapılırmıydınız. Oradaki üç beş tane kılın sizi rahatsız etmesi, sizin kendinizle olan barışık halinizin, yok olmasına mı sebebiyet veriyor. Siz kendinizi öyle daha çirkin olarakmı tasavvur ediyorsunuz. Peki o kaşların o bölgede çıkmasının size özel olan vücudunuz için bir başka ehemmiyet arz ettiği veya etmediği hususunda herhangi bir bilgiyemi sahipsiniz. Ama yıllar yılı seninle birlikte, senin olmuş bir şeyi eğer kaldırıp atmak gibi bir niyet içerisindeysen ve kendini eğer böyle daha rahat hissedeceksen ve o görüntü benden bişeyler aldı götürdü demiyeceğine de eminsen eğer. Yol kökünden yolabildiğin kadar.

Okudunuz mu?  Başkası için Sure okumak ve fazileti?

Sakal için aynısını söyleyemeyeceğim. Sakalını islami kıstaslar muvacehesinde istediğin ölçüde biçimlendirmekte serbestsin. Kökü sende yine çıkar. Ama kaş mevzuunda biraz temkinli ve ölçülü olmakta fayda var diye mütalaa etmekteyim. Allah cümlemizden razı olsun. Amin. >
Benim kötü bir niyetim yok güzel kardeşim 🙂 Eğer ki haramsa yapmam. Ben yalnızca Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in sünnetine uymak istiyorum ancak bu rahatsızlığımı gidermem caiz ise neden yapmayayım ? Ha caiz değilse yapmam. Ahiretim dünyamdan önce gelir; umarım anlayabilmişsinizdir.


HAMMADUN
Eğer kadın olsaydın, bir çok şeye ehliyetin olurdu, bu kıl mevzusu konusunda. Ancak sen erkeksin, sakalının dışında fazla bişeyle oynamamanda yarar var. Bana özel olsun demişsin cevaplarınız. Başka kardeşlerimizin kaynakçalı yazdıklarına itibar etmemişsin, hamza yusuf kardeşimizden de kaynakça istemişsin. Bu son yazıdada sanırım bizdende kaynakça istiyorsun. Öylemi….???


istanbul2688
< sakalının dışında fazla bişeyle oynamamanda yarar var. >
Anladım, sağolun.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken cemaatten biri sesli dua okuyunca kafam karışıyor !

< Başka kardeşlerimizin kaynakçalı yazdıklarına itibar etmemişsin, >
Okuduklarım ekseriyetle bayanlar içindi o açıdan bana yararı dokunmadığını belirttim.

< hamza yusuf kardeşimizden de kaynakça istemişsin. Bu son yazıdada sanırım bizdende kaynakça istiyorsun. Öylemi….??? >
"siz kafanızdan uyduruyorsunuz" gibi bir düşüncem yok; eğer ki bunu kastettiğimi düşündüyseniz. Sonuçta internetteyiz, herkes istediğini yazabilir öyle değil mi ?

Kötü niyetli olduğumu düşündünüz sanırım. Neyse cevaplarınız için sağolun vakit ayırdınız…


Hamza Yusuf
Ben neden alinti yapamiyorum bu forumda?

@ istanbul2688 kardes,

Malikîlere göre, –erkek olsun, kadın olsun-güzelliği bozan, insanı rahatsız eden bedendeki bütün kılların temizlenmesi caizdir.

Fakat gereksiz yere bedende degisiklikler yapmak caiz gorulmemistir.


HAMMADUN
Bak sana bir sır vereyim o zaman, benim bir kaşım çiziktir. Küçükken top oynarken, mazlum bişeydim. Yalnışlıkla karşı kaleye gol atınca, biri eline taşı aldı ve bana doğru fırlattı. Taş fırlattığını görünce eğildim. Kaşıma geldi. Kaşım yarıldı ve sonra dikiş atıldı derken biraz çizik kaldı. Yıllar yılı aynada hep o kaşa baktım. Sonra bir gün baktımki insanlar durup dururken, kaşlarını çizdiriyorlar. M O D A Y M I Ş. O zaman biraz hoşuma gitmedi değil. Ama anladımki eğer Allah’u Taala insana şöyle yada böyle bir Ö Z E L L İ K verdiyse, Onu insanın moda etmesini beklemesine gerek olmaksızın, her hal ve şartta rabbinden gelenle kendi ruhunda ve karakterinde barışık olmasını bilmesi kadar güzel bişey yok. O kaşların sana özel. Bende öyle bir kaş yok. Allah cümlemizden razı olsun amin.

Okudunuz mu?  Kaza orucu olupta Muharrem ayında aşure orucu tutmak isteyen niyetini nasıl yapar

istanbul2688
< Ben neden alinti yapamiyorum bu forumda?

@ istanbul2688 kardes,

Malikîlere göre, –erkek olsun, kadın olsun-güzelliği bozan, insanı rahatsız eden bedendeki bütün kılların temizlenmesi caizdir. >
Ben hanefi mezhebindeyim. Bu dediğinize mukabil Maliki mezhebine uyarak bu dediklerimi bir daha çıkmayacak biçim de aldırmamda herhangi bir mahsur var mı ?

———————–

Alıntı yapabilmek için alıntı yapacağınız yazıyı seçip kopyalayın. Mesaj yazarken [ quote ](alıntınızı yapıştırın)[ /quote ] yazın. (köşeli parantezlerin önündeki boşlukları silin)


istanbul2688
< Bak sana bir sır vereyim o zaman, benim bir kaşım çiziktir. Küçükken top oynarken, mazlum bişeydim. Yalnışlıkla karşı kaleye gol atınca, biri eline taşı aldı ve bana doğru fırlattı. Taş fırlattığını görünce eğildim. Kaşıma geldi. Kaşım yarıldı ve sonra dikiş atıldı derken biraz çizik kaldı. Yıllar yılı aynada hep o kaşa baktım. Sonra bir gün baktımki insanlar durup dururken, kaşlarını çizdiriyorlar. M O D A Y M I Ş. O zaman biraz hoşuma gitmedi değil. Ama anladımki eğer Allah’u Taala insana şöyle yada böyle bir Ö Z E L L İ K verdiyse, Onu insanın moda etmesini beklemesine gerek olmaksızın, her hal ve şartta rabbinden gelenle kendi ruhunda ve karakterinde barışık olmasını bilmesi kadar güzel bişey yok. O kaşların sana özel. Bende öyle bir kaş yok. Allah cümlemizden razı olsun amin. >
Sağolun, düşüneceğim.

Okudunuz mu?  Umreye gitmeden yapılması gerekenler nelerdir

Hamza Yusuf
< Ben hanefi mezhebindeyim. Bu dediğinize mukabil Maliki mezhebine uyarak bu dediklerimi bir daha çıkmayacak biçim de aldırmamda herhangi bir mahsur var mı ? >
Hanefi olman onemli değil de, killari bir daha cikmayacak sekilde aldirman doğru olur mu kesin olarak bilmiyorum. Bence bir sakincasi yoktur fakat siz yinede bunu arastirmaya devam edin.


HAMMADUN
Elhamdulillah, Hatta biraz kaş fazlanız varsa, banada ikram edin inşaAllah, şu çiziği kapatalım…. Şaka, şaka. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


istanbul2688
Ben birraz düşündümde, vazgeçtim. Hatta böyle bir şeyi düşünmüş olmaktan bile utandım. Allah beni böyle yarattıysa elbette bir hikmeti vardır. Evvelde yaptığım bunları alma hatasından dolayı da Allah’a sığınırım.

Beni beğenecek olan Allah’ın takdir ettiği şekilde beğensin. Zaten beğenmeyene o güzellikleri veren de Allah değil mi ?

Aklıma yaşanmış bir olay geldi.

Bizim Türklerden bir-iki kişi daha önce hayatlarında kasabalarından dışarı çıkmamışlar. Gün gelmiş hacca gitmişler. Kendi yerlilerinden başka insan görmemişlerki, herkesi kendileri gibi zannediyorlar. Hacda iken siyahi bir müslüman görmüşler. Kendilerirni alamayıp birden gülmüşler. Bizim siyahi müslüman ise ne üzülmüş ne de içerlemiş. Gülenlerin yanına gitmiş ve güzel bir ifadeyle "Boyayı mı beğenmediniz, ressamı mı ?" demiş…

Okudunuz mu?  Dinimiz kız kaçırmaya nasıl bakıyor

İyi akşamlar…


HAMMADUN
Elhamdulillah güzel kardeşim. Çok güzel bir misal vermişsin. Allah razı olsun. Allah’ın yarattığı üzerinde hüküm vermeye çalışan zavallılar düşünsün. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


Hamza Yusuf
Herkesin gorusune saygim var. Bana gore ayrintilara takilmanin anlami yok; temel ibadetleri yerine getirip ve (ozellikle) buyuk gunahlardan uzak durduktan sonra insa’Allah Musluman olmanin gereklerini yerine getirmis olacagiz. Zaten hatasiz, eksiksiz Musluman yok ve olamaz.


istanbul2688
< Elhamdulillah güzel kardeşim. Çok güzel bir misal vermişsin. Allah razı olsun. Allah’ın yarattığı üzerinde hüküm vermeye çalışan zavallılar düşünsün. Allah cümlemizden razı olsun. Amin. >
Amin, sağol 🙂

Hazır yeri gelmişken. Kendim ile ilgili araştırma yaparken sakalla ilgili de bir çok şey okudum. Genel manada çıkardığım sonuç ise: "Sakal bırakmak sünnettir. Bir tutamdan az bırakmak(kirli sakal) bid’attir. Bıyıkların sakala göre uzun bırakılması uygun değildir. Ya sakalı tamamen uzatın ya da kesin(zaruri olmadığı halde kesilirse mekruh). Sakalı kesip bıyık bırakmayın."

Kırmızı kalın yazılı şey çok önemli. bugün nurcuların hepsi sakal kesip bıyık bırakıyorlar. Sorunca da sakal bırakmak kamu kurumlarında yasak diyorlar. O zaman bıyığını da kes ? Bıyık uzatmak gayrimüslim adeti değil mi ?

Okudunuz mu?  Sürekli zina edenler cennette girebilir mi

Ben aklımda kalanları yazdım, kimsenin aklına yanlış bir şey sokmayayım. Linkten tamamını okuyabilirsiniz :

(Müşriklere benzemeyin, bıyığınızı kısaltın, sakalınızı bırakın.) [Nesai]

(Mecusiler bıyıklarını uzatır, sakallarını kısaltır. Onlara muhalefet edin, bıyıklarınızı kısaltın, sakalınızı uzatın!) [İ. Hibban]


HAMMADUN
Yine sana bir sır vereyim. Sakalı şerif vardır, hani şu camilerde gösterirler, boyuna bir dikkat ediver bakalım ne kadar. Bazen daha uzun olarak bazı kılları gösterirlerki onlarda baya baya büyüktür. Rivayetlerle bazı hadisler gösterirler ama şöyle bir hadisde vardır doğrusu…. Siz onlara benzemeyiniz. Peygamber (S.A.V.) efendimizin saçı uzun olduğu için bazı müşrikler, saçı ile dalga geçmeyi kendilerine vazife addedmişler ve günümüze kadar gelen SAÇI UZUN, AKLI KISA sözünün doğmasına neden olmuşlardır. Daha sonraları bu söz kadınlar için kullanılır olmuştur o bahsi diğer. Peygamber (S.A.V.) Efendimiz, hahamların ve papazların saçlarının kısa, sakallarının uzun olmasından dolayı, onlara benzememek adına saçlarını uzatmış, sakallarınıda kısaltmıştır. Bu gün bunun aksine rivayet edilen hadisler olsa bile….. Sonra bir tutam sakaldan bahsedilir…… Tutam nedir…??? Üç parmağın içerisi kadardır azami. Yoksa yumruk yapıpda bu tutmaktır, bunada tutam denir denirse o’da bahsi diğer…. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


istanbul2688
< Yine sana bir sır vereyim. Sakalı şerif vardır, hani şu camilerde gösterirler, boyuna bir dikkat ediver bakalım ne kadar. Bazen daha uzun olarak bazı kılları gösterirlerki onlarda baya baya büyüktür. Rivayetlerle bazı hadisler gösterirler ama şöyle bir hadisde vardır doğrusu…. Siz onlara benzemeyiniz. Peygamber (S.A.V.) efendimizin saçı uzun olduğu için bazı müşrikler, saçı ile dalga geçmeyi kendilerine vazife addedmişler ve günümüze kadar gelen SAÇI UZUN, AKLI KISA sözünün doğmasına neden olmuşlardır. Daha sonraları bu söz kadınlar için kullanılır olmuştur o bahsi diğer. Peygamber (S.A.V.) Efendimiz, hahamların ve papazların saçlarının kısa, sakallarının uzun olmasından dolayı, onlara benzememek adına saçlarını uzatmış, sakallarınıda kısaltmıştır. Bu gün bunun aksine rivayet edilen hadisler olsa bile….. Sonra bir tutam sakaldan bahsedilir…… Tutam nedir…??? Üç parmağın içerisi kadardır azami. Yoksa yumruk yapıpda bu tutmaktır, bunada tutam denir denirse o’da bahsi diğer…. Allah cümlemizden razı olsun. Amin. >
Ben bir engel olmadığı halde, ideolojik görüşlerinden ötürü sakallarını kesip bıyıklarını bırakanları kastediyorum. Cami hocasının sakal bırakması yasak değildir öyle değil mi ? O zaman neden sakalını kesip de bıyık bırakıyor ? Eğer meemur olduğu için yasaksa o zaman hepten kessin.

Okudunuz mu?  Şapka takan kafirmidir

Etrafınıza bakın; hiçbir engeli olmadığı halde sakal değilde özellikle bıyık bırakanlar, başını örtmekle tesettüre girdiğini sanan "giyinmiş çıplaklar". Nereye gidiyoruz ? Allah sonumuzu hayır etsin. Her şeye siyaseti sokmasak olmaz… Peygamber Efendimizin sünneti ne ise onu yapmak endoğrusu değil mi ?


imamhatipli42
< Hazır yeri gelmişken. Kendim ile ilgili araştırma yaparken sakalla ilgili de bir çok şey okudum. Genel manada çıkardığım sonuç ise: "Sakal bırakmak sünnettir. Bir tutamdan az bırakmak(kirli sakal) bid’attir. Bıyıkların sakala göre uzun bırakılması uygun değildir. Ya sakalı tamamen uzatın ya da kesin(zaruri olmadığı halde kesilirse mekruh). Sakalı kesip bıyık bırakmayın."

Okudunuz mu?  Sabah namazını öğle namazından sonra kaza etsem olur mu?

Kırmızı kalın yazılı şey çok önemli. bugün nurcuların hepsi sakal kesip bıyık bırakıyorlar. Sorunca da sakal bırakmak kamu kurumlarında yasak diyorlar. O zaman bıyığını da kes ? Bıyık uzatmak gayrimüslim adeti değil mi ?

Ben aklımda kalanları yazdım, kimsenin aklına yanlış bir şey sokmayayım.

(Müşriklere benzemeyin, bıyığınızı kısaltın, sakalınızı bırakın.) [Nesai]

(Mecusiler bıyıklarını uzatır, sakallarını kısaltır. Onlara muhalefet edin, bıyıklarınızı kısaltın, sakalınızı uzatın!) [İ. Hibban] >
dinimizislamın bir çok yanlış fetvası mevcut o siteye dikkat edin. Buyr delilleri ile iki soruna da daha önceden konu açılmış.

Sakal düzeltmek amacıyla elmacık kemigi civarındaki kılları almak haram mıdır?
Sakal düzeltmek amacıyla elmacık kemigi civarındaki kılları almak haram mıdır?

Erkelerin elmacık kemiklerindeki kılları yolması doğru değilse de, traş etmesinin bir sakıncası yoktur.

Delilleri ile beraber sakal ve bıyık hakkındaki hükümler tam olarak nelerdir?
Delilleri ile beraber sakal ve bıyık hakkındaki hükümler tam olarak nelerdir?

Okudunuz mu?  Tırnağımı kısa kesmemden kaynaklanan tırnak altı çizgiler var, bunlar gusüle engel olur mu ?

Sakal bırakmanın ve kesmenin hükmü nedir?


Kayıtsız Üye
Gözümün altında kıllar çıkıyor bende ağda yaptırıyorum ama daha çok çıkmaya başladı,birdaha çıkmaması için ne yapmalıyım


Kayıtsız Üye
Merhabalar. 15 yaşındayım gençliğinde verdiği iştahla sakal tıraşı olayım dedim fakat elmacık kemiğinin çevresi ve göz altlarinin biraz altındaki tüyleri jilet ile kestim oradan sakal çıkar mı?


arifselim
– Gözümün altı derken elmacık kemiğini ve yanağının üzerini kastediyorsun. Bu yerlere normalde jilet vurulmamalıdır. Eğer vurulmuşsa en aza indirerek daha fazla azmasını engelleyebilirsin.

– Ordan normal sakal gibi kıllar çıkmaz ama bunu tekrar etme. O yere hiç jilet vurma ki daha fazla kıllar çıkıp seni rahatsız etmesin.


elmacık kemiği kılları, elmacık kemiğinde sakal, göz altında çıkan kıllar

Bu kategoride yer alan Neden İhtilam olamıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Elmacık kemiğindeki sakal ve kaşlarla ilgili. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.