Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:20
missa05
Abone

Müslüman olmayanların çocukları şanssız mı?

Müslüman olmayanların çocukları şanssız mı?

Kayıtsız Üye
esselamünaleyküm benim sorum dünyada müslümandan çok kafir var şimdi kafir çoçuğun ailesi onun için herşeydir
kafir çocuğa ailesi diyorki işte bu ineğin içinde dedeyın ruhu var çocukta onu koşullu olarak benimsiyor yani anlatmak istediğim
o kafir cocuk müslüman ailede doğsaydı çok daha iyi müslümanlık yapabilirdi
Allahın bunlar üzerindeki adaleti nedir biz şanslımıyız????şanslı isek adalet nası????l

Okudunuz mu?  Hz Haticenin doğumundan Ölümüne Hayatı Slayt Yapcam

Yorum: Müslüman olmayanların çocukları şanssız mı?

Omer Faruk
Müslüman olarak doğmak şans olmadığı gibi kafir çocuğu olarak da doğmak şanssızlık değildir. Allah Kur’an’da kişiye taşıyamayacağından fazla yük yüklemeyeceğini söylüyor. Aynı şekilde bir topluluğu uyarmadıkça biz onlara azap edici değiliz diyor. Burada esas olan şu,

Okudunuz mu?  Yakadan başlamalı bebek yeleğinin kol kesimi nasıl yapılır?

İslam’ın evrensel iyiliği temsil eden yönleri (dürüst olmak, hırsızlık yapmamak, başkasının hakkına riayet etmek vs.) olduğu gibi spesifik ibadetleri (namaz, oruç, hac vs.) vardır. Eğer bir kişi saraheten İslam’ın temellerine ulaşamadıysa, evrensel iyiliği temsil eden yönlere sahipse o kişi de Allah’ın rahmetinden faydalanır. Ancak bir kişi İSlam toplumu içinde doğup da namaz kıldığı halde münafık bir şekilde bilerek evrensel iyilikleri ihlal ederse Allah’ın rahmetinden faydalanamayabilir.

Okudunuz mu?  Herseyin iyi olması beni korkutuyor

Dolayısıyla burada esas adalet kriteri bildiğin kadarıyla sorgulanmaktır. Allah’ın kanunları beşer kanunları gibi değildir. Allah her kulunu bildiği ile sorgular. Buna ait Kur’an’da pek çok ayet inmiştir.

Sahabe hayatında ise bir vakit namaz kılmaya fırsat bulamadan müslüman olarak şehit olan sahabeden haber verilir. Yani kişi müslüman olur o anda savaşan müslümanlarla birlikte savaşa girer ve şehit olur. Aslında bir anlık amel değildir bu.. Evrensel iyiliği tamamlayan İslami teslimiyettir. Üstelik öyle bir teslimiyet ki ölümü göze alan bir teslimiyet. Artık bu kişinin imanı sorgulanabilir mi?

Bu kategoride yer alan Abdestin sadece farzlarıyla yetinildiğinde abdest geçerli olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslüman olmayanların çocukları şanssız mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.