Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:03
sizden92
Abone

Aşık’ım ve kurtulmak istiyorum

Aşık’ım ve kurtulmak istiyorum

handond
Aşığım ve kurtulmak istiyorum ama bir türlü bitmiyor çok eziyet olmaya başladı çok acı çekiyorum dua ediyorum ama bir türlü bitmedi aylar geçti hiç konuşmadığım birine bu ilgi nedir anlıyamıyorum kendime kızıyorum ve görüşmekte istemiyorum kız kafir ve bana uygun değil ama bir türlü unutamıyorum ne yapmam lazım.:(


Yanıt: Aşık’ım ve kurtulmak istiyorum

Şema
< Aşığım ve kurtulmak istiyorum ama bir türlü bitmiyor çok eziyet olmaya başladı çok acı çekiyorum dua ediyorum ama bir türlü bitmedi aylar geçti hiç konuşmadığım birine bu ilgi nedir anlıyamıyorum kendime kızıyorum ve görüşmekte istemiyorum kız kafir ve bana uygun değil ama bir türlü unutamıyorum ne yapmam lazım >
Şayet ben olsam (tavsiyem kendi nefsime)
Allah’tan uzak biri ile ilacım bile olsa asla tenezzül edip yüzüne bakmam.
Allaha sığın o sana yardım eder.


Cevap: Aşık’ım ve kurtulmak istiyorum

HAMMADUN
Öncelikle AŞIK kelimesine bir açıklık getirmek gerekir. AŞK sevgilerin en yücesidir ve AŞIK olmak ancak kulun rabbine olan sevgisinin büyüklüğünde kullanılır. Ancak şu yada bu şekilde bu kelime başka başka manalara çekilip, sevdalılar arasında kullanılır olmuştur.

Okudunuz mu?  Beddua aldım tutar mı?

İSLAM’da, müşrik olmamak (PUTPEREST’ler), kitap ehliyle evlenmek vardır. Üstelik eğer bu kız sizin elinizden müslüman olmakla şereflenecekse, bundanda imtina etmenizde yarardan çok zarar vardır.

O Aşık oldum dediğiniz kızı bir felaket halinden kurtarmak istemezmiydiniz. Peki O’nun müslüman olmayacağına, nereden kanaat getirdiniz. Bir Allah’ın kulunu, İSLAM ile şereflendirmek istemezmisiniz. İSLAM’a girmiş, İSLAM’la şereflenmiş ve Aşık oldum dediğiniz kızla evlenmek istemezmisiniz.

Çok soru sordum sanırım. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


Cevap: Aşık’ım ve kurtulmak istiyorum

handond
herkezin müslüman olmasını isterim ama cesaretim yok ben zaten aşık kelimesi kavramını herşeyi yaparım onun için anlamında kullanmadım sadece bitsin istiyorum çok mutsuz ediyor beni bu durum yani onu sevmekten memnun değilim rahatsızım kısaca sadece bitsin istiyorum


Zeineb
Cehennemde yanmaktan daha mı güzeldir bu acı deyip, kendi kendinizi teselli edebilirsiniz.
İki rekat da namaz kıldınız mı, ilahi aşkın lezzetine varıp, soyutlarsınız kendinizi bu dünyadan:)
Ya da bir sokak kedisi, sokak köpeği falan beslerseniz, inanın onların gözündeki mutluluğu gördükçe siz de mutlu olursunuz.
Belki aşk acısını dindirmez ama, anlık bir üzüntüden sizi alıkoyuverir, yüzünüze yapıştırırlar gülücüğü.
Selam ve dua ile.

Okudunuz mu?  Kardeşler geceleri uyuyamıyorum

yeşil sancak
handond kardeş hakikatten aşıkmısın…

geçenlerde bir delikanlıda benzer şeyleri söylemiş idi bende ona şunu sordum

aşık olduğun kızın bilsenki avret mahalli kapalı ve göğüsleri yok onunla evlenirmisin diye? bir süre düşündü abi evlenmem herhalde dedi oğlum hani aşıktın dedim hani seviyordun?

ölünce bırakıp giden maşuklardan fayda yok….


yaseydi
Cehennemde yanmaktan daha mı güzeldir bu acı deyip, kendi kendinizi teselli edebilirsiniz
İki rekat da namaz kıldınız mı, ilahi aşkın lezzetine varıp, soyutlarsınız kendinizi bu dünyadan
Ya da bir sokak kedisi, sokak köpeği falan beslerseniz, inanın onların gözündeki mutluluğu gördükçe siz de mutlu olursunuz
Belki aşk acısını dindirmez ama, anlık bir üzüntüden sizi alıkoyuverir, yüzünüze yapıştırırlar gülücüğü
Selam ve dua ile

Asik olmak veya ask yasamak ne zamandir gunah?İnsan olmanin erdemlerinden olan ve Allahin değil bizlere tum hayvanlara dahi kendi aralarinda bahsettigi bu yuce duyguyu ne zamandan beridir yok sayabiliyorsunuz? Ruhlar aleminde mi yasiyorsunuz yoksa bu dunyada yasamiyormusunuz? Kaldi ki ruhlar aleminde bile yasiyor olsaniz;ask zaten ruhani birsey,bir sevme bir sevgi degilmidir? Siz nasıl insansiniz ki bu kadar insani duyguyu ucuzlatabiliyorsunuz,cok da onemli değil hani kedi kopek besleriz olur biter mi yani? Allah sana akil fikir versin kardesim sana ve senin gibi dusunenlere. Birde muslumansiniz! Esefle kiniyorum…tovbe estafurullah…

Okudunuz mu?  Hz Peygamberin Kaç Tane Adı Vardır?

Zeineb
Aşık olmak yüce bir erdemdir insanoğluna.
Lakin zinanın her türlüsüne yaklaşmayın diyen bir dinin mensubuyken, hele bir de Allah korkusu işlemişse yüreğe, o zaman yapabilecek en son şey, günaha girmektense, bu aşkı başka yerlere harcayayım dersin ki şahsi bir kanaattir benimkisi, herkes benim ya da sizin gibi düşünmek zorunda değildir.
Bu konuyu açan kardeşimizin 17 yaşında olduğunu da dile getirirsek, onun için en uygun yol bu olur zannımca.
Müslümanlığımı eleştirmeniz hoş olmamış lakin dualarım sizinle, sevgiyle.

Dipnot: Aşık olmayı yok sayalım demedim, elbetteki aşk olsun, meşk olsun ama helalinden olsun.
Kedi köpeği sevmekle aşk duygularını kör edebilmekten bahsetmedim.
Sadece aşkın getirdiği acının bir nebze giderilebileceğini belirtmek istedim.


yaseydi
Ask:Zina mi ? Ne alaka ? Allah’a da ask duyulur o zaman tovbe tovbe … Kaldi ki sizinki nasıl kendi hur iradenizle verdiginiz bir dusunce ise genelleme anlaminda yazmamanuz gerekirdi ki bu da benim dusuncem! Gelelim muslumanlik olayina! Musluman olan bir insanin sozlerine ve aklina yakismayacak sozlerdi sizinkisi ve aeti celiskilerle dolu bazi fikirleriniz muslumanlikla insan olmanin erdemleriyle!Yuce Allahimizin bizi ne sekilde yarattigini bilmiyorsunuz sanirim!

Okudunuz mu?  Sabah kalktığımda ıslaklık gördüm elimle değdim evet ıslaklık vardı bir tatlı kaşığı kadar Gusül Gerekirmi?

ikindi
kardesim baska seylerle oyalan bütün gün. sabah namazını kil okulun veya isin varsa oraya git, eve gel spor yap (televisyon veya bilgsayarla ugrasma günah fln oldugundan değil böyle seylerle ugrasirken dalip düsünmeye basladigindan) arkadaşlarınla bulus, bol bol namaz kil hayatinin düzenini namazına göre ayarla eğer imkanin varsa türkiyede kaliyorusan bol bol camiye git eğer yurtdisindaysan orda cami aramaya calis. dedigim gibi en iyisi spor yapmak. insan spor yaptikdan sonra kendi mutluda hissediyor


tuqb@
öncelikle özel mesaj sistemi yokmu arkadaşalr ??

Selam olsun sana güzel gönüllü kardeşim hiç üzülme bunda sıkıntı edeceğin bir şey yokki sevgi nasıl olursa olsun kıymetli bir imtihandır. Hiç kimse seçtiği bir insanıı dur bunu çok seveyim bundan nefret edeyim diye kendini programlayamaz bu Allahın insnaın içine verdiği bir duygudur. Sana düşen sadece sana verdiği bu lütfü en güzel şekilde değerlendirmektir. Cisme verilen kıymet Allah’a verilen kıymette sadece bir davetiyedir. Birde şöyle düşün gönlünün düştüğü kişi kafir olmasaydı ulaşması daha kolay olaydı senden çok daha farklı acılar hatta pişman olacağın haramlarar yaşatarak bitedebilirdi kestiremezyiz. Ama kişinin kafir olmasının iki ayrı güzelliği var aslında birinci asla ulaşamayacaksın yada nefisine uyacaksın bu senin insAllah cennet hurileriyle ödüllendirilmen için çok güsel bir imtihan Allah seni seviyor inşAllah ki tercihini yapmışsın zaten ikici güselliğiyse o insnaın kalbine rabbimin hidayet nasip etmesi için çok dua et bu sana çok iyi gelecek insAllah cünki asıl sebebi unutmamış olacaksın ve müslümanların çoğalması için dua ettiğin için meleklerde senin ettiğin her duada misliyle senin için dua edecekler boylece mertebende yükselecek ve Allah için sevmeyi öğreneceksin insAllah. Yani kötü gibi görünsede sevgide doğruyu seçer ve işi sahibine havale edersen o seni asla bırakmaz ve en güseli cennete cemaline ulaşabilmen içinde her nefesini kıymetlendirir insAllah
sana bir adres vereceğim derdini düşün ve isimleri kalbinle seç ve ne anlama geldiğini oku altında şifa reçeteleri var ve sürekli gece gündüz seçtiğin öğrendiğin isimleri zikret inan bana çookk işe yarıyor birde nafile namazı kıl ve secdede Allahla konuş ona derdini anlat yol iste ama ne olursun düştüğün sevgiden kurtulmak yerine onu bir davetiye olarak düşün ve Allahın seni davet ettiğini sakın unutma olurmu canım kardeşim.

Okudunuz mu?  Bütün günahları affettiren - bağışlatan bir dua varmı ?

Zeineb
Aşkın zina oluşu değildir kastım.

< Zina kaç kısımdır?

Zina başlıca iki kısma ayrılır: Uzuvların zinası ve tenasül uzvunun zinası. Uzuvların zinası, ırzın zinasına yol açan hareketlerdir ki, şöyle sıralayabiliriz:

a) El zinası: Yabancı bir kadının eline veya teninin herhangi bir tarafına eliile dokunmak;

b) Dil zinası: Dinleyenlerin şehvehani hislerini tahrik edecek mahiyetteki kelamları konuşmak;

c) Göz zinası: Yabancı kadınlara bakmak;

d) Ayak zinası: Önceki maddelerde geçen işlerin yapıldığı yerlere gitmek;

e) Kalbin zinası: Zina ile ilgili kimseleri ve buna dair işleri tahayyül ve tasavvurda bulunmak.
>

Açıklayabilmişimdir umarım.
Neyse, bugün cuma, cumanız mübarek olsun.
Benim kaza namazlarımı kılmam gerekiyor.
Allah yar ve yardımcımız olsun inşaAllah, selam ve dua ile kalın.

 

Okudunuz mu?  Allaha dua ederken nasıl düşünmeliyiz

tuqb@
birde bizde müslüman müslümanın kardeşi olarak tüm bu mesajı okuyanlar ve cevap yazanlar olarak senin için dua edeceğiz insAllah değilmi arakdaşlar Allah kalbini yolunda daim ve sağlam kılsın insAllah seni imtahanında hayırlarla yükseltsin canım benim


yaseydi
Dervisin zikri ne ise fikri odur! Dini zorlastirmayalim,Allahimiza imani ibadetimizi ve insanca yasamayi bu dunyada zorlastirmayalim! Yukarida yazdiklarinizi siz yeni ogrenmis olabilirsiniz veya yeni yeni anliyor olabilirsiniz anlamlari itibari ile lakin siz giderken ben geliyordum, umarim sizde beni anlamissinizdir:) Allah kabul etsin ayrica ve Allahdan dualarınızin kabul gormesini niyaz eylerim,amin.

Okudunuz mu?  Anneye yalan söylemek günah işlemek

Zeineb
Elbetteki kardeşimiz için dua edeceğiz.
Allah yardımcısı olsun kardeşimizin.
Selametle.


yaseydi
Kazadan dustunuz sanirim:) Selametle …


handond
yeşil sancak kardeşim sorduğun soru bana açıkcası anlamsız geldi.Sebebi böyle bir şey olma ihtimalinin sende az oranlarda olduğunu biliyorsundur.Ki bende adını koyamadım ama 5veya 6 aydır bitmiyor ve çok canım yanıyor.

zeineb kardeşim şu sözünü anlamadım:”Cehennemde yanmaktan daha mı güzeldir bu acı deyip, kendi kendinizi teselli edebilirsiniz”

Okudunuz mu?  Oyun Yapıp Satmak Caiz midir?

diğerlerinin de işey yarıcağını pek sanmıyorum.Çünkü aşırı ağır,aklım çok onunla meşgul oluyor pek işey yaramıyor başka şeylerle ilgilenmek ama inşAllah bir an önce bitmesini istiyorum.Umutsuzluğa düşmektende korkuyorum ne yapcam gerçekten bilmiyorum…

tuqb@ kardeşim yazıların çok moral verdi Allah razı olsun.


tuqb@
Allah senden de razı olsun kardeşim insAllah dua ediyorum bende müsterih olun
selametle


rana
< Aşığım ve kurtulmak istiyorum ama bir türlü bitmiyor çok eziyet olmaya başladı çok acı çekiyorum dua ediyorum ama bir türlü bitmedi aylar geçti hiç konuşmadığım birine bu ilgi nedir anlıyamıyorum kendime kızıyorum ve görüşmekte istemiyorum kız kafir ve bana uygun değil ama bir türlü unutamıyorum ne yapmam lazım >
Böyle mesaj okuyunca seviniyorum kardesim, neden diye sorarsan Allah için birseyden vazgecmeye cabaliyorsun.
Bunu gören Rahman elbette yardim edecektir. Aski veren Aski almaz mi? alir elbet
sen sabret ve onun oldugu ortamdan uzaklas, uzaklasmak mümkün degilse söyle düsün, bir mümin, tertemiz olan var iken herkesin gözü önünde güzelligini sacana ve belki bir çok erkek arkadaşi olana yani temiz olmayana askini dahi layik görmemelisin.

Imtihanin farkinda olman ne güzel 🙂
Allah imanini kuvvetlendirsin kardes ve zamani gelince Hz. Meryem annemiz gibi güzel bir es nasip etsin.

Okudunuz mu?  Ezandan sonra okunan dua nedir

vesSelam


Aylin
Bende çok sevdim ve terk edildim uunutmak istiyorum.


Secan
Eski bir konu, ama yine de bu konu’ya eklemek istedigim iki video var, gorenler izler faydalanir inshaAllah. Bana çok yardımcı oldular Allah razı olsun konusmacilardan.

Aşk Acısından Ve Haram Sevdalardan Kurtulmak İstiyor Musun?

Çok Mu Seviyorsun ?


emirhan uysal
Sınıfım da bir kız var namaz kılmaya başlamadan önce aşık olmuştum tabi benim yaşımda ne kadar sevilirse artık.Daha sonra namaza başladığımda Rabbime sürekli dua ettim benden bu boş sevgiyi alsın diye.Sürekli Rabbim ben sana aşık ve sevgi doluyum bana yardım et ki bu sevgiden kurtulayım namaz kılarken ağlama tutuyor onu düşünüyorum yanlışlıkla aklıma geliyor Rabbim razı değil diye korkuyorum Allahtan başkasını istemiyorum gönlümde ama bir türlü kurtulamıyorum bana yardım edin Allah razı olsun şimdiden


Kayıtsız Üye
Merhaba, bir kaç ay önce biriyle karşılaştım. Beni görünce dönüp kaldı. Sonra iki kez daha karşılaştım yine dönüp kaldı. Kendisiyle hiçbir ortak noktamız olmadığı gibi, evli olduğunu tahmin ettiğim biri. Ayrıca fiziksel olarak çekici de bilmiyorum. Ancak şu son bir aydır kendisini görmeme rağmen günün bazı zamanlarında çok şiddetli biçimde aklıma düşüyor. Onunla olmak istiyorum. Sanki farklı bir boyuta giriyorum ve onunla birlikte evlenmek istiyorum. Fakat sonrasında, hiç bu adamı düşünmüyorum. Öyle ki aklıma hatırıma gelmiyor. Bu bilinçaltıma ittiğim bir şey mi? Yoksa bu Adam beni okuyor mu? Bu durumun geçmesi için hangi duayı okusam gerekir? Lütfen bu durumun geçmesi için dua öğretin bana, yoksa çok güç duruma düşeceğim. Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  İnternetten kazanılan para haram mı?

zinadan kurtulmak istiyorum

Bu kategoride yer alan Kalp Kırdım... çok büyük bir pişmanlık içerisindeyim ne yapabilirim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aşık’ım ve kurtulmak istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.