Anasayfa
30 Mart 2023, 0:41
missa09
Abone

Hasta bakmanın sevabı hakkında Ayet ve Hadisler

Hasta bakmanın sevabı hakkında Ayet ve Hadisler

Kayitsiz Üye
Hasta bakmanın sevabı hakkında Ayet ve Hadislerin nelerdir bana bir kaç tane güzel örnek paylaşabilir misiniz ?


hastaya bakmanın fazileti

Efdal
Ayet ve hadislerle hastaya bakmanın sevabı

"… Kim bir cana kıymamış veya yeryüzünde fesat çıkarmamış birisini öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de onu diriltirse (ölümden kurtarırsa) bütün insanları diriltmiş gibi olur."(Mâide Sûresi, 5/32) mealindeki ayet, bir insanı yaşatmaya vesile olmanın, bütün insanları yaşatmak gibi kıymetli ve değerli bir görev olduğunu bildirmektedir. Elbette bu hayata hizmet edenlerin de ona göre sevabı olacaktır.

Okudunuz mu?  Hz. Aişe'nin neden çocukları yok

Evet, hastalara bakmanın müminler için büyük sevabı vardır. Hatta hastaların keyfini sormak, fakat hastayı sıkmamak şartıyla ziyaret etmek, sünnet olduğu gibi, günahlara da kefaret olur, onları siler. (bk. Riyazü’s salihin, s.368-370, no: 895-902)

Ayrıca hastaların duasını almak da son derece önemlidir. Çünkü Hastaların duasını alınız; onların duası makbuldür. anlamında hadisler vardır. (İbni Mace, Cenâiz 1;Müsnedü’l-Firdevs, 1/1280; Feyzü’l Kadir, 1/341)

Okudunuz mu?  Duaların sonunda neden amin denir

Hasta, akrabadan olursa, özellikle de soruda geçtiği gibi eşiyse veya annesi babasıysa, onlara hizmet önemli bir ibadet olur. Hatta sadece ahiret açısından değil, dünya nimetleri açısından da büyük faydaları vardır.

Nitekim Hz. Osman, eşi ve Rasûlullah´ın (asm) kızı Rukiyye´nin hasta bakıcılığını yaptığı için Bedir savaşına katılamadığında Peygamberimiz ona: Senin için, Bedir’e katılan bir kişinin aldığı ecir ve pay vardır. demiştir. (bk. Buhârî, Fezâilu’s-sahâbe 7; Müsned, 2/101; Tirmizî, Menâkıb 19)

Okudunuz mu?  Nörodermit cilt hastalığında abdest

hastaya bakmanın sevabı, hasta bakmanın sevabı, yatalak hastaya bakmanın sevabı nedir

Bu kategoride yer alan Ayrıldığım eşime zekat verebilirmiyim çocuklara eşim bakmakta başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hasta bakmanın sevabı hakkında Ayet ve Hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.