Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:04
ibadetler
Yönetici

Yetime bakmanın ve ona harcamanın sevabı

Yetime bakmanın ve ona harcamanın sevabı

mumsema
Yetime bakmanın ve ona harcamanın sevabı
Sehl b. Sa’d (ra)’dan dedi ki:Rasulullah (sav):
"Ben ve yetimi himayesine alıp, bakıp gözeten kimse, cennette şöyleyiz" diye buyurdu ve aralarını hafifçe ayırarak şehadet parmağı ile orta parmağını işaret etti.

Buhari. 10.436


Cevap: Yetime bakmanın ve ona harcamanın sevabı

talha b ubeydullah
Yetimi evde barındırmak elbette çok önemlidir, ama sadece barındırmak yetmez, yetime ayrıca iyi davranmak gerekir: "Müslümanlar içinde en hayırlı ev, kendisine iyilik yapılan bir yetimin bulunduğu evdir. Müslümanlar içinde en kötü ev de, kendisine kötülük yapılan bir yetimin bulunduğu evdir. Ben ve yetime bakan kimse, Cennet’te şu iki parmak gibiyiz." (İbn Mâce, edeb, 6)

Okudunuz mu?  Adiyat suresinin fazileti

Yetimi ve yoksulu koruyan, komşusuna yukarıdan bakmayan, Allah’ın korumasına girer: "Beni hakla gönderen Allah’a yemin ederim ki, yetime merhamet edene, ona yumuşak konuşana, onun yetimliğine ve zayıflığına acıyana ve Allah’ın kendisine lutfettiği imkânlar sebebiyle komşusuna tepeden bakmayana, Allah kıyamet gününde azap etmez." (Ahmed bin Hanbel, Müsned, 2/263, 387)

Okudunuz mu?  Hiç itikafa girmediniz mi? (İtikafın fazileti)

Hz.Peygamber (s.a.), huzuruna gelerek, kalbinin katılığından yakınan bir adama, şunu tavsiye etmiştir: "Kalbinin yumuşamasını istiyorsan, yoksulu doyur ve yetimin başını okşa." (Ahmed bin Hanbel, age, 2/263, 383, 387)

Resulülulah(s-a-v-)buyurdularki….
Dul ve yetimlerin ihtiyacına koşan, Allah yolunda cihad edenlerle, gündüzün oruç tutup geceyi ibadetle geçiren gibidir. (Hadis-i şerif-Buhari)

Okudunuz mu?  Fil süresinin fazileti

Yetimler yetimi Hz.Muhammed (s.a.), "Ey Yüce Allahım! Şu iki zayıfın/horlananın, yetimin ve kadının haklarını gereğince koruyamayacağım diye ürpermekteyim." (İbn Mâce, edeb, 6) diye dua etmiştir.


Yanıt: Yetime bakmanın ve ona harcamanın sevabı

rönesans
Allah razı olsun kardeş biliyodum ama yinede okudum tşk

Okudunuz mu?  İnşirah süresinin fazileti

Soru: Yetime bakmanın ve ona harcamanın sevabı

Şaban ÖNAL
Yetime bakmanın ve ona harcamanın sevabı


Candle
Yetim barındırana ne muutlu


hbevci
< "Ben ve yetimi himayesine alıp, bakıp gözeten kimse, cennette şöyleyiz" diye buyurdu ve aralarını hafifçe ayırarak şehadet parmağı ile orta parmağını işaret etti.
>

bu negüzel bir müjde.ALLAH yetimi himayesine alanlara yardımcı olsun,güç versin.


Kayıtsız Üye
Yetime sahip çıkalım

Okudunuz mu?  Hutbetu'l hace - Arapça ve türkçe anlamı

Kayıtsız Üye
bir şey anlatacam çok uzun ben çalıştıgım yerde bir suriyeli geldi ve çalışmaya başladı ve 1 haftaya arkadaş olduk benden 3 yaş kuçuk yanı 14 yaşında ve ismide MUHAMMED Dİ ve ben Muhammedi kardeş gibi gördüm ve hafta sonları onla beraber yemek yedik ona benim evden eski ama güzel elbiseler ve tabak bardak kaşık derdken yani her hafta lazım olan bırşey varsa veriyordum ve şuan çocuk benden ayrılmıyor işyerinden çıktım bu da çıktı 😀 abi diyor hep turcede oyrenmişti ama tabi gine ben başka yere girdim ve gelip yanımda çalıştı 😀

Okudunuz mu?  Cuma günü duaların kabul edileceği saat

Kayıtsız Üye
Ben şahsen bakıyorum babam başkasıyla evlendi çocuğu getirdi bende yetim olarak bakıyorum hadi hayırlısı Allah yardımcımız olsun

Yetime bakmak nasip işidir herkeze nasip olmaz!


Kayıtsız Üye
Bildikleri halde o sevaptan mahrum görenlerde çok etrafimizda önce kendi yetimini fakirini görmesi gerekirken başkalarininki görmeyi tercih eden akrabalarimiz yaziklar olsun size

Okudunuz mu?  Fetih süresinin fazileti

Kayıtsız Üye
Bizde eşimin kardeşine yani görümceme bakıyoruz annesi başkasıyla kaçtı babası da bakmıyor ve kız 8 yaşına girdi sevabı nedir acaba sonuçta annesi de yaşıyor babası da yaşıyor kendi keyfleri için almiyolar ve ben 6 aylık hamileyim


Can can
Ben iki yetim kız çocuğu buyutuyorum eşimin abisin kızları evlenmeden kabul ettim 11 sene oldu.elimden geldiğinde haklarına girmemeye gayret gösteriyorum.keinlikle ayrım yapmıyorum ve benim çocuklarımla abla kardeş ilişkisi içinde Ler Allah’ım bana yetim hakkına girmeyi nasip etmesin . Çok şükür.

Okudunuz mu?  İhlas suresinin fazileti

yetime bakmanın sevabı, yetime bakmak, yetim bakmanın sevabı

Bu kategoride yer alan Fıkhın Tanımı, Kaynağı, özellikleri ve Fıkıh ile ilgili Ayet ve Hadis başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yetime bakmanın ve ona harcamanın sevabı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.