Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:47
missa92
Abone

Kadınlarla konuşmak ve onlara bakmanın kötü haram şekilde bakmanın zararları ilahi boyutu nedir?

Kadınlarla konuşmak ve onlara bakmanın kötü haram şekilde bakmanın zararları ilahi boyutu nedir?

Kayıtsız Üye
kadınlarla konuşmak ve onlara bakmanın dünya ve ahiretteki yeri günahı nedir. onlara kötü haram şekilde bakmının zararları ilahi boyutu nedir.


Cevap: kadınlarla konuşmak ve onlara bakmanın kötü haram şekilde bakmanın zararları ilahi boyutu ned

Muhasibi
Göz, görüntüleri kalbe aktaran bir pencereye benzer. Göz ve kulak muhafaza edilmezse kalbi, şehevî duygulara sevk ederek nefsi azgınlaştırır. Azgın olan nefis ise sahibini helâke götürür. Bu konudaki ayet ve hadisler gayet açıktır.

Okudunuz mu?  Babam Bana Vuruyor

Hazret-i Ali kerremAllahu vechehu şöyle anlatıyor: Resulullah sallAllahu aleyhi ve sellem zamanında, adamın birisi Medine yollarının birinde yürürken, bir kadın gördü. Ona bakmaya başladı. Kadında ona bakıyordu. Böylece şeytan her ikisine de vesvese verdi. İkisi de birbirlerinin hoşuna gittiğinden bakışmaya devam ettiler.

Okudunuz mu?  Hz Muhammed Islam Dinini Anlatırken Nasıl Bir Yöntem Izlemiştir ?

Adam, bu şekilde kadına bakarak giderken, duvara çarptı ve burnu kırıldı. Adam; VAllahi Resulullah’a gidip, olayı anlatmadan kanımı silmeyeceğim. dedi. Olayı, Peygamberimize anlattı. Nebi sallAllahu aleyhi vesellem de; Bu günahının cezasıdır. buyurdu. (Tecrid-i Sarih)

Bunun üzerine Allahu Zülcelâl şu ayeti celileyi vahy etti: Mümin erkeklere söyle: ‘Gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler, mahrem yerlerini korusunlar. Bu, onların arınmasını daha iyi sağlar. Allah yaptıklarından şüphesiz haberdardır. Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini yasak olandan çevirsinler, iffetlerini korusunlar, süslerini, kendiliğinden görüneni müstesna, açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar… (Nûr, 30–31)

Okudunuz mu?  Açgözlülük ile ilgili hadisler

Bu ayet, erkeğe hem de kadına hemcinsinin veya karşı cinsin avretine (bakılmaması gereken yerlerine) bakmamayı, ayrıca kadına da -bununla beraber- süslerini (ziynet), istisna edilen kimselerden başkasına göstermemesini emrediyor.

Bir Müslüman’ın şehvetle bakabileceği kadın yalnızca eşidir. Bunun dışında hiçbir kimseye şehvetle bakmak caiz değildir. Şehvetle bakmanın ölçüsü devamlı bakmaktır. Bir Müslüman yolda gözü kapalı veya başı önünde yürüyecek değildir.

Okudunuz mu?  Cünüpken diş teli taktırmak boy abdestine engel mi?

Karşısına gelen kadın ve erkeği de görecektir; ancak ilk görme anından sonra yüz çevirecek, ikinci kez bakmayacağı gibi ilk bakışta devamlı da olmayacaktır. Çünkü gördüğü kimseye tekrar bakınca veya bakışını devam ettirince yasak sınıra adımını atmış olur.

İslâm işe, harama bakmayı yasaklamaktan başlıyor. Erkek olsun, kadın olsun gözleri haram bakışlardan sakındırıyor. Hiç kimse göz benim değil mi canım! İster bakarım, ister yumarım, kime ne? diyemez. O gözü ve diğer organları bizlere emanet olarak veren Allah, bu emanetleri kendi arzumuz (hevamız) doğrultusunda değil; O’nun rızası yönünde kullanmamızı istiyor. Haram bakışlardan sakınmak, Allah için değil; bizim için gerekli olduğundan merhametli Rabbimiz bunları bizim için yasaklamıştır. Aksi davranışların hesabını soracağını da bize bildiriyor:

Okudunuz mu?  Namazı bir iki dakika kala kılmak

Allah Teâlâ bir ayeti kerime de şöyle buyuruyor: Bilmediğin bir şeyin ardına düşme, çünkü kulak, göz ve kalp bunların her biri, yaptığından sorumludur. (İsrâ; 36)

Resulullah sallAllahu aleyhi vesellem Efendimiz, Hz. Ali’ye şöyle demiştir: Ali! Arka arkaya bakma; birinci bakış hakkındır, ama ikinci bakışa hakkın yoktur. (Tirmizi, Müslim)

Okudunuz mu?  Hacda Kesilen Kurbanlar: Hedy

Peygamberimiz sallAllahü aleyhi ve sellem bir keresinde de şöyle buyurmuştur: Ey Âdemoğlu, birinci bakış senin hakkın ama sakın ikinci bakışı yapma.


harama bakmanın bize kaybettirdikleri

Bu kategoride yer alan İslamda vücut temizliği başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadınlarla konuşmak ve onlara bakmanın kötü haram şekilde bakmanın zararları ilahi boyutu nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.