Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:55
missa4
Abone

Kaşlarımın alt kısmından hafifçe alsam günah mı?

Kaşlarımın alt kısmından hafifçe alsam günah mı?

Kayıtsız Üye
Çok hafif kaşlarımın alt kısmından alırsam günah mı olur kısaca açıklayabilir misiniz ?


Yorum: Kaşlarımın alt kısmından hafifçe alsam günah mı?

arifselim
Kaşların alınması caiz değildir. Bunun az veya çok olması durumu değiştirmez. Kaşlar ancak çok zaruri bir durum olursa zaruretten dolayı alınabilir bunun dışında kaşları almak caiz değildir.


Cevap: Kaşlarımın alt kısmından hafifçe alsam günah mı?

Kayıtsız Üye
Evli degilim. Kaşlarımın normal seklini doğal halini bozmadan etrafinda cikan tuyleri ve iki kasin arasini alsak bir mahsuru olur mu ?

Okudunuz mu?  Kurbanlık hayvan kusuru iki memesi kör olan inek kurban edilir mi?

Cevap: Kaşlarımın alt kısmından hafifçe alsam günah mı?

mum
< i ve iki kasin arasini alsak bir mahsuru olur mu ? >
Önemli bir sebep olmadan kaşları almak günahtır ama çirkin görünme, alay konusu olma gibi durumlar varsa alınabilir.


Kayıtsız Üye
Annemler beni güzel kültürü iyi olan bir gelin olarak görmek istiyorlar ama ben neysem oyum

Okudunuz mu?  Ezan okunurken yemek yenilir mi?

Kısa bir süreliğine sadece kızların bulunduğu bir ortamda insan kılından olmayan takma kirpik takmak caiz midir?


arifselim
Kısa veya uzun bir süreliğine de olsa herhangi bir takma kirpik kullanılması caiz değildir. İnsan böyle bir duruma girmesi ile aslında kendisine haksızlık etmiş olur.


Kayıtsız Üye
Kirpik kaş yolma hastalığı olan biriyim ilaç tedavisi görüyorum istemedende olsa yoluyorum bunun günahı varmı???

Okudunuz mu?  Abdest aldıktan sonra istemsiz abdestim bozuluyor çok moralim bozuluyor?

arifselim
Geçmiş olsun. Bu durumun için doktora görünmen gerekir. Dinen yolmak yinede caiz değildir. Mutlaka bir tedavisi vardır ve olmalısın. Bu alışkanlık haline gelmişse de geçerli bir mazeret değildir.


Kayıtsız Üye
Ben öyle yapıyorum kaşlarımı hafif alıyorum ama benimkilerin alt kısmı da normal kaş gibiydi yani kalındı 😀 ondan aldım. Eğer sende de sorun varsa al. Bu arada kirpik yolma hastası olana söylemek istiyorum: ben küçükken kirpigimi çok yolardım şimdi ise çok kisalar ve pişmanım Sakın ama Sakın yapma rezalet bişey oluyorsun. Kaşların da çok daha kalın olur bizde "orman " diyorlar. Lütfen yapmayın.

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed kızı Fatma'yı neden diğer halifelere vermedi de Hz Ali'ye verdi? Hz. Ayşe ile neden evlendi?

Serhatttt
Almamak için elimden geleni yapıyorum çok kötü bir alışkanlık hem terapi görüyorum hem antidepresan kullanıyorum


Kayıtsız Üye
Hadiste Peygamberimiz kaş alana büyük lanet etmiş ve çok büyük bir günahmış fakat ben kaslarimi normalde almıyordum hafif duzeltiyordum gunah oldugunu ogrenince onu biraktim ama psikolojim allak bullak oldu kendimi çok çirkin görüyorum kimi asagi bakiyo kimi yukari bakiyo kesmekde gunah dediler alt tarafi normal kaş gibi çıkıyor hafif alinmasi bile günahmış boyle bir gunaha girmek istemiyorum ama arkadaş ortaminda sakasinada olsa alay konusu oldugum oldu ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun

Okudunuz mu?  Sevdiğim kişiye onu sevdiğimi söylemeli miyim

arifselim
Çirkin görünme ve alay edilme gibi durumlar meydana geliyorsa aşırıya kaçmadan dışarıya taşan kısımları alınabilir. Kaşın normal çıkan şekli dışına çıkmadan etrafındaki kılları alınabilir. En başından asıl halini bozmamak gerekiyor.


kucukfakih
Allah insanı en güzel biçimde yaratmıştır.Bunu değiştirmek uygun olmaz.Zaten insan kaşlarının kötü olduğunu düşünmese veyahut alay edilmese kaşlarını almaz.İnsan kaşlarını alıyorsa bir kusur bulduğu içindir.Yani çirkin görünme veyahut alay edilme,ardına sığınılacak şeyler değildir.
Kadının sadece kocasına güzel gözükmesi için kaşlarını düzeltmesi caizdir.Kaş bölgesinde sonradan çıkan tüylerin alınabileceği söylenir.Yoksa kaşın tamamını düzeltmek kast edilmemiştir.Kaşın alınabileceğini söyleyen alimlerde vardır.Ama ekseriyat bunu söylemiştir.

Okudunuz mu?  Taharet yaparken üstümüze su gelirse üstümüz necis olur mu

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Arkadaşımız tedavi olduğunu zaten belirtmiş sayın hocam. Neden bütün yolları tıkıyorsunuz? Neden bu dini her şeye haram günah diyen bir dinmiş gibi gösteriyorsunuz? Bu insan doktora gidiyor ki tedavi olduğunu belirtiyor ve ilaç kullandığını söylüyor. Demek ki elinde olmadan yaptığı bir durum söz konusu. Hüküm Allah’ındır. Ama görüyorum ki herkes hüküm verir olmuş. Ben konuyla ilgili yorum yapamam ama çoğu zaman özellikle bizim hocaların yorumlarını okuduğum zaman çok zor bir din olduğunu düşünüyorum. Tabi ki cennet kolay değil ama Kuran’da ayrıntılı olarak bahsedilmeyen konularda öyle fetvalar yorumlar vs var ki içinden çıkılmıyor insanın kafası daha da karışıyor. Bir çoğu değişik görüşler öne sürüyor ve hepsi bir şeye dayanarak(ayet, hadis) yapıyor bunu. Ben gerçekten yoruldum ve bu herkesin kendine göre fetva verdiği internet ortamından ziyade daha güvenilir kaynaklardan Allahın yardımıyla ve Kalbimdeki niyetime bakarak yapmaya karar verdim. Rabbim Hz. Muhammed (sav) gönderdiği zamandaki hak din İslamı dosdoğru bir şekilde yaşamayı, İslam dini üzerinde kalplerimizi sabit kılsın ve tüm ümmete hususi bir rahmetle muamele etsin inşaAllah. Selametle kalın.

Okudunuz mu?  Hased ile ilgili hutbe

kaş düzeltme, kaş toplatmak günah mı, kaşları düzeltmek günah mı

Bu kategoride yer alan İş yerinde çalışmayan iş arkadaşı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaşlarımın alt kısmından hafifçe alsam günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.