Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:36
Kuran Meali
Yönetici

İlk Olarak Arapça Konuşan Kişi

İlk Olarak Arapça Konuşan Kişi

mumsema
İlk Olarak Arapça Konuşan:

İlk olarak kimin arapça konuştuğu hakkında farklı görüşler vardır. Ka’b el-Ahbar’dan rivayet edildiğine göre Arapça, Süryanice yazıyı ve bütün yazıları ilk ortaya atan ve bütün dillerle ilk konuşan kimse Âdem (a.s)’dır. Ka’b el-Ahbar’dan başkaları da böyle demiştir.
Denilse ki: Yine Ka’b el-Ahbar’dan hasen bir rivayet ile şöyle dediği kaydedilmektedir: Arapça ilk konuşan kişi Cebrail (a.s)’dır. Hz. Nuh’a Arap-çayı o öğretmiştir. Hz. Nuh da bunu oğlu Şam’a öğretmiştir. Bunu Sevr b. Zeyd, Halid b. Ma’dan’dan, o da Ka’b yoluyla rivayet etmiştir. Peygamber (s.a)’dan ise şöyle dediği rivayet edilmektedir: "Açık seçik Arapçayı ilk konuşma imkanı verilen kişi İsmail’dir. O vakit o on yaşında idi."[269] Yine Arapça ilk konuşan kişinin Kahtan oğlu Ya’rub olduğu da rivayet edilmiştir. Başka rivayetler de vardır.
Buna karşılık biz de deriz ki: Doğrusu, insanlar arasında bütün dilleri ilk konuşan kişinin Âdem (a.s) olduğudur. Kur’an-ı Kerim de buna tanıklık etmektedir. Nitekim yüce Allah: "Âdem’e bütün isimleri öğretti" diye buyurmaktadır. Bütün diller ise isimlerden ibarettir. Dolayısıyla bu diller, "isimler" tabirinin kapsamına girmektedir. Sünnetteki rivayetler de bunu ifade etmektedir. Peygamber (s.a) şöyle buyurmuştur: "Tencere ve küçük kaba varıncaya kadar (Allah) Hz. Âdem’e bütün isimleri öğretmiştir."[270] Başkalarının kaydettikleri diğer rivayetlerden İbrahim (a.s) soyundan ilk Arapça konuşanın Hz. İsmail olduğu kastedilmiş olabilir. Aynı şekilde eğer bunun dışındaki diğer rivayetler sahih ise, bu da sözü geçen o kimsenin kabilesi arasında ilk Arapça konuşan kişi olduğu şeklinde yorumlanır. Buna delil ise belirttiğimiz bu gerekçelerdir. Doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.
Melekler arasında da aynı şekilde Hz. Cebrail Arapça konuşan ilk melektir. O Arapçayı yüce Allah, Hz. Âdem’e veya Hz. Cebrail’e -az önceki açıklamalara göre- öğrettikten sonra Hz. Nuh’a öğretmiştir. Doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.
Yüce Allah’ın: Bunlar" buyruğu esreli olarak mebnidir. Temim-liler, Kays’lıların bir kısmı ile Esed’liler bunu kasr ile okurlar. el-A’şa; der ki:
"Bunlara da diğerlerine de: Hepsine verdin; Kesilip biçilmiş aynı evsafta ayakkabılar."
Araplardan elif ile hemzeyi hazfederek şeklinde telaffuz edenler de vardır.
KURTUBİ, BAKARA, 34

Okudunuz mu?  Sabır Ayetleri

Cevap: İlk Olarak Arapça Konuşan Kişi

HACERUL ESVED
Bu mesele epeydir öğrenmek istediğim mesele idi.teşekkür ederim.Allah sa’yinizi meşkur eylesin.


Yorum: İlk Olarak Arapça Konuşan Kişi

Kayıtsız Üye
Bence cebrail tüm dillerde konuşan ilk melek ama peygamberlerin ömürlerini sıralarsak bence hz adem veya hz hz adem cennette 1000 dünyaya indiğinde de 1000 yaani toplam cennette ve dünyada 2000 sene yaşamıştır bu arada cebrail vahiy meleği olduğu için her peygamberin konuştuğu dilde konuşmuştur azrail peygamberimizin canını almaya gittiğinde ALLAH azraile şöyle demiştir "MUHAMMED KULUMUN CANINI ALMADAN ÖNCE İZİN İSTE"demiştir azrail ilk kez bir kişinin canını isterken izin alıyordu peygamberimizin canını alırken arapça O’na sormuştu ALLAH’IN öz dili "ARAPÇA"’dır

Okudunuz mu?  FUSSİLET SURESİ Hakkında Bilgi

Yorum: İlk Olarak Arapça Konuşan Kişi

Omer Faruk
Bu konunun cevabı hem gereksiz hem de böyle rivayetlerle bilinmesine imkan yoktur. İlla çalışma yapmak istiyorsanız. Bir bilim adamı olarak önce bu konuda yapılmış bilimsel çalışmaları incelersiniz. Eğer bunlardan bir şey elde edemezseniz tarihi alanlarda özellikle ortadoğuda araştırmalar yaparak farklı dillerin kökenini bulmaya çalışırsınız.

Okudunuz mu?  Amenerrasulü tefsiri

Kaldı ki, arapça dillerden bir dildir. Kutsiyeti yoktur. Bu alanda filoloji denilen bir bilim dalı vardır. Bu bilim dalında Dilin kökenine ve dil yetisine dair yapılan açıklamaları şu şekilde gruplandırabiliriz:mitolojik/teolojik teori, spekülatif/taklit teorisi, kültürel/antropolojik teori, emprist teori,rasyonalist teori ve evrimsel teori.

Okudunuz mu?  Alak süresinin geniş tefsiri (Tefsirül Munir)

Bunları geniş geniş öğrenmek isteyenler google’a başvurabilirler. Çünkü Kur’an’da arapçanın kaynağına dair hiçbir nas yoktur. Aynı şekilde yukarıda nakledilen hadislerin hepsi de zayıf hadislerdir.


ilk arapça konuşan kimdir, Esved Arapça , o kaç yaşında

Bu kategoride yer alan MÜLK SURESİ Hakkında Bilgi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İlk Olarak Arapça Konuşan Kişi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.