Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:30
missa0
Abone

Peygamberimizin sabır ile ilgili hadisleri nelerdir?

Peygamberimizin sabır ile ilgili hadisleri nelerdir?

Kayıtsız Üye
peygamberimizin sabır ile ilgili hadisleri nelerdir?


Yorum: Peygamberimizin sabır ile ilgili hadisleri nelerdir?

Hoca
Hz Muhammed’in sabır ile ilgili sözleri

Sabretmek her durumda iyidir hadisi

Ebû Yahyâ Suheyb İbni Sinân radıyAllahu anh’den rivâyet edildiğine göre Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

Okudunuz mu?  Teyemmüm abdesti ile kaç vakit namaz kılınır

Mü’minin durumu gıbta ve hayranlığa değer. Çünkü her hâli kendisi için bir hayır sebebidir. Böylesi bir özellik sadece mü’minde vardır: Sevinecek olsa, şükreder; bu onun için hayır olur. Başına bir belâ gelecek olsa, sabreder; bu da onun için hayır olur.

Okudunuz mu?  Hicri ay isimleri

Müslim, Zühd 64

Savaşta sabır hadisi

Ebû İbrahim Abdullah İbni Ebû Evfâ radıyAllahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre, düşmanla karşılaştığı gazalardan birinde Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem güneş tepe noktasından batıya doğru meyledinceye kadar bekledi, sonra kalktı ve:

– Ey müslümanlar! Düşmanla karşılaşmayı arzu etmeyiniz; Allahtan âfiyet dileyiniz. Fakat düşmanla karşılaşınca da sabrediniz ve biliniz ki, cennet kılıçların gölgesi altındadır buyurdu. Sonra Nebi sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle dua etti:

Okudunuz mu?  Ezan ile Kamet Arasında Yapılan Dua Nasıl Olur?

Ey kitab’ı (Kur’an’ı) indiren, bulutları gökyüzünde gezdiren ve düşman saflarını darmadağın eden Allahım, şu düşmanı perişan et ve bizi onlara karşı muzaffer kıl! Buhârî,Cihâd 112; Müslim, Cihâd 20

Sabır nurdur hadisi

Ebû Mâlik Hâris İbni Âsım el-Eş’arî radıyAllahu anh’den rivâyet edildiğine göre Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

Okudunuz mu?  Euzu bi kelimâtillâhi't-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh bu korunma duası

Temizlik imanın yarısıdır. Elhamdülillah duası mizânı, sübhânellah ve elhamdülillah sözleri ise yer ile gökler arasını sevap ile doldurur. Namaz nurdur; sadaka burhandır; sabır ziyâdır. Kur’an senin ya lehinde ya da aleyhinde delildir. Herkes sabahtan (pazara çıkar) nefsini satar; kimi onu âzâd kimi de helâk eder.

Okudunuz mu?  Sıkıntı ve zorluklara nasıl bir dua ile karşı koymalı

Müslim,Tahâret 1. Ayrıca bk.Tirmizî, Daavât 86

Fakirlikte/yoklukta sabır göstermek hadisi

Ebû Saîd Sa’d İbni Mâlik İbni Sinân el-Hudrî radıyAllahu anhümâ’dan nakledildiğine göre, Medineli müslümanlardan bir kısmı Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem’den bir şeyler istediler. O da verdi. Sonra yine istediler. Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem, elindekiler bitinceye kadar verdi. Verebileceği şeyler tükenince onlara şöyle hitab etti:

Okudunuz mu?  Okuldan dolayı namazlarımı kılamıyorum.

Yanımda bir şeyler olsaydı, onları sizden esirgemez, verirdim. Kim dilenmekten çekinir, iffetli davranırsa, Allah onun iffetini arttırır. Kim tok gözlü olmak isterse, Allah onu başkalarına muhtaç olmaktan kurtarır. Kim de sabretmeye gayret ederse, Allah ona sabır verir. Hiç bir kimseye, sabırdan daha hayırlı ve büyük bir lutufta bulunulmamıştır.

Okudunuz mu?  Şükür secdesi ve tilavet secdesi için belirli bir vakit varmıdır?

Buhârî, Zekât 50, Rikak 20; Müslim, Zekât 124. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Zekât 28; Tirmizî, Birr 77; Nesâî, Zekât 85


sabır ile ilgili hadisler, peygamberimizin sabırla ilgili hadisleri, peygamberimizin sabır hadisleri

Bu kategoride yer alan İslamda şeytana tapanların hükmü nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizin sabır ile ilgili hadisleri nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.