Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:23
Namaz
Abone

Namaz ibadetinin önemi nedir?

Namaz ibadetinin önemi nedir?

Kayıtsız Üye
Namaz ibadetinin önemi nedir? Namaz ibadetinin önemiyle ilgili bir yazı örneği verir misiniz ?


Cevap: namaz ibadetinin önemi nedir?

Hoca
NAMAZIN ÖNEMİ HAKKINDA

İslam’ın beş temel esaslarından biri ve mü’minin miracı olan namaz, Allah’a şükranda bulunmanın en güzel ifadesidir. Namaz, günah ve kusurlarla kirlenen gönüllerimizin aydınlanmasına katkı sağlayan özel bir ibadettir.

Okudunuz mu?  Ayetlerin Türkçe meali ile namaz kılınır mı,kılınmazsa nedeni nedir?

Âlemleri yoktan var eden Yüce Allah şöyle buyuruyor: Yalnız Allah’a ibadet edin. Ona hiç bir surette ortak koşmayın. Anne ve babanıza hürmet ve itaat edin. Hısım ve akrabaya, fakir- lere, yolda kalmışlara yardım edin, haklarını verin. İsraf etmeyin. Cimrilikten sakının. Fakirlik korkusu ve geçim endişesi ile çocuklarınızı öldür- meyin. Yetimlerin mallarına dokunmayın, onlara iyi muamele edin. Zinaya yaklaşmayın. Haksız yere cana kıymayın. Verdiğiniz sözü tutun. Ölçüyü ve tartıyı tam yapın, doğruluğa dikkat edin. Bilmediğiniz bir şeyin ardına düşüpte körü körüne onu takip etmeyin. Yeryüzünde kibir ve gururla yürümeyin. (1)
Namazı dosdoğru kılın, çünkü namaz müminler üzerine vakitleri belli bir farzdır. (2)

Okudunuz mu?  Namaz Kılmaya Başlayacığımız Sırada Bir Başka Komşu Müzik Çalmaya Başlarsa

İmandan sonra İslam’ın en önemli esaslarından biri olan namaz konusunda Peygamber (sav) Efendimiz şöyle buyurmuştur: İslam beş temel üzerine kurulmuştur. Allahtan başka ilah olmadığına Hz. Muhammed (sav)’in onun kulu ve resulü olduğuna şehadet etmek, Namaz kılmak, Zekât vermek, Hacc yapmak ve Ramazan Orucu’nu tutmaktır. ( 3)
Namaz, insana daima Allah’ı hatırlatarak kalplere sorumluluk duygusunun yerleşmesine vesile olur. Namaz müminleri her türlü kötülük ve haramdan korur. Namaz kılan Müslüman kötülüğe meyletmez ve kimsenin, malına, canına, namusuna göz dikmez.

Okudunuz mu?  Namaz kılmamak günah mı

Cenabı Hak Kuran-ı Kerimde bu hususu şöyle ifade etmektedir: Resulüm! Sana vahyedilen kitabı oku ve namazı kıl! Muhakkak ki namaz, hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah’ı anmak elbette ibadetlerin en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı bilir.” (4)

Namazın temizlik ve vücut sağlığı bakımından insana pek çok faydası vardır. Çünkü namaz kılan kimse, abdest almak zorundadır. Bu da günde birkaç defa hem maddi hem de manevi olarak temizlenmek demektir. Sevgili Peygamberimiz (sav); Sizden herhangi birinizin kapısı önünde bir nehir bulunsa ve o kimse bu nehirde günde beş defa yıkansa kendisinde kirden bir şey kalır mı? diye sordu. Sahabe-i Kiram hiç kir kalmaz ya Rasülullah. Cevabını aldığında İşte beş vakit namazda buna benzer, Allah namazla günahları siler.” (5) buyurmuşlardır.

Okudunuz mu?  Hangi namaz rakatinde hangi süreler sirasiyla okunur?

Allah’ın huzurunda ilk sorguya çekileceğimiz ibadet olan namazı kılmak suretiyle Allah’ın rıza-sına nail olmaya çalışmalıyız. Hutbemi şuurlu bir şekilde namaz kılan Müslümanların huzura ereceğini ifade eden şu ayetlerle bitiriyorum:

Gerçekten mü’minler kurtuluşa ermişlerdir. Onlar ki namazlarında huşu içerisindedirler. Onlar faydasız işlerden ve boş sözlerden yüz çevirirler, zekâtı verirler, iffetlerini korurlar… Ve onlar emanetlerine ve verdikleri sözlerine riayet ederler. Onlar namazlarını kılmaya devam ederler. (6)
Dursun ALAMEHMET
Kaynak:
(1) İsra Suresi Ayet ( 23-37)
(2) Nisa, 4/ 103
(3) Riyazü’s-Salihin, Hadis No: 1079
(4) Ankebut Suresi Ayet ( 45 )
(5) Sahih-i Müslim Salât hadis no: 1071
(6) Mü’minun Suresi Ayetler (1- 9 )

Okudunuz mu?  Sarhoş olmayacak ölçüde alkol alan kişi, bu halde namaz kılabilir mi?

Cevap: namaz ibadetinin önemi nedir?

Kayıtsız Üye
Çok teşekkürler çok güzel bilgiler paylaşıyorsunuz bu site dini bilgileri çok güzel öğretiyor


namaz ibadetinin önemi, namaz ibadetinin önemi nedir, Namaz ibadetinin onemi

Bu kategoride yer alan Cemaatla namaz kılmanın bize sağladığı yararlar nelerdir bireye ve topluma neler kazandırır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz ibadetinin önemi nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.