Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

İslamda kaş almanın hükmü

İslamda kaş almanın hükmü

ibrahim9828
Arkadaşlar Selamun Aleykum ben küçüklükten beri kaslarmi alıyodum çok kalındı amcam abim alay ediyorlardı bu küçüklükten beri tik oldu bende durmadan telefondan kaslarımu duzeltirim kaslarima bakardim durmadan hep tskintiliydim kaslarıma çok şükür bu 3 aydır namaza başladım ozume müslümanlığa döndüm şükür ama.kas almak her yerde farklı yorumlanmis ne yapmam gerek Allah biliyoku ben küçüklükten beri takintiliyim kaslarima simdi günah mi değilmi bilmiyom dokunamiuorm böyle kendimden nefret ediyom nerdeyse aynadan kacicam bu konu hakkında bilgisi olan var mi lütfen yardımcı olur musunuz?

Okudunuz mu?  Zina etmiş bir Müslüman zina etmemiş bir Müslümanla kesinkes evlenemez mi? Tevbe etmiş olsa bile mi?

Yorum: İslamda kaş almanın hükmü

arifselim
Aleykum selam. Kaşları almak haramdır. Sadece normal kaş sınırları dışına taşan kılları almak veya kesmek caizdir. Bu kaş almak yerine geçmez.

"Normal kadın kaşının bir şekli (normal sayılan şekilleri) vardır. Bunların dışına çıkan, göze sakil (çirkin) gelen, sahibini çirkin gösteren ve bu yüzden onu rahatsız eden fazla kıllar alınabilir. Normal kaşları, modaya uyarak inceltmek, yerlerini değiştirmek… caiz görülmemiştir."

Okudunuz mu?  Namazda Dikkatin Dağılması

(Prof. Dr. Hayreddin Karaman)


kaş almanın hükmü, kaş aldırmanın hükmü, islamda kaş almanın hükmü

Bu kategoride yer alan Vesvese geldiğinde Şahadet getirmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda kaş almanın hükmü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.