Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:14
Namaz
Abone

Sabah namazı ezan okunduktan kaç dakikka sonra camide cemaatla kılınır?

Sabah namazı ezan okunduktan kaç dakikka sonra camide cemaatla kılınır?

Kayıtsız Üye
sabah namazı ezan okunduktan kaç dakikka sonra camine cömattla kılınır ltfen


Cevap: sabah namazı ezan okunduktan kaç dakikka sonra camide cematla kılınır?

mumsema
Güneş çıkışına 1 saat kala ezan okunur, 30 dk kala namaza başlanır.
Diyanetin tüm Türkiyede uygulması budur.


Cevap: sabah namazı ezan okunduktan kaç dakikka sonra camide cematla kılınır?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun kardeş çok yardımcı oldun sabah namazının son vaktini öğrenmiş oldum


Cevap: sabah namazı ezan okunduktan kaç dakikka sonra camide cematla kılınır?

Kayıtsız Üye
Vakit İmsak ile başlar güneşin doğması ile sonlanır.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun cevapladığınız konudan dolayı


Kayıtsız Üye
Sabah evde sünneti kılıp gitmek doğru mu bir de gidince cemaat sünneti kılarken ben kıldım diye oturup beklicem mi nasıl yapmalı?

Okudunuz mu?  Namazın insana kazandırdıkları ile ilgili hadisler ve ayetler

Kayıtsız Üye
Ben elimden geldiğince özellikle sabah namazının sünnetini evde kılıp çıkıyorum . cemaatın, sünneti kılmıyor diye bir ithamına mâruz kalınma gibi bir durum yoksa, sünnet evde kılınarak câmiye gidilebilir. Ancak böyle bir dedikodu yapılacaksa, en iyisi, sünneti de, farzı da câmide kılmaktır. Bu durumda cemaatin bir kısmının oturması, bir kısmının da sünneti câmide kılması mahzurlu değildir, tatbik edilebilir.
Ayrıca evlerin uzak olması, sünneti kıldıktan sonra dünya işleriyle meşgul olmadan farza durulması ve sünneti kılacağım derken farzı kaçırmak ya da cemaatle kılamamak gibi gerekçelerden dolayı sünnetleri camide kılmanın hiç bir sakıncası yoktur.

Okudunuz mu?  19 yaşındayım namaz borcum ne kadar hiç kılmadım

mum
< cemaatın, sünneti kılmıyor diye bir ithamına mâruz kalınma gibi bir durum >
Milletin demelerie bakmayın sünneti yaşayın.
Camiye girerken namaz başlamadıysa tehiyyetül mescid namazı kıl fitne olmaz:)


Kayıtsız Üye
Teşekkürler. sayende tam vaktinde yetiştim 🙂

Allah razı olsun.kisa ve net bir cevap
Sabah namazının sünnetini evde kılmak sünnettir aynı zamanda oyuzden kımse kımın ne dedıgıne onem vermesın kendını bılsın ALLAH bılıyor ya o bıze yeter.


#UguR
Cemaat farza geçmişse siz hemen farza geçmeyiniz ilk önce sünneti kılınız sonra farza yetişebiliyor iseniz yetişin. Sabah namazının farzını kıldıktan sonra sünnetini kılamazsınız.

Sabah namazının iki rekat sünneti, dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır. (9–Müslim, Tirmizi)


Kayıtsız Üye
Uğur kardeş sünnet kaçırmakmı daha iyi yoksa cemaatle kılınan namazdan 27 kat daha fazla ecir sevapmı.Önerdiğin hususta bir yanlışlık var sanki?

Okudunuz mu?  Akika kurbanı namazı

Kayıtsız Üye
Düşün yani sabah namazının sünneti dünya ve içindeki herşeyden daha hayirli demekki farzı. artık ne kadar ehemmiyetli burdaki mana sünnet farzdan daha iyidir manasinda degildir…


Kayıtsız Üye
sünnet kılınmadan farz kılınmaz anlamında söylemiş arkadaşımız yani sen sünneti kılmadan farzı kılarsan çorap giymeden ayakkabı giymek gibi bir şey ama günümüz paralı aydınlarla ilahiyat prof ları ile dolu onlara göre bir sıkıntı yok benim gibi yapın hem evde kılın sünneti hem cemaatle tehiyyetül niyetlide olabilir benim en çok özendigim sünneti evde kılarken aglayabilmek ama hiç başaramadım bu sıkıntı ile alakalı değil samimiyet ve maneviyat kuranda namaz kıl diye bir ayet yoktur kuranda NAMAZINI DOSDOGRU KIL diye ayet vardır çok derin anlamları vardır ve en önemlisi kıldıgın namaz seni kötülüklerden alıkoymuyorsa o nafile namazdır hakkınızı helal edin. Adamın biri kalkmış, camiye gitmek üzere temizce giyinmiş yola çıkmış, giderken yolda düşmüş, kalkıp üstünü sirkeleyip evine dönmüş, elbisesini değiştirip temiz kıyafetlerle tekrar yola çıkmış,fakat yine düşmüş.Yeniden eve gidip üstünü değiştirmiş, yola çıkmış ve yolda elinde lamba ile onun yolunu aydınlatan bir adam görmüş.Beraber mescide doğru ilerlemişler yolda düşen adam lambayı tutana namazı kendisinin kıldırmasını söylemiş lambayı tutan adam ise kabul etmemiş:
Düşen adam ısrarla tekrar teklif etmiş tekrar red cevabını alınca merak edip sormuş neden kıldırmıyorsun?
Lamba tutan adam kendisinin şeytan olduğunu söylemiş:…
Düşen adam şok olmuş ve neden kendine ışık tutup yolunu aydınlattığını sormuş;
Şeytan demiş ki:
Seni düşüren bendim mescide gitmemen için ve sen birinci defa düştüğünde eve gidip elbiseni değişip tekrar mescide doğru çıkınca Allah senin tüm günahlarını affetti.Ben seni ikinci defa düşürdüm sen tekrar üşenmedin eve gidip elbiseni değiştin tekrar yola çıktın, bu defa Allah senin ehli beytinin günahlarını bağışladı ben korktum ki üçüncü düşmende Allah tüm ülkenin günahlarını bağışlayacak o sebeble senin güvenli bir şekilde mescide ulaşman için lambayla senin yolunu aydınlattım.
Bir iyilik yapacaksan zorluklarından dolayı o işi yapmaktan asla vazgeçme, bunun karşılığında ne kadar mükafaat kazanacağını tahmin bile edemezsin…

Okudunuz mu?  Kuşluk namazı vakti ne başlıyor ne zaman bitiyor?

Kayıtsız Üye
Cami de kılınan Sabah namazı nın sünneti ıle farzının arası neden 45 dk


arifselim
Sabah namazları güneşin doğumuna en geç yarım saat kala öncesine kadar kılınmalıdır. Güneşin doğması ile vakti de bitmiş olur. Aradaki bu süre camiye cemaatin gelmesini sağlamak içindir.

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Kaza Namazı

Kayıtsız Üye
Sevgili mübarekler ben camide cemaat ile sabah namazı kılmak istiyorum örneğin imsak 5.30 da girdi diyelim güneş de 6.30 da doğuyor diyelim ezan imsaktan kaç dk sonra okunur yani camiye gitmek için evden kaçta çıkmalıyım cami ile evim arası 30 dk kadar bunu da dikkate alarak bir cevaplayın Allah rızası için beni bu sabah namazı sevabına nail eden kardeşlerimi Allah her şeye nail etsin bir yardımcı olun

Okudunuz mu?  Namaz kılmak istiyorum ama hep erteliyorum,namazı düzenli kılmak için ne yapmak gerekir?

abdullahbiri
Ezanlar doğu bölgesi hariç imsaktan 20 dakika sonra okunur. Doğu ve güneydoğuda tam zamanında okunuyor.


Vatan’daş !
Selamün aleyküm cümleten. Uğur kardeş biraz eksik yazmış. Kardeşim eğer cemmatle kılınan farzı kaçırmak gibi bir durum sözkonusu ise sünnet yerine cemaate katılınır. Ama imam namaza yeni durmuştur, sünneti kılıp sonra imama yetişebileceğini düşünüyorsun bu durumda sabah namazının sünnetini kılmalısın. Ama diğer namazlarda müezzin gâmed getirdikten sonra hemen farza durmak gerekir. Öğlenin ilk sünnetine yetişemediysek farzından sonra yine kılabilirsin. Ama diğer vakitlerde böyle yapılamıyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.

Okudunuz mu?  İki rekatlık farz namazda selam vermeden üçünçü rekata kalkmak

Kayıtsız Üye
Peygamberimiz sav sünneti evde kılar namazlara öyle çıkardı. Sünneti evde kılsanız bile mescide gidince tahiyyetül mescid kılmadan oturmak edebe aykırıdır. 2 rekat namaz kılmak sünnet yani. Ne güzel denk geliyor işte. Tahiyyetül mescid kılarsınız herkes sünnet kılarken .


Kayıtsız Üye
Sabah namazının sünneti farzıyla kaza edilir. Yani farzı kıldıktan sonra yetişemediğiniz sünneti kaza etmek gerekir.

Okudunuz mu?  Seferi sabah namazı nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
Kardeşim sünneti evde kılsanda camide sünneti kılmıyor diye arkandan suizanda bulunulucaksa eğer camide cemaat sünneti kılarken sende 2 rekat sabah namazı kaza et nacizane tavsiyemdir.


Misafir
Allah razı olsun güzel düşünmüşsün kardeşim ama sabah namazı vaktinde sabahın sünnetinden başka nafile namaz kılmak mekruhtur


Kayıtsız Üye
Kardeşim sen yanlış biliyorsun. Eğer cemaat farza geçmişse sünneti bırakıp hemen farz kılınmali. Farzı kıldıktan hemen sonra sünneti kilabilirsin. Çok hadisler var araştır


azahidy
Kardeşlerim sabah namazının farzını kıldıktan sonra taaki güneş doğup üzerinden de 30 dk geçene kadar başka herhangi bir namaz kılınmaz.Yani ne sabah namazının sünneti ne de başka nafile veya kaza namazlar kılınmaz.Kerahat vakti olarak nitelendirilen bu süre içerisinde uyumak bile hoş karşılanmamıştır.Tesbih çekip dua etmek kuran okumak tefekkür etmek gibi başka ibadetlerle değerlendirmek en efdalidir.
Eğer bir müslüman cemaate sabah namazının farzında yetişse bile önce sabah namazının sünnetini kılıp sonra cemaate katılmak lazım gelir.Eğer ki vakti kaçırma endişeniz yoksa mutlaka sabah namazının sünnetini kılınız.bu sünnet o kadar önemlidir ki hakkındaki bir çok hadise bakarak Hasan el-Basri de dahil bazı alimler bu sünnete VACİP bile demişlerdir.

Okudunuz mu?  Vakit namazı ne zamana kadar kılınır

Kayıtsız Üye
Sabah namazının sünneti çok önemli bir namazdır. Ama yanlışım var ise düzeltin hiç bir namaz farz namazından daha önemli değildir. Sünnet için farz lar terk edilmez


Kayıtsız Üye
Çok doğru güzel yaklaşım 2 sünneti de yapmış olur


sabah namazı camide ne zaman kılınır, sabah namazı camide kaçta kılınır, Camide sabah namazı kaçta kılınır

Bu kategoride yer alan Namaz Kılmak İstiyorum Kılamıyorum İbadet Etmek İstiyorum Edemiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabah namazı ezan okunduktan kaç dakikka sonra camide cemaatla kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.