Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:05
missa07
Abone

Ezan nedir, Ezan neden okunur

Ezan nedir, Ezan neden okunur

Kayıtsız Üye
Ezan nedir, Ezan neden okunur ? Dinimizde Ezan hakkında bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Ezan nedir, Ezan neden okunur

Desert Rose

Ezan (Arapça: أَذَان), İslam dininde namaz vaktinin geldiğini insanlara bildirmek için yapılan çağrıya verilen isimdir. Ezân-ı Muhammedî olarak da adlandırılır. Sözlük anlamı bildirmek demektir. Ezan okuyan kişiye müezzin denir.

Okudunuz mu?  Evli kadın ve erkek başkalarıyla imam nikahı kıyabilirler mi?

İlk ezan 622 yılında okundu. Ezan’dan önce müslümanları namaza çağırmak çeşitli yöntemler kullanılmaktaydı. Sabit bir yöntemde karar vermek üzere Hz.Muhammed’in (sav) de katıldığı istişare toplantılarında ortak bir karara varılmamış olup daha sonraları sahabeden bazı kimselerin (Abdullah bin Zeyd) gördükleri rüyalar sonuncunda mevcut ezan kullanılmaya başlanmıştır. Hz.Muhammed’in (sav) emriyle ilk ezan Bilâl-i Habeşî tarafından okunmuştur.

Okudunuz mu?  Tevbe edip tevbemi tekrar bozuyorum (zina)

Ezan ile ilgili Kuran-ı Kerim’in Maide ve Cuma surelerinde çeşitli ayetler mevcuttur.


Cevap: Ezan nedir, Ezan neden okunur

Kayıtsız Üye
çok güzel bilgiler sağolun


Cevap: Ezan nedir, Ezan neden okunur

Kayıtsız Üye
Ezan nedir? kısaca
Ezan Ne Demek? özet

Müslümanlara, günde beş kez, belli bir yerde namaz kılmaları ve namaz için toplanma vaktinin geldiğini ilân etmek, namaz için yapılan çağrıdır.

Okudunuz mu?  İnternet kafede indirilmiş oyunları oynamak kul hakkı mı

Kayıtsız Üye
Selam…kardesim ezan şarkı değildir ki melodili okunsun.. bu şuna benzer;
oglum git bana bakkaldan ekmek al yerine oooooglum giiitteeee banaaaa baaaakkaldaaannn ekmeekk aaalll…


ardayuce
Herkese hayırlı ramazanlar. Çok dine bağlı dindar birisi olduğumu söyleyemem ancak elhamdulillah müslümanım. ben sizlere şu soru ile geldim; Yeni bir eve taşındım ve bu ev hemen caminin karşısı, yaklaşık 15-20 gündür bu camide ezan farklı okunuyordu ve anında dikkatimi çekti. Okuyan hoca bu şekilde okuması gerekirken; Eşhedü enne Muhammeden Resûlullâh. Eşhedü enne Muhammeden Resûlullâh. araya başka bir kelime katarak bu kısmı böyle okuyordu; Eşhedü enne seyidene Muhammeden Resûlullâh. Eşhedü enne seyidene Muhammeden Resûlullâh. yani farklı okuyordu. Bu beni rahatsız etti açıkcası çünkü 26 yaşımdayım ve 26 yıldır ezanı hep aynı duydum. Günlerce araştırdım acaba hocanın meshebimi farklı v.s diye ama ezanı hiç farklı okuyan mezhep görmedim sanırım sadece şiiler ve caferiler farklı okuyormuş. Neyse gel zaman git zaman artık dayanamadım ve camiye gidip hocaya sormaya karar verdim, ezan okunurkende videoya aldım. namaz bitti ve cemaat dağılırken camiye girdim ancak ramazan dolayısı ile kuran-ı kerim okunuyordu rahatsız etmek istemedim.

Okudunuz mu?  Azgınlıktan kurtulmak için dua

Müstülüğü arayıp danıştım onlarda bana ezan tektir ve başka şekilde okunamaz bulunduğunuz ilçenin müftülüğünü arayın dediler aradım onlarda asla bu şekilde okunmaz videoyu alıp buyrun gelin inceleyelim dediler kalktım gittim müdür ile görüştüm yanında bir hoca vardı sanırım videoyu izlediler hoca olduğunu düşündüğüm kişi şey dedi aa evet biliyorum şafiler böyle ezan okuyor dediler (ilk kez duydum şahsen ben) neyse ok dedim. Biz uyaracağız zaten o caminin asıl imamı 15 gündür cadda yerine geçici geldi bu imam biz uyaracağız normal okuması konusunda siz dinleyin gene devam ederse bize bildirin dediler.

Okudunuz mu?  Şeyh Hoca Hasan Burkay ın Yerine kim Geldi?

ertesi gün itibari ile başka imam normal şekilde okumaya devam etti ara sıra aynı imamda ezanı okjudu ama oda normal okumaya baişladı. şimdi sorum şu ezan yanlış mı okundu? yoksa bu hareketim yanlış mıydı? yanlış okunduysa günlerdir namaz kılan cemaat neden müdahale etmedi?

Okudunuz mu?  İslamda borsanın hükmü nedir uygunmudur?

ACİLSERVİS
Gerçekten ezanı kast ediyorsan ezan dört mezhepte de aynıdır hiç bir ilave yapılmaz. Ezan kast ettiğin kamet ise farklılık gösterebilir bunda sıkıntı olmaz.


Kayıtsız Üye
Müzik bilginizin olmadığı çok açık. Ezan klasik Türk musikisi makamlarıyla okunur. Her vakit için farklı makamlar kullanılır. Bunun sebebi musiki ile terapinin insan üzerindeki etkisidir.Yani anlayacağınız şarkı gibidir, nağmelidir. Şiir gibi değil.

Okudunuz mu?  Karşındaki üzülmesin diye yalan söylemek caiz mi?

ezan neden okunur, ezan niçin okunur, ezan niye okunur

Bu kategoride yer alan Kızlar sünnet olur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ezan nedir, Ezan neden okunur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.