Anasayfa
9 Mart 2022, 17:03
missa09
Abone

Adak namazında nasıl niyet edilir

Adak namazında nasıl niyet edilir

Kayıtsız Üye
benim sorum şu şimdi şu işim olursa 3 gün namaz kılıp oruç tutacağım dedim peki ben şimdi o namazımı kılarken nasıl niyet etmeliyim oruç da niyet ettim Allahım senin rızan için adak orucumu tutmaya diye niyet ediyoruz peki şimdi ben namaz için nasıl niyet etmeliyim ben şu sekilde niyet ediyorm doğrumudur niyet ettim Allahım senin rızan için hangi vakit namaz kılıyorsam ona niyet ediyorum şimdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  Medd-i arız ne zaman olur

Cevap: adak namazında nasıl niyet edilir

Desert Rose
Hanefide namaza dil ile niyet bidattir, vesveseden kurtulmak için caiz görülmüştür. (Mezahib-i erbea)

İmam-ı azam hazretlerinin fetvalarını bildiren El-ihtiyar kitabında, (Niyet, o namazın hangi namaz olduğunu kalben bilmektir. Bu işte dil ile söylemeye itibar yoktur) buyuruluyor.

İslam âlimlerinin göz bebeği olan İmam-ı Rabbani hazretleri, Kâbil müftüsüne yazdığı 186. Mektubunda buyuruyor ki:
(Âlimler, namazda, kalb ile niyet etmekle beraber, ağız ile de söylemek müstehap olur demiştir. Halbuki, Resulullah efendimizin, Eshab-ı kiramın ve Tâbiin-i ızâmın söz ile niyet ettikleri, zayıf bir haber ile dahi, bildirilmemiştir. Ağız ile niyet etmek bidattir. Bu bidate hasene diyorlar. Halbuki, bu bidat, yalnız sünneti yok etmekle kalmıyor, farzı da yok ediyor. Çünkü çok kimse, yalnız ağızla niyet ederek kalb ile niyet etmiyor. Resulullahın sünnetine bir şey katmamalı ve Onun Eshab-ı kiramına uymalıdır.) [c.1, m.186]

Okudunuz mu?  Utanma duygusu nasıl kazanılır

[İbni Âbidin buyuruyor ki: (Niyet, yalnız kalb ile olur. Yalnız söz ile niyet etmek bidattir. Kalb ile niyet edenin, şüpheden, vesveseden kurtulmak için, söz ile de niyet etmesi caizdir.] Niyet, kalb ile olur. Yalnız söylemek ile niyet edilmiş olmaz. Kalb ile birlikte olmak şartı ile söyleyerek niyet etmek caiz olur da denildi. Kalb ile niyet, söz ile niyete benzemezse, kalbdeki niyete bakılır. İbadetlerde niyetin söz ile yapılacağını bildiren hiçbir hadis-i şerif ve haber mevcut değildir. Dört mezhebin imamları da bildirmemiştir. (İslam Ahlakı)

Okudunuz mu?  Sosyal yaşamla ilgili hadisler nelerdir?‎

Cevap: adak namazında nasıl niyet edilir

mumsema
< adak namazında nasıl niyet edilir
>

Oruç niyeti gibi namaza da niyet edilmelidir.
örneğin: Niyet ettim Allah rızası için adadığım namazların 2 rekatını yada 4 rekatını kılmaya.
Bu adak farz olamaz buna dikkat edelim.

Okudunuz mu?  Levh-i Mahfuz ve Rad-39 ayeti ile ilgili kaderin değişimi mümkün mü?

Cevap: adak namazında nasıl niyet edilir

Kayıtsız Üye
aynen katılıyorum arkadaşa


Kayıtsız Üye
Adak namazı kılarken ara verebiliyor muyuz. Mesela ben kardeşin bulunursa 10 gün namaz kilicam dedim. 3 gün kıldım bir gün kilmadim. Ara verebiliyor muyuz ?


arifselim
Kaç gün adak adamışsan olduğu gibi yerine getirmelisin ve ara vermemelisin. Farz namazlar ise zaten sana farzdır ve kılmak zorundasın ara vermemek zorundasın.

Okudunuz mu?  Amenerrasulü nedir

Kayıtsız Üye
1 ay boyunca 2 rekat nafile namaz kılacağım diye adaka damıştım. Niyetini nasıl yapmalıyım? Geceleri Teheccüd namazı kılsam yerine geçer mi? Yoksa özel bir niyeti mi var?


Hoca
Adadığınız namazı dilediğiniz aman kılabilirsiniz. Teheccüd vakti de kılabilirsiniz.
Niyeti, niyet ettim adadığın iki rekat namazı kılmaya deyin. Allah kabul etsin. Bu nafile de olsa adadığınız için sizin için artık farzdır ihmal etmeyin.

Okudunuz mu?  Karınca duası oku

Zemzem06
4 rekatlık adak namazı kılınırken farz namazları gibi mi yoksa sünnet namazları gibi mi kılınır ?(Farz namazında olduğu gibi son 2 rekatta Fatihadan sonra süre okunmadığı gibi mi yoksa sünnet namazlarında her rekatta Fatiha’dan sonra bir sure okuduğumuz gibi mi?)


mum
Nafile namaz adandığı zaman farz gibi değil sünnetler gibi kılınır

Okudunuz mu?  Sınava başlarken sınavın iyi geçmesi için hangi dua okunur?

Mhr
Ben adak adadım şu olursa bir gece ibadet edecem bir günde oruç tutacam 9 ay boyunca da hergün iki rekat namaz kilacam diye namazı yapabiliyorum ama orucu şuan tutamıyorum çünkü adağım gebelik içindı oldu ama düşük tehlikesi var diye korkuyorum sizce tehlike geçene kadar beklesem olur mu

Okudunuz mu?  Evde kuranı açık bırakmak

mum
Hamilelik oruç tutmaya engel ise geçmesini bekleyin ama diğerleri mutlaka hemen yerine getirin.


adak namazı nasıl kılınır, adak namazı, adak namazına nasıl niyet edilir

Bu kategoride yer alan İş yerinde mescit yok başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adak namazında nasıl niyet edilir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.