Anasayfa
2 Ocak 2022, 20:13
missa09
Abone

Levh-i Mahfuz ve Rad-39 ayeti ile ilgili kaderin değişimi mümkün mü?

Levh-i Mahfuz ve Rad-39 ayeti ile ilgili kaderin değişimi mümkün mü?

kastamonu37
RAD-39: Allah, dilediğini bozar, dilediğini yazar ve kitabın aslı, esası, onun katındadır.

Hayırlı ramazanlar, yukarıdaki ayette Levh-i Mahfuz isimli ve herşeyin yazılı olduğu ana kitabın Allahın katında olduğu ve dilerse orada yazılı olan kaderi silebileceği ve başka türlü yazabileceği gibi bir anlam ifade ediyor.

Okudunuz mu?  Dua ederken öfkelenme

Benim sorum şu; dua belayı ve müsibetleri def eder ve kaderi değiştirir deniliyor. Ben Allah’a güvenerek ve dua ederek ameliyat oldum başıma gelebilecek en kötü şeylerden biri geldi. Yani ettiğim dualar ve namazım bir beladan kurtarmadı beni. Şimdi hala dua ediyorum bu Ayet-i Kerimeye göre Allah dilerse başa gelmiş olan müsibetten yani kazaya dönüşmüş beladan da yaşanmış olanı silerek değiştirebilir mi?

Okudunuz mu?  Resmi dini İslam olan ülkeler hangileridir?

Örneğin bir adam sabah namaz kıldı ayetel kürsi okudu dualar etti. İşine gitti işi şoförlük ve yolda kaza yaptı sağ bacağı ezildi duaları onu koruyamadı ana kitaptan yazılı olan değişmedi mesela ama hala dua ediyor yazılı olan kader bu kazanın olmadığı şekilde veya bir rüya şekline dönüştürülerek veya bir anda adamın bacağı ilahi bir güç ile eski haline getirilerek değiştirilir mi Allah tarafından?

Okudunuz mu?  Peygamberimiz diğer peygamberlerden üstün müdür

Yoksa bu dua edip kaza beladan kurtulma olayı olay başa gelmeden önce mi mümkündür??


Yorum: Levh-i Mahfuz ve Rad-39 ayeti ile ilgili kaderin değişimi mümkün mü?

vel Fecr
maalesef çok dar bakıyorsunuz.
biz rabbimizden her daim hayırlısını isteriz.
musibet ibret alınırsa nimettir. ibret alınmazsa zillettir.

Okudunuz mu?  Kirve kızına nikah düşermi

başımıza gelen kazalar veya hastalıklar yada başka bir musibet bunlar birer imtihandır. belki günahlarımıza kefarettir. belki Allahtan geldiğini bilerek sabredersek bize mükafattır, Allah katında derecen artar. biz buna iman ederiz.

ben dua ettim ama kolum koptu gibi bir imanı yeise düşmek muminin hali değildir. olmamalıdır.
Rabbim bize kaldırayamacağımız yükler vermesin yeise düşürmesin inş amin.

Bu kategoride yer alan Kocamdan Habersiz Bir Miktar Param Var Günah Mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Levh-i Mahfuz ve Rad-39 ayeti ile ilgili kaderin değişimi mümkün mü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.