Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
missa03
Abone

Amenerrasulü nedir

Amenerrasulü nedir

Kayıtsız Üye
Amenerrasulü nedir hakkında bilgi verir misiniz.


Yorum: Amenerrasulü nedir

arifselim
Bakara suresinin son iki ayetine halkımız arasında ‘Amenerresulü’ denilmiş ve bu isimle meşhur olmuştur. Bu ayeti kerimeler mealen şöyledir:

285- Peygamber, kendisine Rabbinden indirilene iman etti. Mümin-ler de. Her biri Allah’a, Onun meleklerine, kitaplarına, pey-gamberlerine iman etti. Peygamberlerinden hiç birini diğerin-den ayırmayız. "Dinledik, itaat ettik. Rabbimiz! Senden mağ-firet dileriz ve dönüş ancak Sanadır" dediler.

Okudunuz mu?  Nurettin Yıldız Hoca Kimdir? tanımak istiyorum

286. Allah hiçbir kimseye gücünün yeteceğinden başkasını yükle-mez. Kazandığı kendisine, yaptığı da onun aleyhinedir. Rab-bimiz unuttuk yahut yanıldıysak bizi sorguya çekme! Rabbimiz, bizden öncekilere yüklediğin gibi üzerimize ağır yük yükleme! Rabbimiz, güç yetiremeyeceğimiz şeyi bize yükletme! Bizi af-fet, bize mağfiret buyur ve bize merhamet eyle! Sensin bizim mevlâmız. Kâfirler topluluğuna karşı da bize yardım et!

Okudunuz mu?  Hipnoz bilinçaltı ve ergenlik

Bu iki ayetin nazil olması hakkında en makbul olan görüş peygamber aleyhisselama mirac gecesinde vasıtasız bir şekilde Allah tarafından vahyedildiği görüşüdür. Bu ayetler müminlere bir çok kolaylıkları müjdelemektedir.


amenerrasulü nedir

Bu kategoride yer alan SübhanAllah elhamdülillah Allahu ekber demenin fazileti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Amenerrasulü nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.