Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:21
missa05
Abone

Hipnoz bilinçaltı ve ergenlik

Hipnoz bilinçaltı ve ergenlik

Kayıtsız Üye
hipnoz yani bilinçaltı temizliği yapmak caiz mi bunu bir doktor da yapmayı bilir mi piskolog falan
birde şu sübliminal mesajlar konusunu çok araştırdım çizgi filmlerde falan varmış bunları çocuklar izlediğinde ve cinsel içerikli şeyler bilinç altına yerleştiğinde nasıl etkiler yani büyüyüne sapık biri olmasının yada tecavüzcü falan olmasının sebebi olabilir mi böyle mesajlar kişinin piskolojisini etkiler mi
ergenlikte duygular maksimum seviyede mi olur? yani bir kişinin mesela bir yakınını bir sevdiğini bir arkadaşını kaybettiğinde ağlamak istemesi çok farklı hissetmesi onun yanında olmak istemesi falan bunların çok oluşunun sebebi ergenlikteki duygusal dalgalanmalar mıdır yani mesela bir yetişkin için aşık olduğu kişinin evlenmesi yada en yakın dostunun onu bırakıp gitmesi falan bir ergene kıyasla daha farklı duygulara mı neden olur ergende depresyon yada bunun gibi olumsuz şeyler çok yoğun mu yaşanır ergenlikten dolayı

Okudunuz mu?  Kıble yönü tayini nasıl bulunur?

Yorum: Hipnoz bilinçaltı ve ergenlik

arifselim
Hipnoz veya bilinçaltına müdahale gibi gereksiz şeylerle meşgul olmak bile sadece zaman israfıdır. Eğer istiyorsan sana dua ve tefekkür etmek yeter.

Filmlerden hem çocukların hemde büyüklerin etkilendikleri bir gerçektir ve bu etkileşimler bir şekilde insanı etkileyebilir.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde kaynanayla tokalaşmak abdesti bozar mı

Ergenlikte duygular ve hisler daha farklı ve güçsüz olabilir. Kendisini çok çabuk bir olay kaptırabilir veya çok hızlı bir şekilde bir olayın etkisinden kurtulabilir.


Yorum: Hipnoz bilinçaltı ve ergenlik

Eflatun Saçlı
Dinimizce haram olan ya da şüpheli olan bir şeye müptela olmuşsak ,sanki onsuz yapamıyor gibi hissediyorsak,nefsimizi bu konuda yenemiyorsak kendimizi hipnoz edebilir miyiz? İşin sonucunun küfre gitme ihtimali varsa (her günahta küfre giden yol var zaten) ??

Okudunuz mu?  Örümcek öldürmek günah mı

Yorum: Hipnoz bilinçaltı ve ergenlik

Kayıtsız Üye
< "Hipnoz veya bilinçaltına müdahale gibi gereksiz şeylerle meşgul olmak bile sadece zaman israfıdır. Eğer istiyorsan sana dua ve tefekkür etmek yeter." >
Kusura bakmayın ama bilimsel gerçekleri bu şekilde yok saymanızı doğru bulmuyorum. Bilinçaltı ile ilgili terapilerin boş olduğunu, duanın yeteceğini iddia etmişsiniz. Ben kendimden örnek vereyim. Bir müslümanın dua ettikçe huzur bulması beklenirken ben dua ettikçe daha huzursuz oluyor ve dua etmekten uzaklaşıyordum. Ama bilinçaltı terapisinde küçükken çocukça yaramazlıklarımda bile "günah, Allah seni yakar, cehenneme atar" diye uyarıldığım için bilinçaltıma Allah’ın korkulacak, insanı cezalandırmak için bekleyen bir güç olduğu inancının yerleştiği ortaya çıktı. O korku inancı Allah’ın merhametli olduğu, kullarını sevdiği şeklinde değiştirebildiğinizde dua etmekten huzur bulmak mümkün oluyor. Elbette her işi de ehli yapmalı. Lütfen insanları bilmediğiniz bilimsel konularda böyle yönlendirip umutsuzluğa itmeyin. Belki bir kardeşimiz bundan şifa bulacaktır da inancını yaralayıp şifasına engel olabileceğinizi düşünün!

Okudunuz mu?  Büyü ve büyücüden korunmak için hangi duaları okumamız gerekir?

Ergenlik

Bu kategoride yer alan Tecavüz ve azil konusunda soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hipnoz bilinçaltı ve ergenlik Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.