Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:31
missa5
Abone

8 yaşındaki çocuk altına tuvaletini yapıyor

8 yaşındaki çocuk altına tuvaletini yapıyor

Kayıtsız Üye
8 yaşındaki kız kardeşim altına tuvaletini altına yapıyor ama biz neden böyle yaptığını bilmiyoruz nasıl konuşmamız gerektiğini ve ne yapmamız gerektğini söylerseniz çok seviniriz. nedeni ne olabilir?


Cevap: 8 yaşındaki kız kardeşim altına tuvaletini altına yapıyor ama neden böyle yaptığını bilmiyoruz

Desert Rose
ÇOCUKLARDA DIŞKI KAÇIRMA SORUNU

Okudunuz mu?  Factoring şirketinde çalışmak caiz midir, kazancı helal midir?

Bu durum idrar kaçırmaya göre biraz daha sorunlu bir durumdur. En az 3 ay süre ile görülen ve en az ayda bir kez var olan dışkı kaçırma durumudur. Bu teşhisin konulabilmesi için çocuk 4 yaşından büyük olmalı, başka bir ilacın yan etkisine ya da başka bir hastalığa bağlı olmamalıdır.
Hastalık iki şekilde kendini gösterebilir. İlkinde kabızlık ve sonrasında buna eşlik eden aşırı miktarda dışkının boşalmasına bağlı tip ve diğeri bu durumun olmadığı tiptir. Kabızlıkla birlikte olan tip gündüz ya da gece olabilmektedir. Normalde tuvalet yapma esnasında çok az miktarda dışkı çıkışı gözlenir. Dışarıya çıkan dışkı şekilsizdir ve kabızlığın tedavisi ile büyük ölçüde düzelir. Diğer tipte dışkı şekillenmiştir. Dışkı barsakta belli bir yerde depolanır.
Bu durum barsak kontrolünün sağlandığı dönemde istemli olarak, uygunsuz yerlerde psikolojik nedenlerle dışkı depolanması ile kendini göstermektedir. İstemsiz olan şekilde barsağın son bölümündeki anüs çıkışını denetleyen kas dokusu halkasının yeterince kontrol edilememesi ile ilişkili bulunmuştur. Ayrıca kaygı ya da aşırı birikime bağlı olarak istemsiz dışkılama da görülebilmektedir.
Yapılan araştırmalara göre erkeklerde daha çok olmak üzere, 5 yaşındaki çocuklarda % 1 oranında görülebilmektedir.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz zamanı iyi değerlendirirdi

Psikiyatrik kökeni açısından rahatsızlığın oluş sebepleri arasında nevrotik yapıdaki anne ve uzak duran kendini göstermeyen babanın varlığı ; tuvalet terbiyesinin aşırı zorlayıp, cezalandırıcı bir şekilde çok erken yaşta gerçekleşmesi;nörolojik gecikme varlığı ile ilişkili bulunmuştur.
Bu teşhisin öncesinde barsaklara ait olabilecek diğer sorunların (Hirschsprung hastalığı gibi) varlığı araştırılmalıdır.
Tedavi:
İlaç tedavisi ve yaşanılan ya da hissedilen sorunlara yönelik psikoterapi yüz güldürücü sonuçlar vermektedir.

Okudunuz mu?  Müslüman kızın kafirle evlenmesi

kaynak:Psikiyatrist.net


Yorum: 8 yaşındaki kız kardeşim altına tuvaletini altına yapıyor ama neden böyle yaptığını bilmiyoruz nasıl konuşmamız gerekir

Kayıtsız Üye
Çocuğum sekiz yasında ama bir yıldır. Bilmediğimiz neden den dolayı. Kakasını altına yapıyor ne yapacağını bilmiyorum


Yorum: 8 yaşındaki kız kardeşim altına tuvaletini altına yapıyor ama neden böyle yaptığını bilmiyoruz nasıl konuşmamız gerekir

Kayıtsız Üye
Ben elliuc yasinda evhanimiyim hiç cocum olmadi hastaneden cocuk aldim erkek cocugu güzel baktim simdi oniki yasinda bir yasindan beri altina kakasini yapiyor birde dikkat eksikliyi navranis bozuklugu var ogrenne guclugu var lütfen bana yardim edin yardim edecek kimsem yok caresizimu

Okudunuz mu?  Helallik istememize rağmen hakkını helal etmeyene ne yapmalı?

kardesim altina yapiyor

Bu kategoride yer alan Mutsuz evlilik başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

8 yaşındaki çocuk altına tuvaletini yapıyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.