Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:11

Kan vermek orucu bozarmı?

Kan vermek orucu bozarmı?

Muhasibi
Kan vermek orucu bozarmı?
Bazan kan vermek gerekiyor. Ancak oruçluyuz, orucumuz bozulur, diyerek bundan vazgeçiyorlar. Kan vermek, yahut almak orucu bozar mı??

Kan vermek orucu bozmaz. Çünkü vücuda bir gıda girmiyor, belki çıkıyor. Vücuddan birşeyin çıkması orucu bozmaz.
Ancak, vücuda kan verilirse bu orucu bozar. Zira bunda vücuda giren gıda vardır. Alınan ilâç orucu bozduğu gibi bozar. Şu kadar var ki vücuda kan zerketmekle keffaret gerekmez. Sadece kaza icabeder.
….

Okudunuz mu?  Factoring şirketleri ile işlem yapmak caiz midir?

Cevap: Kan vermek orucu bozarmı?

ZİREGÜL
kan vermek orucu bozmaz fakat kan almak bozar kan verirkende bir aciliyet yoksa oruçlu olunmadığı zaman vermek daha sağlıklı olur çünkü bu işlen kişiyi biraz yorabilir


Şafii mezhebine göre kan vermek orucu bozar mı?

Ubeydullah
Şafii mezhebine göre kan vermek orucu bozar mı?

Okudunuz mu?  Sessiz ve kokusuz yellenmek abdesti bozar mı

Yorum: Kan vermek orucu bozarmı?

mumsema
Şafii mezhebine göre kan vermek orucu bozmaz ama acil olmadığı sürece mekruhtur

Bu kategoride yer alan Meni, mezi ve vedi nedir? İdrardan sonra kendiliğinden gelen sıvıdan dolayı ne yapmam gerekir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kan vermek orucu bozarmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.