Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:17
missa5
Abone

İslamda doğuştan gelen hastalığın yeri

İslamda doğuştan gelen hastalığın yeri

Kayıtsız Üye
Islam dininde doğuştan gelen kalıtsal hastalıkların yeri ve bu hastalığın tedavisi ve bu hastalığın pençesinde olanların durumu nedir


Yorum: İslamda doğuştan gelen hastalığın yeri

arifselim
Allah kullarını farklı şekillerde imtihan ettiği gibi bazen bazı kullarını diğerleri ile imtihan vesilesi kılar. Bu ve benzeri hastalığı olan kimseler aslında bizim imtihanımız ve birer cennet vesilemiz olabilirler. Onlara şefkat merhamet ve cennete götüren bir nimet gibi bakmalıyız.

Okudunuz mu?  Bir kadın eşine küsüp cinsel ilişkiyi reddedebilir mi?

Yorum: İslamda doğuştan gelen hastalığın yeri

Kayıtsız Üye
Sevgili admin,

Burada atlanılan bir şey var. Tüm semavi dinlere göre dünyevi hayat, bir sınav yeridir. Buraya kadar tamam ancak bu sınavda bir adaletsizlik var. İnsan Kuran’a göre mükemmel yaratılmış ama her nasılsa yüzlerce genetik hastalık var ! Ayrıca ayakta durmamıza bağlı olarak yüz binlerce insan doğuştan fiziksel rahatsızlıklar ile doğuyor. En önemlisi ise kadınların pelvisinin dar olması nedeni ile , daha kısa bir süre önce , doğum esnasında bir çok kadın ölüyordu. ( bilim sayesinde şimdi ölmüyor )

Okudunuz mu?  Peygamberlerin sırası

Mantık şöyle işlemeli. Tamam bu insanları görüp şükrettik. Diyelim ki bu insanlar da sınavda. Her şey tamam görünüyor. Peki bu arkadaşların annesinin, babasının yani ailesinin suçu nedir ? Hayatları boyunca söz konusu insanlara aileleri bakmak zorunda. Bakmaz ise zaten bu zavallı insanlar ölüyorlar. Bu nasıl sınav ve kime sınav yapılıyor ? Diyelim ki bilim bu hastalıkları çözdü. O zaman ne olacak ? İbretlik bir şey kalmadığında Allah’a şükretmeyecek miyiz ? Eğer şükredeceksek bu ilkelliğin ne anlamı var ?

Okudunuz mu?  Ağız alışkanlığı söylenen sözler

Yorum: İslamda doğuştan gelen hastalığın yeri

arifselim
İlk önce bu dünyaya ebedi bir dünya gibi bakmaktan vazgeçmeliyiz. Madem imtihandır kabul ediyoruz öyleyse bunun daha itirazı da olmamalıdır. Çünkü o hastalara bakanlara de bunlar bir imtihandır ve cennete girme sebebidirler. Meseleye geniş açıdan bakmak, Allah’ın bizi bu aleme gönderme nedenini iyi kavramak ve Allah’a tevekkülü de doğru bir şekilde yerine getirmek gerekir. Allah bizleri imtihanı kazananlardan eylesin. Amin.

Okudunuz mu?  Kurban kesmeye gücü yetmeyen ne yapmalı

Kayıtsız Üye
Değerli yöneticim,

O zaman şu sorun ile karşı karşıyayız. Eğer bu sınav ise adaletli olması gerekmez mi? Şimdi çocuk yaşta olanlar, akli dengesi yerinde olmayanlar, ne bileyim medeniyetten uzak yaşayanlar hiç bir şey bilmedikleri için cennete gidecekler ! Yani şu açıdan bakarsak sınava gelen bir öğrenci var ve kağıt kalmadığı için öğretmeni ona diyor ki :"Ali oğlum sen sınavı geçtin çünkü kağıt bitti."

Okudunuz mu?  Hoşgörü ve bağışlama ile ilgili hikayeler

Eğer bu imtahan ise herkesin eşit şartlarda olması gerekmez mi?


arifselim
Bütün kullar ve bütün canlılar Allah’ındır. O dilediği gibi verir veya dilediği gibi alır. Her bir işinde hikmetler vardır. Bütün kullar her şeyde eşit olsaydı dünyanın düzeni alt üst olurdu. Biri fakir biri zengin olmalı ki bu hayat devam edebilsin, üretim olabilsin ve işler yürüsün. Aksi takdirde her şey rayından çıkardı. Bu çok basit bir örnektir sadece. Allah hiç bir kuluna haksızlık etmez ve Allah bir annenin evladına olan şefkatinden daha fazla kullarına merhamet edecektir. Eğer ki Allah verdiği nimetlerin hesabını hakkıyla hesabını soracak olsa bir insan tek bir göz nimetinin bile karşılığını ödeyemez. Çünkü biz hiç yokken bizi var eden odur.

Okudunuz mu?  Hz. Musa (a.s) annesinin ve kız kardeşinin isimleri nedir?

islamda hastalık

Bu kategoride yer alan İmam ve müezzin olmak için ilahiyat okumak gerekir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda doğuştan gelen hastalığın yeri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.