Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Hadisler
Yönetici

Gusülden sonra abdest alınır mı?

Gusülden sonra abdest alınır mı?

Muhammed
GUSÜLDEN SONRA ABDEST ALINIR MI?
107- Âişe (r.anha)’dan rivâyet edilmiştir: Rasûlullah (s.a.v.) gusülden sonra abdest almazdı. (Nesâî, Gusül: 24; Ebû Dâvûd: Tahara: 98)
Tirmîzî: Bu hadis hasen sahihtir.
Tirmîzî: Sahabe ve tabiin ilim adamlarından bir çoğunun görüşü budur. Yani Gusülden sonra abdest almak gerekmez derler.


Cevap: Gusülden sonra abdest alınır mı?

Hoca
Gusülden sonra abdest alınır mı?

Okudunuz mu?  Allahın Sıfatları Hakkındaki Hadisler

Bazı kaynaklarda Gusülden sonra abdest alan bizden değildir anlamında bir rivayet yer almakta ise de (Taberânî, el-Mucemü’l-Kebir, Bsk. Mektebetü’l-Maârif, Musul, 1983, II, s. 267), hadis âlimleri bu rivayetin illetli olduğunu belirtmişlerdir (Nasiruddîn el-Elbanî, Zaifu’l-Cami, 2. Baskı, 1990/1410, 797, No 5535). Nitekim İbn Ömer, ‘hangi abdest gusülden daha umumidir ki! ‘ diyerek gusülden sonra abdeste ihtiyaç olmadığını belirtmiştir (Taberânî, el-Mucemü’l-Kebir, 1983, XII, s. 371). Hz. Âişe validemiz de, Hz. Peygamber (s.a.s.)’in gusül abdesti aldıktan sonra namaz abdesti almadığını rivayet etmiştir (Tirmizî, Taharet, 79).

Okudunuz mu?  Borç ile ilgili hadisler

gusülden sonra abdest alınır mı, gusulden sonra abdest alınır mı

Bu kategoride yer alan Müslüman akıllı ve uyanıktır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülden sonra abdest alınır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.