Anasayfa
28 Ekim 2022, 3:08
sizden09
Abone

Güsulden hemen sonra abdest almak şartmıdır ?

Güsulden hemen sonra abdest almak şartmıdır ?

djcix
Selamun aleykum güsulden hemen sonra namaz abdesti almak şartmıdır ? Birde ayaklarım su toplamış onun sürte sürte yıkadım güsul alırken altına su geçermi sizce yarı patlak


Cevap: Güsulden hemen sonra abdest almak şartmıdır ?

ebuturab
gusulden hemen sonra Değil Gusul abdestine başlamadan evvel abdest alınır sünnet olan budur.sonrada alınmasında bir sakınca yoktur…

Okudunuz mu?  İmanın devamında şüphe etmek tam olarak ne anlama geliyor?

Hz. Âişe’den şöyle nakledilmiştir: "Hz. Peygamber cünüplükten dolayı gusül abdesti aldığı zaman önce ellerini yıkardı. Sonra namaz için abdest alır gibi, abdest alırdı. Sonra parmaklarını suya batırıp, onlarla saç diplerine suyun gitmesini sağlardı. Daha sonra başına üç avuç su dökerdi. En sonunda ise, bütün bedenine su tutardı.

Okudunuz mu?  Arkadaşlarla şakasına konuşurken söylediğim söz ?

Ancak gusülden sonra Peygamberimizin abdest almadığına dair rivayet vardır.

"Rasûlullah (a.s.m.) gusleder, iki rekât (sünnet)i ve sabah namazını(n farzını) kılardı. Onun guslettikten sonra abdesti yenilediğini hatırlamıyorum. (Ebû Dâvûd, Tahâret 98 (245); Nesâî, Tahâret 159; İbn Mâce, Tahâret 96; Müsned, VI, 68, 192, 253, 258)

Okudunuz mu?  Bir kıza aşık olmak veya arkadaş olmak

Yorum: Mastürbasyon yaptıktan sonra hemen gusül abdesti şart mı?

Kayıtsız üye
Merhabalar akşam mastürbasyon yapıyordum çok az sıvı çıktı 1 gün sonra 1 günde değil hatta 7 saat sonra gusül abdesti aldım olur mu yoksa günahı işledim mi?


Yorum: Güsulden hemen sonra abdest almak şartmıdır ?

ACİLSERVİS
Namaz Müslümanın keyfine kalmış bir şey değil. İslamın 5 şartından bir tanesidir. Namaz kılınması zorunludur yani bir Müslüman namaz kılmaya mecburdur. Şimdi bir insan günde 5 vakit namaz kılmak zorundaysa nasıl yarım gün cenabet kalabilir. Bir düşün.

Bu kategoride yer alan İlişkimi Kurtarmak İçin Yalan Söyledim çok Pişmanım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Güsulden hemen sonra abdest almak şartmıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.