Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Namaz müminin miracıdır sözü hadis midir? Hadisse sahih midir?

Namaz müminin miracıdır sözü hadis midir? Hadisse sahih midir?

DangeR
Soru: Namaz müminin miracıdır sözü hadis midir? Hadisse sahih midir?

Cevap:
Namaz mü’minin miracıdır sözü her ne kadar mana açısından doğru olsa da hadis kaynaklarında yer almamış, Peygamberimize ait bir söz olduğu tespit edilememiştir.
Bu söz Fahreddin er-Razi ve Alûsî gibi tefsirlerde bulunmaktadır. Razi, bunu bir hadis olarak nakletmekte ise de nerede geçtiğini ve kimden rivayet edildiğini söylememektedir. (Bkz: Fahreddin er-Razi, et-Tefsîru’l-Kebîr, c: 1, s: 226, Sureden Çıkarılan Akli İncelikler bölümü; Âlûsî, Rûhu’l-Meânî, c: 10, s: 453, Tevbe suresi 74. ayetin tefsiri)
Peygamberimizin bir hadisi şeriflerinde kulun Allah’a en yakın yerinin secde olduğunu belirtmesi, namaz kılan her mü’minin manen miraca erdiği olarak yorumlanmıştır.
Ebû Hureyre radıyallâhu anh anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
Kul Rabbine en ziyade secdede iken yakın olur, öyle ise secdede duayı çok yapın. (Müslim, Salât 215, (482); Ebû Dâvud, Salât 152.)

Okudunuz mu?  Geceleyin aynaya bakmanın iyi olmadığı yönündeki ifadelerin hükmü nedir?

S.vakfı


Cevap: Namaz müminin miracıdır sözü hadis midir? Hadisse sahih midir?

AKBİLE
namaz kılmak kul ile Allah arasında en derin muhabbetin işaretidir hakkı ile ibadetini eda eden insan gerçekten miraca çıkmış gibi olur ve namazından büyük feyiz alır


namaz müminin miracıdır, namaz müminin miracıdır hadisi, namaz müminin miracıdır hadis kaynağı

Bu kategoride yer alan Ramazan geceleri karı koca ilişkisi serbest midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz müminin miracıdır sözü hadis midir? Hadisse sahih midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.