Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Berberlerin kazancı haram mı?

Berberlerin kazancı haram mı?

Desert Rose
SORU: Hocam sakalı kökten kazımanın haram olduğunu biliyoruz. Peki bu durumda berberlik yapmak yani para karşılığı sakal traşı yapmak caiz midir? Yani berberlerin kazandığı para helal ve temiz midir? Selametle kalın.
CEVAP: Berberin sadece haram olan tıraşı yapması halinde, kazancı da helal olmaz. Ama berberlikte her iş haram değildir. Bu nedenle berberin kazancı da haramdır demiyoruz. Ayrıca Müslüman’ın sakalını kökten kesmesi haramdır. Bir de zaruret nedeniyle sakal kesmek de caizlik sınırları içinde kalmaktadır. Allah’a emanet olun
Nureddin Yıldız

Okudunuz mu?  Cami imamının görevi

Cevap: Berberlerin kazancı haram mı?

AKBİLE
yapılan işlerin haram helal kurallarına uygun olması islami değerlere saygılı olması gerekir bu şekilde kazanılan paranında hem dünyada hem ahirette hesabı sorulmaz


berberlik yapmak haram mı

Bu kategoride yer alan Mirac olayı peygamberliğin kaçıncı senesinde vuku oldu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Berberlerin kazancı haram mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.