Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Hadisler
Yönetici

Kıyametin alametleri nelerdir?

Kıyametin alametleri nelerdir?

Muhammed
kıyametin alametleri nelerdir?
2205- Enes b. Mâlik (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.)’den işittiğim bir hadisi size rivâyet edeceğim ki benden sonra hiçbir kimse bu hadisi Rasûlullah (s.a.v.)’den işitmiş olarak rivâyet edemez. Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Şunlar kıyametin alametlerindendir. İlmin ortadan kalkıp cahilliğin ortalığı kaplaması, zinanın yaygın hale gelmesi, içkilerin bol miktarda içilmesi, kadın nüfusunun çoğalıp erkeklerin azalması hatta elli kadına bir erkek düşecek hale gelmesi. (İbn Mâce, Fiten: 25; Müslim, İlim: 5)
ž Tirmizî: Bu konuda Ebû Musa, Ebû Hüreyre’den de hadis rivâyet edilmiştir. Bu hadis hasen sahihtir.


Cevap: Kıyametin alametleri nelerdir?

-UGUR-
daha çok var kıyamet Alametleri. binanın zinanın çoğalması , helalın haramın karıştırılması , Doğru konusan ilim adamlarına yalancı diyip yalancı olanlarıda doğru görmek. bunlar küçük alametler saymakla bitmez. büyük alametler. hz Mehdinin Zuhur etmesi , Deccalın çıkısı , Hz İsanın gökten inişi , yecüc mecüc ün hz zülkayneynin yaptıgı seddi kırıp aşması , dabbetül arz , sonra öyle bir devir gelecekki sokak ortasında her kesin önün pis pis hareketler yapılacak . Güneşin batıdan dogması . Güneş batacak 3 gün güneş dogmayacak sonra batıdan doğacak. ve tövbe kapıları kapanacak.. güneş batıdan dogduktan sonra kıyamete 120 sene kalıyor…

Okudunuz mu?  Kocanın Hayızlı Karısı Ile Sevişmesi: ile ilgili hadisler

Cevap: Kıyametin alametleri nelerdir?

Fetva Meclisi
kıyamet alametleri nelerdir diyanet
kıyamet alametleri nelerdir vikipedi

Kıyâmetin ne zaman kopacağı bilinmemekle birlikte Hz. Peygamber (s.a.s.), onun meydana gelme zamanına işaret eden bazı önemli olay ve belirtiler hakkında açıklamalarda bulunmuştur. Bu işaretler büyük ve küçük olmak üzere iki kategoride gösterilmiştir. Kıyâmetin küçük alametleri olarak, din ve inanç hakkında bilgisizliğin yaygınlaşması, içkinin çokça içilmesi, fitne, öldürme ve kargaşanın çoğalması, maddî refahla birlikte kanaatsizlik ve nankörlüğün artması, Allah rızası yerine çıkar ve menfaatlerin ön plana çıkması gibi olayları saymak mümkündür. Büyük alametler ise şu hadiste bildirilmiştir: On alamet meydana gelmedikçe kıyâmet kopmaz. Deccal’ın çıkışı, Hz. İsâ’nın yeryüzüne inmesi, Ye’cuc ve Me’cucun çıkışı, Dâbbetü’l Arz’ın çıkışı, güneşin batıdan doğması, doğuda, batıda ve Arap yarımadasında meydana gelmek üzere yerin batışı, duman ve insanları mahşer yerine sürecek olan ve Aden çukurundan çıkan bir ateşin zuhuru. (Müslim, Fiten, 13) Bu hadiste geçen alametlerin bir kısmı aynı zamanda Kur’an’da da muhtelif ayetlerde yer almaktadır.

Bu kategoride yer alan Mescid-i Nebevide kırk vakit namaz kılmak ile ilgili hadis sahih mi, zayıf mı yoksa mevzu mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kıyametin alametleri nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.