Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:05
misa00
Abone

Aynı Dili Konuşanlar Değil, Aynı Duyguları Paylaşanlar Anlaşabilirler

Aynı Dili Konuşanlar Değil, Aynı Duyguları Paylaşanlar Anlaşabilirler

Kayıtsız Üye
Aynı Dili Konuşanlar Değil, Aynı Duyguları Paylaşanlar Anlaşabilirler
sözünün açıklaması


Cevap: Aynı Dili Konuşanlar Değil, Aynı Duyguları Paylaşanlar Anlaşabilirler

m.deniz
Bildiğim kadarıyla insanların aynı dili konuşmaları insanları bütünleştirmez. insanların birbirleriyle rahat ve güzel bir hayat sürmeleri için aynı duygu ve düşünceyi paylaşmaları gerekmektedir.Kısacası aynı duyglar insanları bütünleştirir.

Okudunuz mu?  Ders çalışmayla ilgili ayet

Cevap: Aynı Dili Konuşanlar Değil, Aynı Duyguları Paylaşanlar Anlaşabilirler

musab.b.umeyr
Günümüzden de örnek verebiliriz buna.
Ülkemizde çoğumuz aynı dili kullanıyoruz:Türkçe.Ve herkes anlaşabiliyor mu? Hayır.En basit anlamıyla bunu haberlerde karşımıza siyasetten birçok olay çıkıyor.Karşı görüşlere sahip insanlar anlaşabiliyorlar mı? Hayır. Ama görüyoruz ki aynı dili konuşuyorlar.Peki bu nedendir? Bunun sebebi aynı görüşten olmamalarıdır.Biliyoruz ki bir fikir bir düşünce üretir bir düşünce de vücudda ve ruhta bir duygu üretir.Yani şöyle diyebiliriz:aynı düşünceye sahip olmayanlar ortak noktada buluşup anlaşamıyorlar.Yani aynı duyguda olanlar anlaşabiliyorlar.

Okudunuz mu?  Dua ediyorum namaz kılıyorum ama mutsuzum

Bir örnekte şuradan verebiliriz.
Mesela avrupa birliği üyeleri.Nasıl da anlaşıyorlar birbirleriyle.Çünkü çoğunlukla aynı dini, aynı hayatı, aynı görüşleri, aynı zenginliği vs. yaşıyorlar.Bu da hepsinde aynı duyguları vücudda ve ruhta oluşturuyor.Bu da anlaşmalarına sebep oluyor.Yani dil ortak bir pay da olsa, anlaşmak için yeterli değildir anlamı çıkıyor bu sözden…

Okudunuz mu?  Erkek çocuğunu sünnet ettirirken kurban kesmek gerekir mi ?

Selametle…


aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir, aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir anlamı, ayni dili konuşan değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler

Bu kategoride yer alan Dünyanın Ömrü 7000 yıldır bundan 5600 yılı geçmiştir şeklinde bir hadis varmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aynı Dili Konuşanlar Değil, Aynı Duyguları Paylaşanlar Anlaşabilirler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.