Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:36
missa8
Abone

Yer yüzündeki ilk Mescid hangisidir ve kim tarafindan yapılmıştır?

Yer yüzündeki ilk Mescid hangisidir ve kim tarafindan yapılmıştır?

Kayıtsız Üye
Yer yüzündeki ilk Mescid hangisidir ve kim tarafindan yapılmıştır?


Cevap: Yer yüzündeki ilk Mescid hangisidir ve kim tarafindan yapılmıştır?

Desert Rose
İslamiyet, üç şehri kutsal kabul etmektedir. Bu şehirler Mekke, Medine ve Kudüs’dür. Kabe, Mekke’de yer almaktadır. Yeryüzünde yapılan ilk mescid ve binadır.

Okudunuz mu?  İyilik eden iyilik bulur,kötülük eden kötülük bulur kompozisyon

İlk olarak Hz. Adem’den de önce melekler tarafından yapıldığına inanılmaktadır. Daha sonrasında Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail tarafından tekrar yapılmıştır. Mescid-i Haram ın tam ortasında yeralmaktadır. Kabe’nin etrafını halen çevirmekte olan kabe yüksekliğini aşmayan kubbeli yapı (revaklar) II. Selim zamanında yapılmış planlarını Mimar Sinan hazırlamıştır. Müslümanların Namaz ibadetleri sırasındaki yöneldikleri kıbleleri durumundadır. (Hanefi mezhebi’ne göre Kabe ve onun üzerinden semaya doğru olan boşluk da kıbledir, Şafii mezhebi’ne göre sadece kabenin bina kısmı kıbledir.

Okudunuz mu?  Evrenin yaratılışının mükemmel olması ne anlama gelir

Kâbe’nin fiziksel özellikleri ve konumu Kâbe’nin geniş duvar yapısı kabaca bir küp biçimindedir.
Duvarlarında kullanılan taşlar Mekke tepelerindeki granit taşlardır.
Tavanı ahşaptandır.
Kâbe, kuzeydoğu duvarı 12.63; kuzeybatı duvarı 11.03; güneybatı duvarı 13.10; güneydoğu duvarı 11.22 ve yüksekliği 13 m olan 145 m² alan üzerine kurulmuştur.
Üzeri altın işlemeli hat yazıları bulunan siyah bir örtü (sitâre) ile örtülüdür. Örtüsü her sene hac mevsiminde yenilenmektedir.
Kâbe’nin köşeleri yaklaşık olarak dört ana yönü gösterir. Köşelerden her birinin ayrı ismi vardır. Doğu köşesine "Hacer-i Esved" veya "Şarki", kuzey köşesine "Irakî", batı köşesine "Şâmî" ve güney köşesine de "Yemânî" denir.
Kâbe’nin küresel yer bulma sistemindeki yeri 21°25′24″N, 39°49′24″E.
Kâbe’nin yapısı sade fakat heybetlidir. Üzerindeki örtü ipekli bir kumaştan dokunmuş olup, üzerine Kelime-i Şehadet işlenmiş, çatıya yakın kısmında çevresine altın işlemeli bir şerit geçirilmiş; kemer biçiminde olan bu şeritte de Kur’an ayetleri işlenmiştir.

Okudunuz mu?  Allahümme Salli Nerede Okunur‎ ?

Mescid-il Haram) Kâbe’nin de içinde bulunduğu alanı çevreleyen büyük mescide "Mescid-il Haram” denilmektedir. "Hürmetli Mescid" anlamına gelen bu ifade Kuran’da 16 ayette yer almaktadır.

Mescid-il Haram’ın doğu köşesine işaret taşı olarak farklı renk ve özelliğe sahip olan siyah taş demek olan ”Hacer-ül Esved” yerleştirilmiş ve gümüş bir çerçeveyle çevrilmiştir. Bu taşın Hz. İbrahim’den günümüze kadar gelen bir hatıra olduğu kabul edilir. Bu nedenle de tüm Müslümanlar için çok değerlidir.

Okudunuz mu?  Amca çocukları birbiri ile evlenebilirmi dinimiz bu konu da ne diyor?

Kâbe, Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’den sonra birçok değişikliklere maruz kalmıştır. Çeşitli dönemlerde kısmen ya da bütünüyle yeniden inşa edilmiş ve günümüzdeki haline ulaşmıştır. Şu anda Kabe, Mescid-il Haram ile birlikte toplam 361.000 metrekarelik bir alanı kapsamaktadır.


Cevap: Yer yüzündeki ilk Mescid hangisidir ve kim tarafindan yapılmıştır?

Kayıtsız Üye
Yeryüzünde yapılan ilk mescid KABE dir.

Okudunuz mu?  Görme engellilere uygun etkinlikler

Cevap: Yer yüzündeki ilk Mescid hangisidir ve kim tarafindan yapılmıştır?

Kayıtsız Üye
Islamın ilk mescidi , yeryüzünde de ayrıca küba mescidi’dir. Bu mescidi Hz. MUHAMMED ( S.A) yaptırmıştır


ilk mescid neresidir, ilk mescid, ilk mescid hangisidir

Bu kategoride yer alan Unutmak hatırlamak istemediğim şeyler sürekli aklıma geliyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yer yüzündeki ilk Mescid hangisidir ve kim tarafindan yapılmıştır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.