Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:37
sizden7
Abone

Dünya kaç yıldır var?

Dünya kaç yıldır var?

-UGUR-
aklıma bir soru takıldı hadislerde varmı diye araştırdım bir şey bulamadım. dünya 4.5 milyar yıldır var diyorlar bilim adamları. benim bunlara inanasım gelmiyor. canlılarda 100.000 yıldır var diyorlar. edindigim bilgilere göre Adem (A.S) 8-9 bin yıl önce vardı.. hadi ondan öncede 2 bin yıl Cinler hüküm sürdüler yer yüzünde. Toplam 10-11 bin yıl. hadi 11 bin yıl diyeyim. Birde Rabbimizin Dünyayı yaratması var. Kur’an-ı Kerimde böyle bir bilgi bulunmamaktadır. yalnız Allah katında 1 Yılın Bizim 1000 yıla eşit oldugu bilinmektedir. peki onca milyon senelik fosiller ne fosili oluyor …neyse konuyu uzatmadan görüşlerinizi almak istedim. Hadisi şeriflerde herhangi bir bilgi varmı…

Okudunuz mu?  Saçlara Sprey Sıkmak veya Wax Sürmek Namaza ve Abdeste Bir Zarar Veririmi?

Cevap: Dünya kaç yıldır var

haci
çok zor bir soru yaw.


Cevap: Dünya kaç yıldır var

-UGUR-
silecektim yazdıktan sonra silemedimde. öyle kaldı :))) ama bunları bilmek bizlere farz değil zaten. öyle meragımdan yazdım..


Cevap: Dünya kaç yıldır var

haci
ama hakkını helal et kardeş bende merak etmiyorum degilim:):)
bazen kendi kendime hesap yapıyorum işin içinden cıkamıyom vesselam

Okudunuz mu?  Ehli sünnete uygun hem dini roman hemde dini ilim kitabı önerirmisiniz

_Kul
Kardeşim insanın dünyaya 10 bin sene önce gönderilmiş olması daha öncesinin kısa olmasını gerektirmez ki.Allah dünyayı yaratmış içine de canlı türlerini farklı zaman evrelerinde yaratmış olabilir.Yani bu milyon yıllar alabilir.Bunda bir terslik yok.Yani insan için dünyanın yaşancak hale gelmesini evre evre hazırlamış olabilir hikmeti gereği.Mesala ağaçlarda direk meyve vermiyor.Çeşitli evrelerden geçip öyle meyve veriyor.Fakat Allah dilese direk meyvede verebilir.Ama dünyadaki imtihan gereği ve nice hikmetler gereği belli bir süreye ve şartlara bağlamış.Bu durumda böyle olsa gerek.

Okudunuz mu?  Kurumuş idrarın elimize değmesi elimizi necis yapar mı ?

sevim yalçın
özgür ansiklopedi

Jeologların edindiği kapsamlı ve geniş bilimsel kanıtlara dayanarak, Dünya’nın yaşının yaklaşık 4,567 milyar yıl (4,567×109 yıl) olduğuna karar verilmiştir. Bu sayı; bilinen en eski karasal minerallerin yaşı (Batı Avustralya’nın Jack Hills bölgesinde bulunan küçük zirkonyum kristalleri) ve Güneş Sistemi’nin yaşı (meteor parçacıkları ve Ay’dan gelen örnekler üzerinde astronot ve paleontologların yaptığı radyometrik ölçümler sonucunda ortaya çıkan sonuçlar) arasında sağlanan uzlaşma ile ortaya çıkmıştır.

Okudunuz mu?  Aklımdan küfür geçiyor

Zirkonyum kristalleri üzerinde yapılan radyometrik tarihlendirme dünyanın en azından 4,404 milyar yaşında olduğunu ortaya çıkarmıştır.


Ehfiya
عن النبي صلى الله عليه وسلم- قال: ”من حسن إسلام المرء تركه ما لا يعنيه” رواه الترمذي صدق رسول الله صلي الله عليه وسلم

Rasulullah (s.a.v) ”Kişinin boş şeyleri terk etmesi onun İslamının Güzelliğindendir.” buyurmuştur…

Bu bir Tavsiyedir…


Kayıtsız Üye
Dünya şu an 1436 yıldır var şu anakadar bu bilgiyi herkes farklı farklı yorumlamış arkadaş yok 1 milyon yıl öncesine ait Dinazorun sol diz kapağının kemiği bulundu Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (s.a.v ) 632 yılında vefat etti sırf bundan yola çıkarak söylüyorum Dinazor’a takan arkadaş o yok demiyorum var ama 1 milyon yıl nerden çıktı bilime bakarsan maymundan gelmiş bulunuyoruz ben kabul etmiyorum arkadaşım benim dedem belli ilk insan Hz. Adem ( a.s ) dır. Sonuç bence bu

Okudunuz mu?  Bu arapça duayı latin olarak yazabilirmisiniz

Kayıtsız Üye
meraktan yazdım baktım ama steler doğru diyormu bilmiyom


Kayıtsız Üye
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah’ın adıyla

İnsanın üzerinden, henüz kendisinin anılan bir şey olmadığı uzun bir süre geçmedi mi? İNSÂN Suresi:1.

Bu ayeti kerimden, Dünyanın uzun süredir var olduğunu, İnsanın anılır bir şey değilken de Allah’ın dünya üzerinde ne kadar uzun süredir Hakim olduğunu anlayabiliriz. Allah’ın Mülkünde İnsanın anılır bir şey değilken, onları yarattığı, dünyada hüküm sürmelerine izin verdiği, anlaşılır. İnsana, şükretmesi gerektiği Kuranı Kerimde bir çok şekilde anlatılmıştır. Mülk Allah’a aittir, vurgusu bu ayette de var. Ayrıca İnsandan önce Dünyada milyarlaca yıldır yaşama olması İnsanın sonsuz hayata inanması, Allah’ın sonsuz kudretini bu şekilde de müşahede etmesini, anlamasını sağlayabilir.

Okudunuz mu?  Teyze ile sarılıp uyumak

Kayıtsız Üye
ben dünya ve daha bir çok şey hakkında merak ettiğim birçok konu var bu konular üzerinde bilgi sahibi olmayı gerçekten çok isterim ayrıca sizin bilgilerinizin doğru olduğunu düşünüyorum lütfen bu konu hakkında bilgileriniz varsa öğrenmeyi çok isterim


Kayıtsız Üye
Bilime inanın bilim adamları çoğu şeyi kuran-ı kerimden yola çıkarak okuyarak bulmuşlardır. Ben dünyanın senin dediğin kadar genç olduğunu düşünmüyorum

Okudunuz mu?  Yapacağımız bir işi başkasına söylemek

dünya kaç yıldır var, dünya kaç senedir var, Dunya kaç yildir var

Bu kategoride yer alan Şüphe ve takıntı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dünya kaç yıldır var? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.