Anasayfa
3 Şubat 2024, 6:50
Namazlar
Yönetici

Namazda Zammı Sureyi okuma sıralaması ile ilgili bilgi verirmisiniz?

Namazda Zammı Sureyi okuma sıralaması ile ilgili bilgi verirmisiniz?

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm..

Namaza yeni basladim. Benim sorum sudurki..4 Rekatlik Namazda 1. Rekatta Fatihadan sonra Kevser 2. Rekatta Tebbet 3.’de Ihlas ve 4. Felak Suresini okuyorsak ve hep böyle yapiyorsak mekruh olurmu? Biryerde devamli ayni Sureleri okumak olmaz diye okumustum yada ben yanlis anladim. Veya siralamanin tersine okumak gibi. Mesela Yatsi Namazinin son Sünnetini Felak ve Nas Sureleri ile kiliyorum. Ne yazikki sadece yukardaki Sureleri ezbere biliyorum öteki Sureleri ezberlemeye calisiyorum ama maalesef basaramiyorum. Dilim dönmüyor. Arapcam yok ve ezbere bildigim Surelerin bile Internette doğru okunuslarini dinliyorum – doğru okumaya gayret gösteriyorum. Rabbim insAllah kabul eder.

Okudunuz mu?  Cenaze namazı niyeti nasıl getirilir?

Namazi böyle kılmamda bir sakinca varmidir?
Simdiden çok tesekkür ederim. Allah razı olsun.


Cevap: Namazda Zammı Sureyi okuma sıralaması ile ilgili bilgi verirmisiniz?

Muhasibi
< 1. Rekatta Fatihadan sonra Kevser 2. Rekatta Tebbet 3.’de Ihlas ve 4. Felak >

Bu sıraya riayet ederek okumanda sakınca yoktur.
< Biryerde devamli ayni Sureleri okumak olmaz diye okumustum >

Bildiğin başka sureler varsa her rekatta aynı sureyi okumak mekruhtur.
Ayrıca mesela birinci rekatta ihlas suresini okudun ikinci rekattada nas suresini okursan mekruh olur. Ama birinci rekatta ihlası ikinci rekatta felakı okursan bir sakıncası yoktur.
Not:Kardeşim sana ezber yönünden şunu tavsiye ediyorum ezberleceğin bir ayeti veya sureyi önce bol bol oku sonra ezberle.Ezberlerinide sabah namazından sonra yaparsan akılda daha çok kalır ve daha çabuk ezberlenir…
Selametle kal kardeşim umarım faydalı olmuşumdur…

Okudunuz mu?  Alimler ile ilgili hadisler

Cevap: Namazda Zammı Sureyi okuma sıralaması ile ilgili bilgi verirmisiniz?

musab.b.umeyr
Namazda Zammı Sureyi okuma sıralaması ile ilgili bilgi verirmisiniz?

Al kardeşim sıralama budur.Buna uyarsan ve bunları ezberlersen en uzun vakit namazını dahi rahatlıkla kılabilirsin.
NOT:Ezber için yukarıda söylenenler çok doğru ve benimde eklemek istediğim bir şey var.Ezberlemek istediğin şeyi gece yatmadan evvel 3-5, 5-10 istediğin kadar tam konsantre ile oku sonra kalk sabah tekrar et çok rahatça ezberlersin derim.Gece biz uyurken gün içinde beyine attıgımız şeyler uyurken hafızamıza işlenir ve bu senin önem verdiğin şeye göre işlenir.Yani senin önem verip tam konsantre oldugun şeye beyninde önem verir kaydedir.Bunlara göre çalışabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Ben çalıştım için namaz kılamıyorum sadece akşamları farzlarını kılsam olur mu?

Selametle…


Cevap: Namazda Zammı Sureyi okuma sıralaması ile ilgili bilgi verirmisiniz?

Kayıtsız Üye
Felak nas kulfalahu inna ateyna ayetel kursu dualarını biliyorum bununla nasıl namaz kilabilirim


Şem’a
Farz namazlarda 1. rekatta ayetel kürsi, 2. rekatta ihlas süresi okuyun.
Sünnetlerde ise, 1. rekatta ayetel kürsi, 2. rekatta kevser, 3. rekatta ihlas 4. rekatta felak süresi okuyun.

Okudunuz mu?  Namazın kurallarını kim koydu?

#UguR
İkindi namazının sünnetinde ilk iki rekatında okuduğunuzu öbür rekatdada okursanız sorun olmaz diye biliyorum.


Kayıtsız Üye
Dört rekatlık bir Namazda cemaate son rekatta yetiştik diğer kendi kilacagimiz rekatlarda zammı süreleri hangi sıraya göre okuyacağım


arifselim
İmamla birlikte kıldığın rekatların aynen o yetiştiğin rekatlar olarak sayılır. Geriye kalanları ise kalktığında birinci rekat olarak başlayarak devam edersin.

Okudunuz mu?  Sabah namazı için en son kılınma vakti

Kayıtsız Üye
Yukarıdaki tarif cetveli için teşekkürler.Sizlere zahmet olmaz ise.bu cetveli .sabah öğle ikindi akşam ve yatsı namazlarının. farzlar dahil tüm rekatlarına zammı surelerin adlarını belirterek Cetvel oluştursanız inanın bizlere çok kolaylık sağlamış olacaksınız (zorlaştırmayın kolaylaştırın hadisinede mazhar olursunuz inşAllah).Örneğin bu fakir namazlarda okunan on sureyi duaları ezbere biliyorum Ama bu ramazana kadar sıralama konusunda bilmeden hatalar yapmışım..bildiğiniz gibi insan alışkanlığından vaz geçmekte zorlanıyor. Sizin inşAllah vereceğiniz tüm namazlarda farzlar dahil zammı surelerin ismini belirtirseniz inşAllah kısa zamanda ezberimize alırız inşAllah…Öte yandan surelerin tamamını ezberleyemeyen kardeşlerimize sizin uygun gördüğünüz yazılı tarifleri verebilirsiniz onlarda inşAllah enyakın zamanda ezber sayılarını çoğaltırlar….Ama bu fakir gibi surelerin tamamını ezberine almış lakin sılamada hep hata yapmış olan kardeşlerimize yukardaki yaptığınız cetvel tarifini namazları tamamına yer verirseniz kalıcı bilgilere sahip oluruz inşAllah. bunu inanın çok arzu ediyorum şimdiden İlgilenen dostlara TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIMLA.

Okudunuz mu?  Mezheplere Göre Teravih Namazı Kaç Rekattır?

mum
< sabah öğle ikindi akşam ve yatsı namazlarının. farzlar >
Farz namazlarda

1. rekat subhaneke, fatiha ve zammı sure
2. rekat fatiha ve zammı sure

(4 rekatlı ise)

3. rekat sadece fatiha
4. rekat sadece fatiha


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm.
Konuyla ilgili benimde şöyle bir sorum olacaktı. Mesela akşam namazının farzı 3 rekât. Sünneti ise 2 rekât. Örneğin biz sırasına göre bu iki namazı kıldık, yatsıya sıradan kaldığımız yerden mi devam edeceğiz sırayı baştan mı alacağız? Yani akşam namazının sünnetinin son rekâtını örneğin Kafirun suresi ile bitirdik. Biz yatsının ilk sünnetine Nasr suresinden mi yoksa baştan Fil suresinden mi başlayacağız? Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Bayanlar Bayram Namazı Ve Cuma Namazı Kılar Mı?

Ensar
ve aleykum selam. bu duruma gerek yoktur. her kılınan namaz birbirinden ayrıdır.yatsı namazının sünnetini kılınca zammı sureleri okumaya istediğiniz yerden başlayabilir okuyabilirsiniz.sonraki rekatlarda sıraya uymak gerekmektedir.


zammı sure sırası, namaz sureleri sırası, zammi sure siralamasi

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebine göre namaz kılma görüntülü 5 vakit namaz nasıl kılınır hangi dualar okunur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda Zammı Sureyi okuma sıralaması ile ilgili bilgi verirmisiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.