Anasayfa
20 Haziran 2021, 14:38
Namaz
Abone

Hz. Muhammed (s.a.v)in cenaze namazı nasıl kılınmıştır?

Hz. Muhammed (s.a.v)in cenaze namazı nasıl kılınmıştır?

Kayıtsız Üye
hazreti Muhammedin cenaze namazı neden tek tek kılınmıştır


Cevap: Hz. Muhammed (s.a.v)in cenaze namazı nasıl kılınmıştır?

Desert Rose
Peygamberimizin cenaze namazı kılınmıştır. Ancak müslümanların halifesi olmadığı için cemaat halinde değil, münferiden kılınmıştır. Ayrıca Peygamberimiz Ahirete irtihal ettiği odada olduğundan müslümanların hepsi bir araya sığmadıkları için münferiden kılınmıştır. Önce Hazret-i Ebubekir (ra) Peygamber’in huzuruna girerek cenaze namazını kıldı. Sonra sıra ile Hazret-i Ömer (ra), arkasından Hazret-i Osman (ra) onun arkasından Hazret-i Talha, sonra Hazret-i Zübeyr, sonra peyderpey müslümanlar namazı kılmışlardır.

Okudunuz mu?  Diş eti kanaması ve abdset

Cevap: Hz. Muhammed (s.a.v)in cenaze namazı nasıl kılınmıştır?

Kayıtsız Üye
Hz.Peygamberin namazını Alinin imamliginda 17 kisi kilmistir neden gercekleri söylemiyorsunuz ebubekir ömer osman halifelik secimleriyle ugrasiyorlardi bu gercekleri ne kadar daha gizleyeceksiniz

Bu kategoride yer alan Namazın insanlar üzerine etkileri nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Muhammed (s.a.v)in cenaze namazı nasıl kılınmıştır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.