Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:35
Kavramlar
Abone

Merhamet Nedir?

Merhamet Nedir?

Fetva Meclisi
Merhamet: İnsanı insan yapan çok güçlü bir duygudur. Bir başkasının düşmüş olduğu duruma üzülmesi o kişinin ne kadar insan olduğunun bir göstergesidir ama merhamet duyulan kişi için aynı şeyleri söylemek pek mümkün değildir. Çünkü insan doğası gereği karşısındaki kimse kendisinden üstünse pek sevmez yâda buna merhamet denmez. Bunun adı hayranlıktır vesaire, vesaire ama herkesin bir eksik yok mudur kiminin parası kiminin sağlığı kiminin huzuru eksiktir. Peki ya sizin acıdığınız kişi size acırsa diye hiç düşündünüz mü? Bence kişi bunu başta kabul edip öyle merhametle yaklaşmalı. Ben bu şekilde çözdüm yani bana acıyana bende acıyorum ve hiçbir vakit bana acıyana kızmam çünkü birine sen neden insanca davranıyorsun diye kızılmaz

Okudunuz mu?  Ashab-ı Sefine Ne Demektir?

Cevap: Merhamet Nedir?

Muhammed
merhamet nedir kısaca maddeler halinde sözlük anlamı

  1. Bir kimsenin veya bir başka canlının karşılaştığı kötü durumdan dolayı duyulan üzüntü, acıma.
  2. Bk. acıma


Cevap: Merhamet Nedir?

@hmet
Kısaca MERHAMET NEDİR?
nedir merhamet?

Merhamet; herkesin iyiliğini isteyip onlara yardım etme arzusudur. Merhamet; insanları bırakın bütün mahlûkat için dünyayı güvenli bir yer kılma duyarlılığıdır. Herkese ve her şeye anlayış, acıma ve şefkatle yaklaşmaktır.
Merhamet, Allah’ın en büyük vasfı olduğu gibi, Kur’an-ı Kerimde de en çok zikr edilen vasfıdır.

Okudunuz mu?  Ceberut Ne Demektir?

İslamî anlamıyla merhamet; Kur’an-ı Kerim’de ve Hazret-i Peygamberimizin hadis-i şeriflerinde müminlerin birbirine karşı yapmaları emr olunan veya tavsiye tarzında teklif olunan maddi ve manevi bütün yardımlaşma görevlerini içine alan bir ahlakî yükümlülüktür.

Bu kategoride yer alan Mütevatir Hadis Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Merhamet Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.