Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:37
Sizden
Yönetici

Eşcinseldim Tövbe etmek istiyorum

Eşcinseldim Tövbe etmek istiyorum

mrlja
merhabalar ben eşcinseldim ancak 2 yıl önce aklım başıma geldi o hayatdan kendimi çıkardım temizledim evlendim çocuğa karıştım şimdi Allah huzurundada kendimi temizlemek istiyorum tövbe etmek istiyorum ancak nasıl ediceğimi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum lütfen bana yardım edermsiiniz


Cevap: Eşcinseldim Tövbe etmek istiyorum

şaf_ak
pişmanlık en etkili tövbedir ki siz zaten pişman olmuş bu işten elinizi çekmişsiniz.bundan sonrasında da Allahcc muhafaza aynı hataya düşmemek için islami donanıma sahip olmanız gerekiyor zannımca. ibadetlerinizi aksatmayın ve etrafınızda sohbet ortamları varsa onlara katılın yoksa internetten islami sohbetler dinleyin düzenli olarak ve iyi bir ilmihal edinip ilmihal bilgilerinizi arttırın ki şarj olabilesiniz..Allah cc yar ve yardımcınız olsun inşAllah…

Okudunuz mu?  Ehl-i Sünnet Kitaplar yada yayıncılar

Cevap: Eşcinseldim Tövbe etmek istiyorum

gulistan-ank
Rabbimim Rahmeti ,merhameti o kadar sonsuzki pişmanlıga bile af veriyor ne mutlu size
yeterki niyetlerimizi ,pişmanlıkla , ,samimiyetle af isteyerim
merhametiyle,eski günahlarını siliyor anadan dogmuş gibi tertemiz yapıyor
Allah cc yar ve yardımcınız olsun inşAllah.


Cevap: Eşcinseldim Tövbe etmek istiyorum

Desert Rose
Allah c.c tövbeni kabul etsin..
Hidayetini tamamına erdirsin kardeşim…amin

Okudunuz mu?  Yatak konusunda bilmek istediğim önemli sorular var gusülle ilgili

__________________

KUR’AN-I KERİMDE TÖVBE AYETLERİ

Sonra gerçekten Rabbin, cehalet sonucu kötülük işleyen, sonra bunun ardından tevbe eden ve ıslah olanlar(la beraberdir). Şüphesiz Rabbin bundan sonra bağışlayandır, esirgeyendir. (16/119)

Ancak tevbe eden, iman eden ve salih amellerde bulunanlar (onların dışındadır); işte bunlar, cennete girecekler ve hiçbir şeyle zulme uğratılmayacaklar. (19/60)

Gerçekten ben, tevbe eden, inanan, salih amellerde bulunup da sonra doğru yola erişen kimseyi şüphesiz bağışlayıcıyım. (20/82)

Okudunuz mu?  Kurana yalan yere el basmak

Sonra Rabbi onu seçti, tevbesini kabul etti ve doğru yola iletti. (20/122)

Ancak bundan sonra tevbe eden ve salihçe davrananlar hariç. Çünkü gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (24/5)

Eğer Allah’ın sizin üzerinizde fazlı ve rahmeti olmasaydı ve Allah gerçekten tevbeleri kabul eden hüküm ve hikmet sahibi olmasaydı (ne yapardınız)? (24/10)

Ancak tevbe eden, iman eden ve salih amellerde bulunup davranan başka; işte onların günahlarını Allah iyiliklere çevirir. Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. (25/70)

Okudunuz mu?  Namaz kıldığım eşofmanda küçük bir delik varmış namazım bozuldu mu?

Kim tevbe eder ve salih amellerde bulunursa, gerçekten o, tevbesi (ve kendisi) kabul edilmiş olarak Allah’a döner. (25/71)

Ancak kim tevbe edip iman eder ve salih amellerde bulunursa artık kurtuluşa erenlerden olmayı umabilir. (28/67)

Çünkü Allah, (sözüne bağlı kalıp doğru olan) sâdıkları sadakatlerinden dolayı mükafaatlandıracak, münafıkları da dilerse azablandıracak veya tevbe (nasib edip tevbe)lerini kabul edecektir. Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. (33/24)

Okudunuz mu?  Oyunlarda dolandırıcılardan eşya çalmak günah mı?

Şundan ki: Allah, münafık erkekleri ve münafık kadınları, müşrik erkekleri ve müşrik kadınları azablandıracak; mü’min erkeklerin ve mü’min kadınların tevbesini kabul edecektir. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. (33/73)

Günahı bağışlayan, tevbeyi kabul eden, cezası pek şiddetli olan ve lütuf sahibi (Allah’tan). O’ndan başka ilah yoktur. Dönüş O’nadır. (40/3)

Arş’ı yüklenmekte olanlar ve çevresinde bulunanlar, Rablerini hamd ile tesbih etmekte, O’na iman etmekte ve iman edenlere mağfiret dilemektedirler: "Rabbimiz, rahmet ve ilim bakımından herşeyi kuşatıp-sardın, tevbe edenler ve senin yoluna tabi olanlara mağfiret et ve onları cehennem azabından koru." (40/7)

Okudunuz mu?  Sürekli unutma hastalığı

Kullarından tevbeyi kabul eden, kötülükleri affeden ve işlediklerinizi bilen O’dur. (42/25)

Biz insana, ‘anne ve babasına’ iyilikle davranmasını tavsiye ettik. Annesi onu güçlükle taşıdı ve onu güçlükle doğurdu. Onun (hamilelikte) taşınması ve sütten kesilmesi, otuz aydır. Nihayet güçlü (erginlik) çağına erip kırk yıl (yaşın)a ulaşınca, dedi ki: "Rabbim, bana, anne ve babama verdiğin nimete şükretmemi ve senin razı olacağın salih bir amelde bulunmamı bana ilham et; benim için soyumda salahı ver. Gerçekten ben tevbe edip Sana yöneldim ve gerçekten ben Müslümanlardanım." (46/15)

Okudunuz mu?  Ölen birinin yüzünün morarması

Ey iman edenler, bir kavim (bir başka) kavimle alay etmesin, belki kendilerinden daha hayırlıdırlar; kadınlar da kadınlarla (alay etmesin), belki kendilerinden daha hayırlıdırlar. Kendi nefislerinizi (kendi kendinizi) yadırgayıp-küçük düşürmeyin ve birbirinizi ‘olmadık-kötü lakablarla’ çağırmayın. İmandan sonra fasıklık ne kötü bir isimdir. Kim tevbe etmezse, işte onlar, zalim olanların ta kendileridir. (49/11)

Okudunuz mu?  Mezhepler niçin mürtedlerin öldürülmesi gerektiğini söylüyorlar?

Ey iman edenler, zandan çok kaçının; çünkü zannın bir kısmı günahtır. Tecessüs etmeyin (birbirinizin gizli yönlerini araştırmayın). Kiminiz kiminizin gıybetini yapmasın (arkasından çekiştirmesin.) Sizden biriniz, ölü kardeşinin etini yemeyi sever mi? İşte, bundan tiksindiniz. Allah’tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah, tevbeleri kabul edendir, çok esirgeyendir. (49/12)

Gizli konuşmanızdan önce sadaka vermekten ürktünüz mü? Çünkü yapmadınız, Allah sizin tevbelerinizi kabul etti. Şu halde namazı dosdoğru kılın, zekatı verin ve Allah’a ve O’nun Resûlü’ne itaat edin. Allah, yaptıklarınızdan haberdardır. (58/13)

Okudunuz mu?  Müslüman bir erkeğin dinsiz biriyle evlenmesi.

xİmamHatipLee
Yüce Rabbim burada da yüceliğini göstermiş. Hatanın, bir günahın bile hayırlısını yaratmış.
En güzel günah Tövbe edilen günahtır. buyrulmuş. Ve sizde zaten Çok şükür Rabbime Hatanızı anlamışsınız Tövbenizi Etmişsiniz. Rabbimin Rahmetinden Büyük Günah varmıdır?
Cevap aynı ”Haşa”. Eklemek istediğim, bu günahtan uzak durmak için zaten modlarım ve Üstadlarım gerekli açıklamaları yapmışlar. Şimdiden Tebrik ediyorum Allah yar ve yardımcınız olsun. (AMİN)

Okudunuz mu?  Hayattan soğudum :(

tövbe etmek istiyorum, tevbe etmek istiyorum

Bu kategoride yer alan Yatsı namazı vakti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşcinseldim Tövbe etmek istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.